Sea of Thieves släpptes till PS5 i april. Det var populärt – Xbox-spelet toppade nedladdningsstatistiken till Sonys konsol i maj. Nu har Windows Central hört från "säkra källor" att sjörövaräventyret har sålt i 1 miljon exemplar till PS5. "Sannolikt mer".

Indeed, trusted sources have indicated to me that Sea of Thieves has crossed a million sales on PlayStation since its launch over there, and is most likely higher still since this information came to me.

Varken Sony, Rare eller Microsoft har släppt några säljsiffror, så uppgiften är inte officiell.

Spelet kostar 40 dollar till PS5 och har (förstås) fullt cross-platform-stöd så att alla – Xbox, pc, Playstation – kan lira med och mot varandra. Sånt attraherar. Likaså att det numera är ett bra mycket bättre och mer innehållsrikt spel än vid premiären 2018. Rare har fyllt spelet med nytt innehåll kostnadsfritt i sex års tid. Snyggt jobbat!

I tisdags blev det klart att Indiana Jones and the Great Circle kommer till PS5 våren 2025 (det debuterar på pc och Xbox den 9 december). Även Doom: The Dark Ages kommer till Sony-konsolen, men där vet vi inte om det dröjer längre än till pc/Xbox. Känns sanolikt. Det har spekulerats i att MS Flight Simulator och Forza Horizon ska komma till PS5, men än finns inga konkreta tecken på att det kommer ske.