Millennia, utvecklat av C Prompt Studios och utgivet av Paradox, blev inte den Civilization-dräpare många hade hoppats på, och ligger alltjämt kvar på ett "blandat" Steam-omdöme sedan släppet i mars.

Men utvecklingen stannar inte upp för det, och snart är det dags för den första expansionen. Den heter Ancient Worlds och siktar främst på att modifiera starten på spelet. Bland annat kan man starta som ett nomadgäng, som måste tjäna 10 strids-XP innan de kan starta en bosättning och dessutom får en stor bonus ju mer XP de har när de slår sig till ro, vilket uppmuntrar spelare att utforska regionen istället för att grunda den första bosättningen på första bästa plats.

Man kan även välja det nya styret Band Society, som även det uppmuntrar utforskning och strider i spelets inledning. Något annat som har stor påverkan tidigt i spelet är den nya frusna terrängen, som gör det svårare att leta mat, men långsamt tinar och har en chans att göra vissa miljöer "frodiga".

En anna fara för ens nomader är den nya megafaunan, vilket innebär att man måste passa sig för bland annat mastodonter. Mer info om expansionen här.