Inlägg av ecHo!

Inlägg som ecHo! har skrivit i forumet

Okej, förhandsbokar delux utgåva med 5 dagars early access för 20€ extra.
Skriver i kommentarerna till recensionen sen hur besviken jag är och vilket skit spelet är

Helvete vad upprörda folk blev 😅 Visst är det tråkigt att skapa ett konto. Och självklart har det inte med säkerheten att göra. Sony ser förmodligen en möjlighet att ansluta fler till PlayStation och samtidigt får dom tillgång till ett stort antal mailadresser där dom sakta men säkert kan vinna några procent kunder. Dom har ju inte börjat satsa på PC marknaden pga välgörenhet.

Skrivet av Morti:

Förväntar sig folk att early access ska funka felfritt vid släpp? Köper man early access är det väl ändå att förvänta sig, annars får man ju vänta på releasen

Det här ☝️
Man kan ju tänka att EA är som en beta testning för dom som inte klarar av att vänta tills spelet släpps i 1.0. Använder man EA på rätt sätt så kan man ju också vara delaktig i hur slutprodukten kommer att se ut.
Samtidigt stöttar man utvecklarna ekonomiskt och på så sätt kan påskynda 1.0 releasen.

Är både för och emot EA och öppna betor. Är av den gamla skolan där jag vill ha färdiga spel. Vill inte testa spelet åt utvecklarna, i så fall borde jag få betalt, inte betala. Samtidigt är det bra för slutprodukten eftersom det finns så många fler hårdvarukombinationer än vad det fanns för 20-30 år sedan. Och så klart, det jag skrev ovan är ju också på plussidan.

Det är väl bara att göra som alla andra och släppa det som early access så kan man skylla på det. Där är väl iofs problemet att konsumenten förväntar sig ett färdigt spel och bedömmer det som ett sådant.

Har fortfarande kul i C:S2. Speciellt nu när dom har ett officiellt modstöd.

En balans mellan uppdateringsfrekvens och upplösning/panel. Behöver inte 500hz. Men kan inte spela på mindre än 165. Behöver inte vara 4k men gärna 1440p.

Ja jag tänker då inte se ett avsnitt. Jag litar blint på recensenter och deras åsikter. I framtiden kommer jag basera alla mina beslut efter vad andra tycker om saker.

Hör av er när dom lägger till animationer för ansikten

Varför gnälla över MT när det är singleplayer? Har ju ingen betydelse för dig som spelare om någon annan köper genvägar? Så länge man kan spela sig till allt dom säljer så är det väl upp till var och en om man vill spela sig till belöningar eller ta genvägarna och sedan klaga på att spelet är för kort 🤡
Dessutom stödjer ju dom flesta av er den här typen av genvägar när ni sitter och förbeställer alla dessa deluxe editions där man får massa extra skit.

Skrivet av robbis:

Går detta ens att spela? Känns som det dog totalt första dagen det släpptes. Jag tewtade och avinstallerade direkt. Ospelbart på min burk.

Skrivet av Nomman:

Min undran också! Kan man bygga stora städer än? Eller är det fortfarande som att simma i snabbtorkande cement?

Vet inte hur det blir vid riktigt stora städer. Men jag gissar att det är ett prestandaproblem och inte ett optimeringsproblem. Det är ju många beräkningar processorn ska ta göra i en stor stad.

Bf 2042 är ju ganska likt cod i sättet man spelar infanteri. Vill ha mindre hoppande och glidande. Köpte bf 2042 i år och har faktiskt kul när jag spelar det.
Det jag inte gillar är ju det jag skrev ovan, samt att kartorna inte känns så tighta och välgjorda. Jag tyckte spelet var lite överväldigande i början. Det var så mycket saker som blinkade och smällde och folk kom från alla håll. Det var lite svårt att förstå sig på vapnen och alla mods som tillhör. Jag höll kvar hoppet om att det skulle bli roligare och ska jag vara ärlig så ersatte jag bf5 med 2042. Ett bra betyg enligt mig.
Men som jag tidigare sagt så har jag svårt för hur arkadiga vapnen känns. I princip alla går spikrakt som laser. Att hoppa eller glida samtidigt som man skjuter påverkar inte rekyl eller skottens bana nämnvärt.

Vill man ha tips på hur roligt man KAN ha så rekommenderar jag youtubern Squid-G.

Skrivet av Hipshot:

Måste du skapa karaktären i 60fps eller?

Skrivet av Yatagarasu:

Kan jag inte skapa en karaktär i minst 120 FPS, då är det bara att avbryta förbokningen på plats! #PCMR

Tror nog att hen tänker att det finns risk för att spelet inte är speciellt optimerat för PC med tanke på vad hen upplevde i karaktärskaparen.
Men vem förhandsbokar spel? Har man inte lärt sig något av historien? Du skulle ju aldrig förhandsboka något annat som du bara har ett hum om hur den ser ut eller fungerar?

Avstod min röst, eftersom det beror på spelet.
Är det FPS föredrar jag MP. Är det rollspel föredrar jag SP. Det enda jag är säker på är att jag aldrig spelar co-op och har inget intresse för det heller.

Singleplayer: Rdr2 var första gången jag blev helt knockad av grafik överlag. Ori spelen är det vackraste 2d spelen jag spelat.

Multiplayer: BF1 och BF5. Fortfarande riktigt snygga spel som flyter på bra. Man har scener i huvudet där man springer över fält och det exploderar till höger och vänster.

Det viktigaste är väl att inse att familjen kommer först om man har en sådan. Sen måste man väl vara realistisk och förstå att man inte kommer få 8h om dagen.
Det finns ingen manual, alla har olika förutsättningar. Jag har en sambo som är 0,1% spel intresserad. Hon spelar på sin höjd mario med grabben. Men hon har accepterat att spela är en hobby precis som fotboll, läsa böcker, spela gitarr eller annat. Och alla mår bra av att ha en hobby

Skrivet av hoppalängdhopp:

Älskade Skate och Skate 2. Tyvärr är det här helt ointressant pga free2play.

Ja, det kommer vara ett skate där allt är låst bakom micro transaktioner. Du skapar din avatar och kommer förmodligen starta i underkläderna utan skateboard.
Hälften av nöjet med skate är ju att låsa upp nya kläder, truckar, hjul osv osv. Och allt detta under en halvdan kampanj med lite barnslig humor som går ut på att göra sig ett namn.

Tycker det är helt okej. Man väljer ju själv om man ska vänta eller vara lite före. Och jag tycker inte det spelar någon roll om det är mp eller sp. Jag har aldrig ambitionen att tillhöra den skaran som blev max level först, har man den ambitionen bör man nog förköpa spelen.
Det är ju inte så att man går miste om något bara för att man väntar ett par dagar extra. Lägger man däremot till extra saker som inte går att få på annat sätt än att förköpa, då får man ju inte samma spel.

Skrivet av Majoren:

Kommer inte hjälpa, fuskarna kommer ta sig runt hindren snabbare än de sätts upp. Har helt enkelt slutat spela skjutspel online, speciellt PC-formatet är ju totalt trasigt när det kommer till onlinespelande, men även konsol kommer nog hamna i samma träsk. Speciellt då många spelutvecklare är så jäkla dumma att de tillåter cross-play med PC...

Fattar inte hur folk öht. fortfarand ekan se fram emot nytt CS, CoD mm. när ca. 1/3 av spelarna kör med aimbots, röntgensyn etc...

1/3 är nog att ta i. Har inte stött på några uppenbara fuskare i cs2 än. Spelar ju inte 40h i veckan men snittar väl 8-14 matcher i veckan och ligger mellan 15-20k i premier. Spelar dock BF5 fortfarande och där är det en annan historia.. Där får ibland sitta och hoppa mellan servrar för att hitta en utan fuskare. Däremot tycker jag mentaliteten folk har är lite tråkig. Så fort någon är någorlunda bra på ett spel så är det fusk. Det är som att man tror att man tillhör toppen i alla spel och kan inte för sitt liv förstå hur någon kan vara bättre. Jag förstår att fusket är en bidragande faktor till att folk fuskanklagar till höger och vänster. Men snälla tänk på att hur bra ni än är så finns det alltid folk som är hästlängder bättre.

Skrivet av Ribcage:

Det är väl en gigantisk succe oavsett? Det kan vi väl fastställa?

Absolut. Det är svårt att argumentera mot att lanseringen har varit en succe. Så det kan vi fastställa 🙂

En sak kan vi väl ändå fastställa? Att ett spel är populärt betyder inte att det är ett bra spel. Ett bra spel kommer man ihåg 10-20 år efter att det släppts, det här kommer inte någon kräva en remake på till nästa generations teknik. Sen var det här med kritiskt tänkande. 1 miljon på 8h. Varför? Förmodligen pga en lyckad marknadsföring samt att det släppts på game pass. Antar att man tar med dom siffrorna i statistiken. Ge mig aktiva spelare om 3 månader

Strategi:CoH 1 och 2. Tycker 1an är något bättre.
FPS:Brothers in Arms 1 och 2. Älskade att man frångick det gamla cod och moh konceptet och istället fokuserade på att ta sig från skydd till skydd och försöka flankera fienden. MoH:AA och Cod2 var otroligt häftiga när dom kom.
Multiplayer: BF5 och BF1. Otroligt häftigt när det exploderar och skjuts runt om en samtidigt som flygplanen flyger över en. Oslagbart! Har aldrig varit något för rena simulationer. För mycket smygande
Hoi4:Får en egen genre här. Älskar spelet men har problem med antalet dlc som paradox släpper. Kostar en förmögenhet om man ska köpa alla.