Margarin vs. Smör
Margarin ja, det är väl afaik lite fetare, medans smör brer man på mackorna
Margarin till matlagning, smör till mackor.
Arla's Margarin i min stekpanna.
olja eller smör.. margarin är halvfabrikat. mitch hedburg sa nått i stil med "i love acid man, acid opened up my mind.. when I was on acid I learned that butter is better than margerine.. I saw through the bull-shit".
Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.
Som att fråga "har du volvo eller saab?".
Jag lagar mycket mat men aldrig med margarin och definitivt inte med smör.
Olja, skall det vara.
My goal in life is to be the person my dog thinks I am.
"Margarin innehåller på kemisk väg
hårdgjorda vegetabiliska fleromättade fetter."
"på kemisk väg hårdgjorda"
Ajebaje: I vanlig ordning handlar "debatten" mer om att hävda sig själv än att diskutera frågan.
Margarin? En jäkla styggelse imo, mer skit än naturligt. Fin länk du hade där, Sipmo. Ett annat bra citat från den: "Av alla de farliga margarinerna angavs Becel [i raporten] vara den allra farligaste. Den orsakar både cancer och kärlsjukdom."
Smör, olivolja och bregott all the way. Bra smak och dessutom väldigt om inte helt naturliga (osäker på rapsoljan i bregottet).
Edit: anledningar
Jag, och det kostade mig en poäng på ett samhällskunskaps prov
"Moral är bra, men dubbel moral är inte dubbelt så bra"
Det fria operativsystemet: http://www.reactos.org
enligt dom flesta anses becel vara bra , skitsamma egentligen den mängd margarin/smör man använder är ju minimalt inte så man äter det med sked
quod similis saporem blandeque coruscant
Smör på alla typer av bröd och margarin till all bakning och lagning.
Sipmo, angående länken:
Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag har hört så mycket tjoller om cancer i mina dagar att det blir svårt att ta såna där larm på allvar. I dagens samhäller får man cancer av allt. :/
Så vad hindrar dig från att leta efter alternativ föda till det skräp du kanske äter och vant dig vid?
Själv är jag förbannad över att vi måste betala extra för ekologisk mat som vi EGENTLIGEN borde haft tillgång till hela tiden till normala priser. Grundlurade är vi allihopa. Först gör de massa "mat" med tillsatser som en efter den andra gör oss sjuka och sedan gör man business av att sälja mat som faktiskt är mat och innehåller näring. Friskt?
Folk tycker att allt är som vanligt och jättebra. Nej. Som vanligt är det inte, för det var inte förrän i början av 1900-talet som man började förgifta maten med tillsatser och på den vägen har man gått tills vi når dagens vidriga sörja till mat. Självklart märker vi inte att det är vidrigt då man på företagen med lite magi får även bajs att smaka underbart gott. Och smak är vad alla vill ha.
edit:ops fel person citerad
Men nej! Smör steker man i, gör paj på etc. Bregott, Lätta och liknande saker har man på mackan.
Margarin är en produkt gjord för matlagning som bara förstör smaken...
Ska man steka kött i smör så kan man med fördel börja med lite olivolja, när det börjar fräsa har man i en klick smör.
EDIT: Margarin i paj är hädelse!
[size="9"]CONCORD Notice: Don't drink and fly. Drunken jumping can result in loss of ship through "navigational error".[/size]
Man skall lägga i smöret direkt efter oljan för då kan man se på smöret när det är dags att börja steka - olja som fräser låter nätan lite för varmt?
Smöret skall fräsa... i oljan.
(Jag kollar osunt mycket matlagningstv, bbc food ftw)
My goal in life is to be the person my dog thinks I am.
Är det inte så att folk oftast kallar all "bordsmargarin" för smör? Även fast det inte är det. Becel, Lätt och Lagom är margarin t.ex (kolla på förpackningen) fast det flesta kallar det för smör.
Det flesta matfetter man steker i är i själva verket smör och inte margarin.
Något jag fått för mig..
<3