Inlägg av trancenote

Inlägg som trancenote har skrivit i forumet

G-man vs Professor Hojo (Final Fantasy) vs Professor G. Schimidt (Legend of Heroes)? Lite liknande utbrytarkaraktärer där en skulle kunna argumentera för G-man att han "bara" råkar prata långsammast och visar sig när man inte kan komma åt honom. Professor Hojo lever för att han en Edge mot SOLDIER och Schimidt för att han ändå hjälper dem som skulle kunna besegra honom.

Skrivet av Pihlbaoge:

Alla får ju rösta som de vill, men jag får en distinkt känsla av att många röstar mer på vilka spel de gillar än vilka skurkar som är bra skurkar.

Jag menar... Bowser? BOWSER? Skurken som har en plan som han genomför på typ samma sätt varje gång?

Faller inte din tes lite på att Glados slår Ganon?

Skrivet av NLLY:

Jag förstår inte heller vad ni menar. Spelet är ingen prequel alls för det fortsätter berättandet direkt efter första spelet i en helt naturlig tidslinje. Det finns inget hoppande i tid i spelet alls. Vill man ha hela berättelsen i sin ordning behöver man spela ettan först.

Men vad sjukt, ni har helt rätt. Jag fattade det som att det var en prequel av någon anledning och jag köpte det rakt av.

Skrivet av marsson90:

Va? Sidoberättelse?

Jag är ingen regissör men typ som FFVII Rebirth som börjar med att berätta det som utspelas i Crisis Core. Det är en bit in i VII. Så tänk dig att klippa in denna "mitt" i första som en tillbakablick

Kan bara hålla med! Tycker man kan spela denna före första spelet eftersom det ändå är en prequel. Skulle även kunna tänka mig att spela typ halva första sen hoppa in i denna som en sidoberättelse.

I början spelade jag min switch mest på tv. Åkte jag iväg på jobbresa tog jag tom med dockan och kopplade in den på tvn eftersom dockan var minst lika släpbar som själva Switchen om man ändå hade laptop, kläder och annat med sig. Sen köpte jag en Lite för att slippa konkurrera med barnen. Nu kör jag nästan uteslutande hellre på Lite. Så jag hoppas verkligen också att "Switch 2" bara är mer av samma sak

Med tanke på min backlog hade det varit nice med ett år icke fyllt av massa nya godbitar och hype. Men jag fattar ju att alla inte har tre barn hemma att ta hand om hemma. Spel att hålla utkik efter för mig i år ändock;
Persona 3 Reload,
FF7 Rebirth
Metaphor (Atlus)

Hoppas ni får ett bra spelår oavsett!

Jag har inte lyckats överraska mig själv med något spel i år. Men jag minns Marvels Midnight Suns release som igår. Upptäckte spelet att det ens fanns eller var på gång två dagar innan release och beställde det direkt eftersom jag älskar kortspel.

One Piece Odyssey är väl det lir jag gillar mest jämfört med kritikerna så det kanske kan ses som en överraskning förtås

Vilket lir detta är! Har väntat på denna dag (dagen då spelet officiellt är lagat/"färdigt") och tydligen lyckats hålla mig undan spoilers och annat. Vilket manus, vilka häftiga val det går att göra för att påverka hur saker och ting ska bli/utspela sig. Just nu känner jag att jag aldrig lirat ett bättre rpg, hoppas känslan håller i!

Skrivet av FRULZ:

Och utvecklarna då? Har de fått någon löneökning att tala om?

Utvecklarna som är kvar får minst så mycket pengar som krävs för att de ska vilja vara kvar och jobba. Tex CD Projekt Red kände sig villiga (läs tvungna) att dela med sig lite av kassankon Witcher till sina anställda. Lätt att folk drar vidare om de inte känner sig uppskattade.

Skrivet av Aletheides:

Trails from Zero Avklarat. Andra genomspelning på Nightmare svårighetsgrad samt för att få full save transfer bonus till nästa del i serien, Trails to Azure. Vilket av en händelse är nästa spel jag kör igång nu. Får se om jag hinner klart det innan det här eventet är slut

Påbörjade spel:
Final Fantasy XVI (PS5)
Trails from Zero (PS5)
Dungeon Travelers 2 (PC)
Trails to Azure (PS5)

Avslutade spel:

Final Fantasy XVI (PS5)
Trails from Zero (PS5)

Bevis:

Du bara dundrade igenom Trails from Zero och som completionist. Vad klockade din sparfil in på? Jag ska precis påbörja kapitel 4 och är på exakt 44h.

Påbörjat
The Legend of Heroes: Trails from Zero

Jag fastnade i Witcher 3 och gjorde ingen progress (mer eller mindre) i storyn på 30h speltid pga Gwent, fastnade helt i att leta NPC's att spela mot och vinna deras kort och pengar. Känns som detta spel skulle kunna passa mig utmärkt, turnbased för sängspelande och kan spela kort och göra progress på samma gång

En necro likt den i guild wars 2 hade varit riktigt nice.

Jag tycker nog 5an var lite tjatig likt vice city/san andreas även om alla har sina ljusglimtar och bra story/karaktärer. Men det går inte att komma ifrån att 1an och 2an var en klass för sig för att sedan komma till liv på ett helt nytt sätt och 4an även den ett fint inlägg med 5an som lite mer upprepning även om det är större, och då pratar kag bara om single player.

Var det bara jag som (nintendo) direkt tänkte på Atelier-spelen? Detta känns mer som något som plockats in i Squares katalog för att Atelier går så bra just nu snarare än att det är ett kvalitetslir.

Nu säger jag inte att spelet inte kan vara kul förde, men som nämnts, bara namnet dryper av icke Square-original. Så nu har jag hackats klart på spelet, hoppas det kommer gå bra för spelet och att det är kul, hade jag haft tid hade jag förmodligen provat det med, då jag kört några Atelier-spel. Den största nyheten för mig var Persona 3-5! Äntligen går min dröm i uppfyllelse!

Kanske dum fråga på fel ställe, men måste man tillåta crossplay för att spela ps5 versionen med ps4 versionen? För mig handlar ju crossplay om handkontroller mot möss och tangentbord.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Ska inte spoila för mycket, men jag är inte direkt imponerad om jag ska säga något kort.

När det pratas om svårt gameplay snackar vi kombomashing ala devil may cry eller vad rör det sig om? Det läser jag gärna om i din recension

Nej, spelar bara på konsol. Vet inte ens om det går att pirata dit utan att rota dem

Hoppas de löser PS5 tills nästa gran turismo släpps i alla fall. Då ska jag överväga saken i alla fall