Ett väldigt uppskattat inslag i GTA-spelen är de många radiostationer man kan lyssna på, som i hög utsträckning spelar låtar vi känner igen från förr. Kommande GTA VI blir så klart inget undantag, men den som önskar lyssna på hiten Temptation från 1983 får lov att spela upp den externt.

Bandets keyboard-spelare, Martyn Ware, har nämligen delat med sig av en anekdot på X, där han berättar att han med stora förhoppningar om att tjäna storkovan läste ett erbjudande från Rockstar. Drömmarna grusades dock, eftersom det visat sig att de ville ge de tre låtskrivarna 7500 dollar vardera, motsvarande 77 000 kronor, för att använda låten i spelet.

Vissa tycker att det var mindre klokt att neka erbjudandet och undrade vad han tycker vore ett skäligt pris, på vilket han svarar 75 000 dollar (770 000 kronor), alternativt ett royalty-upplägg där de får en slant per sålt spel. Ware menar att det förra spelet i serien drog in så pass otroligt mycket pengar att Rockstar borde kunna betala bättre för musiken.

GTA VI är tänkt att släppas hösten 2025.