"Nästa Witcher", "The Witcher 4", "Project Polaris" – kärt barn har många namn, och bevisligen en jäkla massa människor som passar upp på det. Men vad det kommer att handla om har vi inte särskilt bra koll på, utöver en medaljong formad som en lokatt och det faktum att det blir det första spelet i en ny trilogi.

Eftersom det är starten på en ny trilogi känns det kanske vettigt att ge Geralt lite vila och låta någon annan stå i rampljuset, men via Geralts röstskådespelare – Doug Cockle – får vi veta att allas vår häxkarl inte kommer att vara helt frånvarande.

En en intervju med Fall Damage säger Cockle:

The Witcher 4 har utannonserats. Jag kan inte säga nåt om det. Det vi vet är att Geralt kommer att vara med i spelet. Vi vet bara inte hur mycket, och spelet kommer inte att fokusera på Geralt, så det handlar inte om honom den här gången. Vi vet inte vem det handlar om. Det ska bli spännande att se! Jag vill veta!

Jag har inte sett nåt manus än. Jag hade inte kunnat berätta om jag hade det. Det är det som är grejen, så jag kanske ljuger. Fast det gör jag inte. Eller gör jag?

Geralts roll kan alltså vara precis vad som helst. Kanske spelar han en viktig roll, kanske är han bara med nån tillbakablick.