Mcdonalds vs Max?
Det jag inte fattar är hur sånt här kan fortgå? I vårt kök på jobbet dyker ju hälsovårdsmyndigheterna upp titt som tätt och gör flygande kontroller. De är nästan löjligt hårda och man får anmärkningar på det minsta lilla. De går runt och svabbar alla ytor med typ toppsar och sen får man tillbaka resultatet om bakteriemängd. Nu behöver man ju inte stänga för småsakerna, utan det handlar mer om att "gör bättre", men att detta kan ha fått fortgå på Max är för mig en gåta?
Du ska säkert se att Max kan hänvisa till att de har en egen intern kontroll-organisation och därför inte behöver blanda in myndigheter i kontrollerna.
Viam inveniam aut faciam
Tror inte någon har länkat det här redan:
https://www.svd.se/a/Rzn8RJ/max-kallar-till-krismote-efter-av...
"Aftonbladet har pratat med 25 anställda och före detta anställda som är kritiska till kedjan. De vittnar om toalettsitsar som tvättats i diskmaskinen, mat som värms i timmar och att trasor till bord i restaurangen och till toaletten blandas. När milkshakemaskinen rengörs hälls innehållet ut i skurhinkar och tillbaka i maskinen igen."
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
Tror inte någon har länkat det här redan:
https://www.svd.se/a/Rzn8RJ/max-kallar-till-krismote-efter-av...
"Aftonbladet har pratat med 25 anställda och före detta anställda som är kritiska till kedjan. De vittnar om toalettsitsar som tvättats i diskmaskinen, mat som värms i timmar och att trasor till bord i restaurangen och till toaletten blandas. När milkshakemaskinen rengörs hälls innehållet ut i skurhinkar och tillbaka i maskinen igen."
Donken tvättade toasitsar i diskmaskin redan för mer än 20 år sedan. Blev inte mycket av det avslöjandet då heller.
Viam inveniam aut faciam
Donken tvättade toasitsar i diskmaskin redan för mer än 20 år sedan. Blev inte mycket av det avslöjandet då heller.
Well, frågan är dom dom fortfarande gör det eller inte. Och å andra sidan är just sitsar i diskmaskinen ett gränsfall. Jag menar, om det blir rent och diskmaskinen inte har några rester från det som var på sitsen - varför inte?
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
Well, frågan är dom dom fortfarande gör det eller inte. Och å andra sidan är just sitsar i diskmaskinen ett gränsfall. Jag menar, om det blir rent och diskmaskinen inte har några rester från det som var på sitsen - varför inte?
Det blir ju såklart skitrent.
Viam inveniam aut faciam
Finns det någon som tror att någon av dessa stora kedjor är bättre än den andra? Förmodligen är övriga/vanliga restauranger inte så mycket bättre heller.
Jag tror inte ens mitt eget kök är så mycket bättre än vad det är på restauranger.
Viam inveniam aut faciam
Tror inte någon har länkat det här redan:
https://www.svd.se/a/Rzn8RJ/max-kallar-till-krismote-efter-av...
"Aftonbladet har pratat med 25 anställda och före detta anställda som är kritiska till kedjan. De vittnar om toalettsitsar som tvättats i diskmaskinen, mat som värms i timmar och att trasor till bord i restaurangen och till toaletten blandas. När milkshakemaskinen rengörs hälls innehållet ut i skurhinkar och tillbaka i maskinen igen."
Aha, det är alltså därför alltid jag tycker att shaksen ibland har en subtil hint av citrus i sig? Fick en smärre chock för ett tag sedan när det jag trodde var en klump glass i själva verket var en sån där toahygientablett och där satt jag och knaprade i goda ro
Och jo, jag viftar med trollflaggan här bara så ni vet 🥳
Aftonbladets reportage var förhoppningsvis sista spiken i kistan för Max.
Hoppas de i så fall tar med sig både McDonalds och Burger King i fallet.
Finns det någon som tror att någon av dessa stora kedjor är bättre än den andra? Förmodligen är övriga/vanliga restauranger inte så mycket bättre heller.
Finns säkert tyvärr dåliga exempel i varje kedja men när jag jobbade på Donken för 15 år sen var det viktigt för mig att alltid servera det bästa och städa ordentligt. Och kan med gott samvete också säga att det var rent i restaurangen. Och skulle säga att alla jag jobbade med hade liknande inställning.
En glad kalmarit boende på Gotland!
Finns det någon som tror att någon av dessa stora kedjor är bättre än den andra? Förmodligen är övriga/vanliga restauranger inte så mycket bättre heller.
Angående det fetade: Jag kan bara tala utifrån min egen erfarenhet, men i alla restauranger jag jobbat i har hygien och efterkontroll varit A och O. Skiten som visas upp från Max är helt sanslös.
Det jag inte fattar är hur sånt här kan fortgå? I vårt kök på jobbet dyker ju hälsovårdsmyndigheterna upp titt som tätt och gör flygande kontroller. De är nästan löjligt hårda och man får anmärkningar på det minsta lilla. De går runt och svabbar alla ytor med typ toppsar och sen får man tillbaka resultatet om bakteriemängd. Nu behöver man ju inte stänga för småsakerna, utan det handlar mer om att "gör bättre", men att detta kan ha fått fortgå på Max är för mig en gåta?
Maxs svåger jobbar väl på HVM.
Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.
Att det använder toalettborstar för att blandar hamburgerköttet är faktiskt en affärshemlighet då det ger slutprodukten en extra god smak.
/s
Tänker på avsnittet från South Park.
Aspergers.
Ah, såg nu att någon refererat till det tidigare. Sjukt kul avsnitt!
Har alltid gillat Max mer, även under de senare åren när de blivit sämre så har faktiskt Max i närheten där jag bor hållit kvaliteten uppe ganska bra.
Men nu vette tusan om jag kommer gå dit igen, nu så får det bli den lokala Sibylla kiosken. Där är det även väldigt öppet in till köket så man ser vad dem håller på med medan man väntar på maten.
Har alltid gillat Max mer, även under de senare åren när de blivit sämre så har faktiskt Max i närheten där jag bor hållit kvaliteten uppe ganska bra.
Men nu vette tusan om jag kommer gå dit igen, nu så får det bli den lokala Sibylla kiosken. Där är det även väldigt öppet in till köket så man ser vad dem håller på med medan man väntar på maten.
Klart du inte ska dit igen. Finns flera Max restauranger som har gjort sånt här, kanske t.o.m. den vid dig. Problemet är att Max har en internrevision som gör kontroller, och knappast att de skulle gola ned en egen restaurang till myndigheterna.
Lorem ipsum dolor sit amet
Det blir aldrig mer MAX för mig. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/B0eR8Q/max-svartmogel-sm...
Fy helv vad äckligt svartmögel & råttbajs.
PEACE✌️
Det blir aldrig mer MAX för mig. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/B0eR8Q/max-svartmogel-sm...
Fy helv vad äckligt svartmögel & råttbajs.
65 med anmärkningar de senaste två åren, Max har just nu 156 restauranger i Sverige, dvs 42% har fått anmärkningar av de kommunala livsmedelskontrollanterna.
Den enda Max-restaurangerna jag skulle lita på är de inne på Liseberg, då de verkar drivas av Lisebergspersonal....
Skulle dock inte förvåna mig om Liseberg säger upp avtalet, finns säkert något i avtalstexten för det här.
65 med anmärkningar de senaste två åren, Max har just nu 156 restauranger i Sverige, dvs 42% har fått anmärkningar av de kommunala livsmedelskontrollanterna.
Den enda Max-restaurangerna jag skulle lita på är de inne på Liseberg, då de verkar drivas av Lisebergspersonal....
Skulle dock inte förvåna mig om Liseberg säger upp avtalet, finns säkert något i avtalstexten för det här.
I min hemstad hade 90 procent av pizzeriorna fått anmärkningar, men jag vet inte om det är samma sak.
Har funderat i veckan: den här tråden har fått nytt liv igen. Vad beror det på?
Sen la jag ihop ett och ett. 🙃
Bor i Mariefred så ställs aldrig inför problemet vilken kedja jag ska gå till. Vi har Gripsholmsgrillen. Såvitt jag vet har den inte varit inblandad i några sanitära olägenheter.
En Bamseponny av folket
Har funderat i veckan: den här tråden har fått nytt liv igen. Vad beror det på?
Sen la jag ihop ett och ett. 🙃
Bor i Mariefred så ställs aldrig inför problemet vilken kedja jag ska gå till. Vi har Gripsholmsgrillen. Såvitt jag vet har den inte varit inblandad i några sanitära olägenheter.
Peppar peppar.
AMD Ryzen 7 7700 CPU
MSI GeForce RTX 4060Ti VENTUS 2X OC
Kingston M.2 NV2 PCIe 4.0 NVMe SSD 2TB
Samsung Odyssey Smart G6
Max vd Richard Bergfors svarar på Aftonbladets granskning om allvarliga brister i hygienen på hamburgerrestaurangerna. ”Långt, långt, långt ifrån sanningen”, säger han i ett inlägg på Instagram.
Mat som varit uppvärmd i timmar serveras till kunder, toalettsitsar i diskmaskinen och samma trasor som används för att torka av toaletterna och matbordet, är några av de allvarliga hygienbristerna som framkommer i Aftonbladets granskning om hamburgerkedjan Max.
Nu svarar kedjans vd Richard Bergfors i ett videoklipp på sin Instagram att de senaste dagarnas mediebild inte stämmer med verkligheten och att Max nu valt att anmäla Aftonbladet för de grova anklagelserna som de gjort.
– Max står för kvalitet, matsäkerhet och renlighet. Den bild som de senaste dagarna förmedlats är långt, långt, långt ifrån verkligheten, säger Richard Bergfors i klippet.
Henric Byström, presstalesperson på Max, säger till SVT Nyheter att de anmäler Aftonbladet för vad de beskriver som en osaklig mediebild.
– Anmälan har gjorts till Medieombudsmannen, säger han.
Max-vd:n säger i videoklippet att han har förståelse för att folk är arga, besvikna och ledsna.
– Det kan förekomma fel, misstag och ibland rena överträdelser även hos oss. Vi är inte perfekta, säger Bergfors och fortsätter:
– Men det finns inget systematiskt fel hos oss.
Granskningen bygger på osanningar och överdrifter och speglar inte hur det egentligen är, enligt vd:n.
– Det är ett hån mot det fantastiska arbete som våra medarbetare gör.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/max-vdn-svarar-pa-granskni...
Angående rena burgarhak så finns i min hemstad numera, sedan Brödernas klappade igen, endast en Sibylla restaurang. Undviker denna då jag tycker att det alltid känns som att Sibylla tycks ha glömt bort att salt och vitpeppar kan användas för att förhöja smaken på burgare.
Donken (Finns inte i min hemstad, men i min hemkommun.) undviker jag fortfarande av samma anledning som jag har skrivit tidigare i tråden.
Har väl aldrig egentligen gillat Max, ogillar framför allt deras pommes, men nu har man ännu ett skäl att undvika dem. (Grannkommunen här.)
Har väl egentligen inget negativt att säga om Burger King, (Också grannkommunen.) men inget positivt heller, såatteh...
Då det är så att det man inte vet lider man bara av ifall immunförsvaret har tagit kaffepaus, så har jag därför valt bort hamburgarmenyer helt och hållet, och valt andra restauranger istället.
Citerar mig själv, om nu någon undrar vad jag skrev om Donken, men inte orkar leta själv.
Nu för tiden så undviker jag donken rent allmänt, eftersom jag upplever att de inte tar så allvarligt på det här med hygien.
Det är ofta i min erfarenhet som soporna inte har tömts på så länge att det inte får plats mer skräp i dem, utan kunderna får lämna sitt skräp framför.
Värst av allt var den gången jag besökte ett MCDonalds, och en av personalen hostade rakt ut flera gånger, och bara höll en hand någon decimeter framför munnen. Gick hon och tvättade händerna efteråt innan hon hanterade mat undrar ni? Nej nej.
Har som policy nu för tiden att bara gå till donken om det inte finns något annat alternativ som är öppet.
Jag tröttnade på min gamla signatur, men kom inte på något vitsigt att skriva som inte kändes fånigt, så det blev den här harangen i stället.