Mcdonalds vs Max?
Vad är bra på McDonalds nu?
Mina goto är alltid trippelcheese och Tasty Cheese (grym dressing).
Tvingades köra Max efter långt uppehåll strax före nyår, t o m ännu sämre än jag mindes. Bedrövlig pommes och aptrist burgare med tvivelaktigt "kött" i. Sorgligt.
Cptn BaseballBatBoy!
Vad är bra på McDonalds nu?
Cheeseburgare/dubbel cheeseburgare. Det är det enda jag äter på mcdonalds sen flera år tillbaka. Det andra kan de slänga.
Vad är bra på McDonalds nu?
Dubbel/trippel cheeseburgare, QP Cheese eller dubbel Tasty Bacon. Hade klarat mig finfint på detta
Tycker donken blivit allt sämre. Max har godare burgare och framförallt pommes. Visst det är mycket mjöl i burgarna men det är ok när det är svenskt kött iaf för att få ner priset den vägen.
MAX hade väldigt bra pommes tills att dom slutade skala potatisen och numera är dom äckligt vidriga. Dom kör dessutom med småpotatisar sån det är väldigt mycket skal på varje pommes och det smakar dy.
PS5, PSVR2, Xbox S X, Switch och Gaming PC med någon Intel CPU och ett 3070ti kort.
Lyxshaken är bäst på Max.
Sugen på en shake? 🤢
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/W0yRoQ/snusket-pa-max-mi...
Cptn BaseballBatBoy!
Sugen på en shake? 🤢
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/W0yRoQ/snusket-pa-max-mi...
Så jävla vidrigt. Den restaurangen borde stängas och chefen borde aldrig få sätta sin fot i ett kök igen. Är det verkligen så svårt att hålla en god hygien i köket? Att inte servera mat som legat på golvet känns ändå som en normal uppfostran som inte ens borde kräva en utbildning.
Så jävla vidrigt. Den restaurangen borde stängas och chefen borde aldrig få sätta sin fot i ett kök igen. Är det verkligen så svårt att hålla en god hygien i köket? Att inte servera mat som legat på golvet känns ändå som en normal uppfostran som inte ens borde kräva en utbildning.
Tycker dock det är lite lustigt att "anställda vittnar" om ditt o datt men är det inte de anställdas ansvar o hålla rent och på vilket sätt maten tillagas och förvaras?
Eh, nu måste tydligen anställda skriva på tysnadsavtal för att få steka hamburgare på Max
Har sedan länge hållt mig borta från McDonalds och efter många år började jag i alla fall testa Max. Sen har trenden runt McDonalds nånstans vänt och ser hur positiva alla är.
Stannade i Ulricehamn nyligen med familj och tänkte jag skulle testa McDonalds nu då. Förstår ärligt talat inte. Det är väl i princip som innan - en slabbig burgare och feta fries 🤷♂️
Max är nånstans lite fräschare och mindre slabbigt, men annars rätt samma.
Värsta är väl att det är så dyrt numera. Man får ju en bra hamburgare för bara lite mer.
Nu finns det ju många oerhört mycket bättre ställen att äta på. Men Max skulle jag vilja påstå, tillhör det absoluta bottenskrapet, tilsammans med Frasses, även om Frasse är ännu sämre. Jag har två stora problem med Max. Dels absurda mängder flottig dressing på många av burgarna, men det värsta är att köttpuckarna alltid känns som att de legat och dragit sig i vattnet en stund innan de serveras, de känns inte stekta överhuvudtaget.
Ska jag äta fulburgare tar jag ofta Burger King numera pga av att de ständigt har erbjudanden som varken kräver app eller inloggning. Senast häromdagen åt jag två Chrispy chicken hamburgare, dricka ocjh pommes för 89 spänn, det är väldigt mycket mat för lite pengar.
Deras Gourme-grill håller också hygglig kvalite. Nackdelen med alla dessa ställen är att de ofta är stökigt och drar till sig diverse löst folk.
Eh, nu måste tydligen anställda skriva på tysnadsavtal för att få steka hamburgare på Max
Att det använder toalettborstar för att blandar hamburgerköttet är faktiskt en affärshemlighet då det ger slutprodukten en extra god smak.
/s
Tycker dock det är lite lustigt att "anställda vittnar" om ditt o datt men är det inte de anställdas ansvar o hålla rent och på vilket sätt maten tillagas och förvaras?
Ja det är de anställdas ansvar men de är troligen ”tvingade” att behandla maten på det här vidriga sättet. Antingen av grupptryck och allmänt kass företagskultur eller på direkta order från chefen som vill visa bra resultat och inte tolererar något svinn oavsett skicket på råvarorna.
Det kan ju såklart handla om okunskap och då är problemet lätt att rätta till.
Eh, nu måste tydligen anställda skriva på tysnadsavtal för att få steka hamburgare på Max
Hade mer än gärna velat se Max försöka driva ett juridiskt ärende på det där med motvikt i form av "Visselblåsarlagen" (SFS 2021:890) - det känns som att de anställda "har skälig anledning att anta att missförhållandet utgör en överhängande eller uppenbar fara för liv, hälsa, säkerhet eller risk för omfattande skada i miljön eller av annat skäl har befogad anledning att offentliggöra informationen", om man säger så.
För övrigt anser jag att Tellus bör förstöras.
Tror inte Max är något sämre än de andra snabbmatsställena om jag skall vara helt ärlig. Sen är ju aftonbladet och 200 min / robert achberg experter på att hitta de mest extrema fallen. Nästan lite dumpen fail på 200 minuter ibland. Hade dom gjort samma omfattande granskning av mcd, bk och brödernas m.m. så hade dom fått exakt samma resultat när dom pratar med de anställda.
1# FZ Troll
Tror inte Max är något sämre än de andra snabbmatsställena om jag skall vara helt ärlig. Sen är ju aftonbladet och 200 min / robert achberg experter på att hitta de mest extrema fallen. Nästan lite dumpen fail på 200 minuter ibland. Hade dom gjort samma omfattande granskning av mcd, bk och brödernas m.m. så hade dom fått exakt samma resultat när dom pratar med de anställda.
Nu är det väl faktiskt mycket möjligt att det är de anställda som själva sökt en mediekontakt?
Det är ju liksom ett ganska naturligt steg om inte gehör för missförhållanden fås/kan fås/förväntas kunna fås internt.
Lustigt att du nämner Dumpen, som 200 sekunder granskat tämligen hårt. 😅
Sen är väl kvällsblaskor alltid kvällsblaskor, det tänker jag inte säga annat, men att missförhållanden lyfts fram torde vara bra - och det där med "men alla andra då?" är inte direkt ett försvarsargument. Sen kan det definitivt vara en anledning att göra en bredare branschgranskning.
För övrigt anser jag att Tellus bör förstöras.
Nu är det väl faktiskt mycket möjligt att det är de anställda som själva sökt en mediekontakt?
Det är ju liksom ett ganska naturligt steg om inte gehör för missförhållanden fås/kan fås/förväntas kunna få internt.
Lustigt att du nämner Dumpen, som 200 sekunder granskat tämligen hårt. 😅
Sen är väl kvällsblaskor alltid kvällsblaskor, det tänker jag inte säga annat, men att missförhållanden lyfts fram torde vara bra - och det där med "men alla andra då?" är inte direkt ett försvarsargument. Sen kan det definitivt vara en anledning att göra en bredare branschgranskning.
Ja helt klart, jag tycker bara det är fel att säga att det bara är så på MAX när alla de andra antagligen är EXAKT likadana!
Aftonbladet har ju en riktigt bra track-record när det kommer till klick-bait rubriker. Bara att kolla ALLA deras tester där den billigaste alltid är den bästa produkten... "Billigaste shampot, slår den billigaste", "Billigate hamburgaren, klår lyxburgaren" lite off-topic men frågan är hur mycket man ska tro på 200 sek / Aftonbladet, gäller det alla 170 restauranger eller är det en restaurang som pekar ut sig, är det 25 anställda från 25 olika restauranger.. finns mycket man undrar!
1# FZ Troll
Ja helt klart, jag tycker bara det är fel att säga att det bara är så på MAX när alla de andra antagligen är EXAKT likadana!
Aftonbladet har ju en riktigt bra track-record när det kommer till klick-bait rubriker. Bara att kolla ALLA deras tester där den billigaste alltid är den bästa produkten... "Billigaste shampot, slår den billigaste", "Billigate hamburgaren, klår lyxburgaren" lite off-topic men frågan är hur mycket man ska tro på 200 sek / Aftonbladet, gäller det alla 170 restauranger eller är det en restaurang som pekar ut sig, är det 25 anställda från 25 olika restauranger.. finns mycket man undrar!
Ser ingenstans att de hävdar att det endast är så här på Max, däremot blir det lite svårt att granska någon annan med vittnesmål från just den arbetsgivaren. ¯\_(ツ)_/¯ Och när en del i vittnesmålen är att det är direktiv de fått kan det ju vara symptom på ett systematiskt problem. Sen nämns det ju faktiskt också tydligt i reportaget att ett antal anställda inte delar vissa/alla erfarenheter.
Men som sagt, visst är jag också skapligt trött på kvällsblaskor allt som oftast.
För övrigt anser jag att Tellus bör förstöras.
Ja det är de anställdas ansvar men de är troligen ”tvingade” att behandla maten på det här vidriga sättet. Antingen av grupptryck och allmänt kass företagskultur eller på direkta order från chefen som vill visa bra resultat och inte tolererar något svinn oavsett skicket på råvarorna.
Det kan ju såklart handla om okunskap och då är problemet lätt att rätta till.
Jag hade aldrig serverat något jag tappat på golvet oavsett vad chefen sagt, skulle hellre accepterat o få sparken.
Jag hade aldrig serverat något jag tappat på golvet oavsett vad chefen sagt, skulle hellre accepterat o få sparken.
Dessutom undrar man ju när det står i en artikel, där dom intervjuat en fd restaurangchef som sett hur dom kört toalettringarna i diskmaskinen.. ja men det var ju för fxn du dom var restaurangchef!!
Sen som folk skriver, tveksamt om det verkligen sker på alla ställen eller om det är ett par restauranger som har stora problem? Som nu drar ned hela kedjan i skiten.
Men visst, är man en stor arbetsgivare, gäller det också att ha koll på sina chefer och hur dom sköter sina restauranger. Dom borde ju ha en whistleblower-funktion på sitt företag för att rapportera såna här saker.
Tror inte Max är något sämre än de andra snabbmatsställena om jag skall vara helt ärlig. Sen är ju aftonbladet och 200 min / robert achberg experter på att hitta de mest extrema fallen. Nästan lite dumpen fail på 200 minuter ibland. Hade dom gjort samma omfattande granskning av mcd, bk och brödernas m.m. så hade dom fått exakt samma resultat när dom pratar med de anställda.
De hade något tidigare i Aftonbladet där de hade undersökt 50tal olika restauranger så som , Brödernas, Mc Donalds etc, nu minns jag inte om det va Robert Aschberg gänget men nog finns det brister på andra ställen oxå,
Att det använder toalettborstar för att blandar hamburgerköttet är faktiskt en affärshemlighet då det ger slutprodukten en extra god smak.
/s

00:00:02:42
Jag hade aldrig serverat något jag tappat på golvet oavsett vad chefen sagt, skulle hellre accepterat o få sparken.
Samma här men alla har kanske inte den lyxen eller integriteten att göra så utan de gör som kollegorna. Jag vill gärna tro att det bara beror på okunskap och att generation puckvändare tror att 5s regeln är på allvar men med tanke på hur maten ser ut när du får den så gissar jag att de skiter i om kunderna är nöjda. Jag tror aldrig jag har fått en burgare där osten har smält t ex. Varken på bk, donken eller max.
Det jag inte fattar är hur sånt här kan fortgå? I vårt kök på jobbet dyker ju hälsovårdsmyndigheterna upp titt som tätt och gör flygande kontroller. De är nästan löjligt hårda och man får anmärkningar på det minsta lilla. De går runt och svabbar alla ytor med typ toppsar och sen får man tillbaka resultatet om bakteriemängd. Nu behöver man ju inte stänga för småsakerna, utan det handlar mer om att "gör bättre", men att detta kan ha fått fortgå på Max är för mig en gåta?
"Writer and Fighter"
Samma här men alla har kanske inte den lyxen eller integriteten att göra så utan de gör som kollegorna. Jag vill gärna tro att det bara beror på okunskap och att generation puckvändare tror att 5s regeln är på allvar men med tanke på hur maten ser ut när du får den så gissar jag att de skiter i om kunderna är nöjda. Jag tror aldrig jag har fått en burgare där osten har smält t ex. Varken på bk, donken eller max.
Är ganska enkelt egentligen, servera inget på ett sätt du inte själv skulle vilja få det.