När Skull and Bones släpptes i februari efter drygt tio sjösjuka år i utveckling blev mottagandet... svalt. Enligt rapport spelar relativt få väldigt mycket, men nu kanske Ubisoft kan bättra på statistiken något. Mellan 30 maj och 6 juni är det nämligen gratis att spela Skull and Bones.

spelets officiella webbplats förkunnar Ubisoft att de öppnar upp hela spelet, vilket gör att du kan ta dig an huvudstoryn, lite sjörövar-röj med dina kamrater eller varför inte lite av varje. Achievements, skatter och uppgraderingar tar du med dig utifall att du köper det fulla spelet.

Som av en händelse lockar Ubisoft med 50-procentig rea på pc, Playstation och Xbox. Dessutom startar säsong två den 28 maj, vilket matchar gratisveckan perfekt.

Du kan förladda från och med imorgon klockan 18. Sedan kickar alltsammans igång på torsdag (18.00 för pc-versionen, klockan 19 på Playstation och Xbox). Xbox-piraterna kan segla fram till 6 juni klockan 9 på morgonen, medan det för övriga format är 14.00 samma dag som gäller.

Jonas Vågström delade ut en pigg trea när han recenserade spelet, trots en del invändningar:

Sammanfattningsvis är spelet en upplevelse som haltar likt en sjöbuse med dubbla träben. [...] Bortsett från de delar jag saknar så vill jag understryka att Skull and Bones i grunden är ett kompetent spel. Det är underhållande att röva runt med sitt egenhändigt utspökade piratskepp och jag uppskattar striderna samt möjligheten att bedriva handel med olika varor. Det är kanske inte det revolutionerande, allomfattande sjörövarspel som man drömt om men jag är övertygad att spelet kan underhålla kungligt med rätt ställda förväntningar.