Fem år efter debuten kommer det trista beskedet att supporten för rytmspelet Beat Saber på Meta Quest är på väg att ta slut. Den 2 november i höst upphör supporten, vilket betyder att spelet inte kommer få några fler uppdateringar på det första trådlösa vr-headsetet.

Som orsak anges att man "vill höja ribban för vad som är möjligt", vilket ska läsas som att hårdvaran i Quest börjar bli för gammal och sätter käppar i hjulen. Beat Saber kommer fortsätta fungera på Quest, och Meta använder sig av cross-buy så du kommer ha tilgång till spelet på alla andra vr-system från Meta om du hittar på att skaffa ett annat.

I Beat Saber svingar du ljussablar genom färgade klossar som kommer flygande i takt till musik. Det har länge varit populärt och är något av en stapelvara för vr-spelade. Det finns till såväl Metas vr-lösningar som till SteamVR.

Quest fyller också fem år denna månad. Meta säljer den inte längre, utan har nu Quest 2 och 3 samt Quest Pro. Alla är trådlösa. Quest 2 börjar bli gammal, men finns att köpa för en bra bit under 3 000 kr. För en Quest 3 får du ge drygt 6 000 kr.