Under natten sändes ytterligare en Nintendo Direct-show, denna gång med fokus på det museum som Nintendo har byggt i Kyoto, Japan. Det är byggt på samma plats där den fabrik där Nintendo en gång i tiden påbörjade sin resa genom att tillverka spelkort.

Museet är fyllt av alla produkter Nintendo har skapat under årens lopp, komplett med skärmar som visar olika spel och även demonstrerar hur olika spelserier har utvecklats från generation till generation. Det finns även en del aktiviteter att delta i, såsom en serie rum där man får slå pingisbollar som kastas av Nintendos Ultra Machine, varpå objekt i rummen reagerar beroende på vad man träffar.

Det finns även ett skyttespel där man använder klassiska Nintendo-vapen för att skjuta goombas och tävla med upp till tolv andra spelare om att få högst poäng. Vidare kan man lira klassiska Nintendo-spel på stationer med gigantiska kontroller som bäst bemannas av två personer.

Biljetterna kostar 3300 yen (230 kronor) för vuxna, 2200 yen (155 kronor) för ungdomar, 1100 yen (80 kronor) för barn och inga yen (inga kronor) för förskolebarn. Åtminstone inledningsvis verkar det som att man får chans att köpa biljetter baserat på lottning. Museet slår upp portarna den 2 oktober.