GTA VI har bekräftats till PS5 och Xbox Series hösten 2025. Och pc? Nä, där vet vi (precis som i fallen GTA IV och GTA V) i dagsläget ingenting. Men om konsolreleasen håller för sexan (ett stort "om") kan vi kanske hoppas på release tidigast hösten 2026. Kanske Take-Two-vd:n vet?

Nja, när Strauss Zelnick får under TD Cowen-konferensen (via VGC) svarar han med massa ord:

Tja, bristen på ett tillkännagivande är inte något som kan vara hugget i sten, såvitt jag kan se, eftersom det enda som händer efter bristen på ett tillkännagivande är ett tillkännagivande, antar jag, eller en fortsatt brist på ett tillkännagivande. Jag antar att det också kan hända. Det verkar inte för mig som att något av dem skulle vara hugget i sten. Men Rockstar har en strategi för plattformar som vi har sett tidigare. Och de kommer att göra fler tillkännagivanden i sinom tid. Jag tror att den rätta strategin för vårt företag är att finnas där konsumenten är, och historiskt sett har det här företaget gjort är att nå konsumenter var de än är, på vilken plattform som helst som är meningsfull, över tid. Okej?

Ett väldigt långt svar för att svara: "Nej, du får inget svar nu". Information kommer när den kommer och mellan raderna låter det som att Rockstar vill ha GTA VI där spelarna finns, och det finns en betydande del på pc. Men beroende på huruvida konsolversionen försenas eller ej kan vi nog tvingas vänta till 2026 eller 2027. Vilken tur att Rockstar tränat oss i tålamodets ädla konst.