Inlägg av Jönsen

Inlägg som Jönsen har skrivit i forumet

Skrivet av ulphen:

Jag skulle inte lägga speciellt mycket vikt på de siffrorna. Klart att det inte kommer sälja speciellt mycket på steam när det är 7h långt och finns på gamepass. Om man inte vill stödja Ninja Theory lite extra finns det ju ingen anledning att köpa det för fullpris.

De siffrorna betyder ju väldigt mycket då det ger en fingervisning om försäljningen. 2 studios som blev nedlagda har, än sålänge, haft fler samtida spelare än detta på steam.

Skrivet av itsnotme:

Just nu så är det ca 2000 spelare på steam. Och tittar man på torrents så är det ca 5000 som leechar (laddar ner piratkopia) just nu. Det verkar vara mångdubbelt med pirater. PC spelare brukar inte vilja betala för singel player spel, men detta var lite extremare än vanligt. Jag kan förstå varför spelutvecklare introducerar online funktioner eller liknande i sina spel.

I söndags så hade Ghost of Thushima 73k samtidiga spelare, och 22k leechers som referens.

Väldigt intressanta siffror faktiskt, känns som att det försäljningsmässigt inte levererar alls.

Starfield har 6800 spelare just nu jämfört med Senua 2000 spelare. Redfall hade en peak på 6000 spelare som mest och om man jämför med Senua som har haft som mest strax under 4000.

Nu kan det självklart dra fler spelare till helgen, men detta känns riktigt illa.

Edit: Om man kollar på Hi-Fi RUSH, vilket känns väldigt rimligt med tanke på hur MS gick lös med yxan nyss, så peakade spelet på strax över 6000 spelare.

Kanske dags för MS att slipa yxan igen?

Nu kommer jag låta väldigt neggig men detta är väldigt clickbait, artikeln säger absolut ingenting.

Man kan räkna ut med bakändan och en bit krita att MS måste förändra något om det vill få in pengar för CoD genom gamepass, sen hur förändringen ser ut kan vi bara spekulera om. Eller ännu bättre vänta till juni.

Är det någon erkänd läcka denna shinobi för annars vet jag inte riktigt vad detta tillför överhuvudtaget?

Skrivet av N3gn4v:

När Valve ska räkna till fem: 1, 2, 4, 5.

Coffee Stain när dom ska räkna till fem: 1, 3, 4, 5

Skrivet av uberpwnage2.0:

Fråga när om det kommer vara värt det för dem. Cod säljer otroligt mycket och jag är tveksam till att tillräckligt många kommer skriva upp sig för Game pass och att det skulle generera lika mycket pengar.

Det är väl precis det som hela denna rykteskarusell handlat om?

Skrivet av Thane:

Och? Yasuke är en historisk person oavsett om det var konstigt med afrikaner i Japan eller inte.

Jag kommenterade på att du skrev att det inte var konstigt med afrikaner i Japan pga Yasuke. Du behöver inte gå i försvarsställning.

Kanske en halvdryg kommentar av mig från början också.

Skrivet av Thane:

Vad bra att man kommer spela som en Japan då i form av Naoe.

Yasuke fanns i verkligheten så ingen konstigt med en afrikan i japan.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Yasuke

Uppenbarligen gjorde Ubisoft mer research än vad du gjorde.

Jag är tämligen övertygad om att det var rätt jäkla konstigt med en afrikan i Japan i slutet på 1500-talet.

Skrivet av Bennii:

Om man får 400 i veckan och ska spara 16000 måste man spara i 40 veckor. Hur många veckor är det på ett år Jonny? 😀

11,5 vecka /år det vet ju alla!

Skrivet av lonian:

Jag har lagt det på is för tillfället men tanken är att ta mig genom det då jag ändå trots allt köpt det på Steam rea.
Hoppas bara det blir roligare ju längre in man kommer.

Nu är det ju såklart väldigt subjektivt men jag tyckte inte att det blev roligare, var några bitar som var häftiga etc men bättre än så är det inte.

Det var skönt att klara det och avinstallera men hoppas självklart att du får en bättre upplevelse!

Skrivet av Johan Lorentzon:

Alltså du kunde ju ha prova demon innan. Det som hela artikeln handlar om. 🤣

Men skämt åt sido (sa frukthandlaren) som sagt. Fantastiskt spel så du kommer inte bli besviken.

Ingen minns en fegis!! Tvekan dödar!! Och massa andra löjliga klichéer..

Jag är väldigt övertygad om att jag kommer tycka om det, tyckte de lyckades väldigt bra med Vampyr och det känns som att detta rört sig åt helt rätt håll. Sen har man 2h på sig att testa. Jag känner mig lugn.

Skrivet av lonian:

Jag försöker ta mig genom Control men förstår inte riktigt storheten med det spelet.

Håller med dig, med tanke hur hypeat jag upplevde att det var i media så blev jag väldigt besviken.

Grafiken och effekterna var top notch men gameplay etc var inte alls bra. Jag tog mig genom det bara för att jag visste att det inte var så långt. 3/5 eller 5/10.

Skrivet av Ruffles:

Ett riktigt fint spel! Jag tonade ned striderna lite och fokuserade på storyn. Sedan har annat kommit emellan, men jag ska fortsätta. Väldigt välgjort.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Är ett spel jag fortfarande tipsar folk om. Det förtjänar bättre så att släppa en demo är ett bra grepp!

Helt och hållet ert fel att jag köpte det nu!! Jag tar inget ansvar själv, såklart..

Skämt åsido, om det är fler som blev sugna på att införskaffa så är det även 20% rabatt på steam.

Skrivet av pazu:

Så otroligt bra! Älskar att spelstudion stänger ner en efter en. Det finns tillräckligt med bra spel för en hel livstid och de enda nya spelen som är välkommna är från eldsjälar som har en unik idé. Alla andra gör bäst i att jobba med något mer givande för mänskligheten som att bygga ut elnätet. Love this!!!

Kommer bli bannad nu men kommer vara värt det.

Jäkla pajas, väx upp för fan.

Skrivet av Freeman79a:

Gillar det dära. Sukten är 0. Men när Phil fick frågan om att tjäna in pengarna på Bethesda och PlayStation. "Nej behöver inte PlayStation för att tjäna in pengarna" då jävlar vad det var ramaskri. Så nog kommer de flesta som säger så köpa skiten ändå. Och låtsas som inget.

Kan du skriva inlägg utan att dra in PS? Ingen annan i tråden har nämnt PS utom du

Skrivet av reaver:

Star Citizen är verkligen intressant, jag hoppas som Walter att det blir ett bra spel. Men jag har en fråga till er som har lagt 1000 kronor eller mer på det här spelet, har ni spenderat liknande på något annat spel? Vad är det som gör just Star Citizen så speciellt?

Jag ser givetvis också fram emot det, och var jättehypad för några år sedan, men när man blivit äldre och livit ändrar sig så känns dessa ändlösa spel inte lika intressante längre - det känns som att man kommer missa en massa om man inte lirar ett par timmar varje dag.

Som sagt, inget hat utan bara en ärlig fråga.

SC är det spelet jag spenderat mest på, ett antal tusenlappar men jämför man med andra subscription-baserade spel så ligger jag nog inte i överkant tror jag.

Redan idag är SC unikt i sitt djup. Du kan sömlöst hämta ett rymdskepp , landa på en planet och hämta ett markfordon och parkera det i ditt skepp för att därefter flyga till en annan måne/planet och bedriva markstrid/mining etc.

Spelet är otroligt komplext redan idag och Chris Roberts siktar verkligen mot stjärnorna. Kommer allt i hans vision komma med i spelet? Garanterat inte men om bara 50% är med så kommer det vara i en egen liga.

Som det är idag så kan man lätt spela 1h/vecka och inte missa något eller känna att man hamnar på efterkälken men redan i och med 3.23 (nästa stora patch) kommer stora förändringar och därefter är det förhoppningsvis 4.0 (nästa stjärnsystem) men jag vill tro att det inte kommer förändra "närvarokravet" något nämnvärt.

Mitt tips är att testa free fly event och håll dig uppdaterad med deras YT med vad som händer i utvecklingen och sedan hoppa in när det känns rätt.

Skrivet av vbgbasse:

Vänta lite nu. Pratar du om hur spelet är nu i alpha och inte när det väl går live? Menar du att du pratar om p2w i en alpha och inte vid full release? Det är väl rätt så irrelevant hur spelet är nu vs slutprodukt då vi endast testar funktionerna idag?

Jag menar på att spelet inte är ett p2w sålänge ditt gameplay inte påverkar mitt. Ett p2w-spel brukar i regel betyda att du kan köpa fördelar emot mitt gameplay tex via premium-ammo mm. Igen, hur påverkar dina eventuella inköp mitt gameplay negativt?

Mitt endgame går ut på samarbete mellan olika grupper och inga förköp till skepp i star citizen behövs för att uppnå detta. Som du märker så ligger mitt endgame utanför en betalvägg.

Ja jag pratar om dagsläget, tycker jag varit väldigt tydlig med det. För det är den enda referensen vi har, vi har inte ens 4.0 på roadmap (även om vi, peppar peppar, vet att den kommer efter 3.23).

Och jag vet att dom sagt att F8 ska låsas upp för dom som klarar Sq42 men även det är strunt samma för det finns inte heller något konkret än.

Hur spelet är vid release är väl fullkomligt irrelevant i dagsläget för vi vet inte hur det kommer se ut, de har ändrat sig ett x antal ggr redan.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Samtidigt hade de inget problem med Neverwinter Nights och låta alla där bygga egna moduler och världar. Gruden i DnD är ju att skapa äventyr för andra.

Absolut, som sagt extremt spekulativt från min sida.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Som vanligt, i alla dessa slags trådar när ytterligheter kommer på tal, så handlar det alltid om svart eller vitt för vissa. FZ kan inte råda bot på hela den ociviliserade världens missgärningar, och en rubrik som råkar sammanfalla med något terrordåd kan väl inte ligga någon till last. Det skulle vara önskvärt att fler betedde sig i forum som de gör i verkligheten, med en smula förnuft.

Sluta vara logisk och förnuftig!!!!!!

Skrivet av Johan Lorentzon:

Tror inte Divinity hade något mod-support, så det återstår och se vad de tänkt sig. Men Larian känns som några som mycket väl skulle kunna öppna upp och låta folk driva arvet vidare när de själva går och göra andra saker. Förhoppningsvis i alla fall!

Nu kommer jag låta väldigt negativ och spekulativ men undrar om WotC låter Larian öppna upp spelet så pass? Även om dom skulle vilja så tror jag inte att det ligger i intresset för ägaren av IP

Skrivet av vbgbasse:

Du vet alltså inte vad det går ut på själv? Varför argumenterar du som om det fanns ett form av endgame som det behövs ett specifikt skepp för isf? Svara på den frågan istället för en massa omsvepningar.

Om du spelar spelet själv så vet du ju att historiskt sett så har inte de nya skeppen kunnat köpas ingame när det precis kommit, men att de troligen släpps på försäljning ingame några månader senare, dvs f8 kommer troligen finnas att köpas i 1.0. Om du är påläst så vet du också att F8 lightning inte kommer kunna hoppa särskilt långt (short ranged fighter) medan vissa andra billigare skepp kommer kunna det. Skall F8 komma nån vart i vissa system som saknar tankningsmöjligheter, så behövs ett hangarskepp likt kraken som kommer kräva diverse medlemmar. (Jag själv väljer en billig avenger alla dagar i veckan då MITT ENDGAME inte berörs av en f8 lightning, och som dessutom är en medium ranged fighter och kommer längre). Om du nu har en massa folk i ryggen för att driva en kraken, så får du ändå in pengarna väldigt snabbt via diverse industriskepp som också kräver en massa folk. Tex så fick vi ihop 4 miljoner crediter på 2 h igår på 4 spelare. Hur lång tid tror du det kommer ta å köpa en f8 lightning ifall vi kunde få ihop detta på 2 h?

Igen, ditt endgame är inte mitt endgame. Hur kan du tävla emot mig i att bedriva salvage i tex en f8 lightning, när jag kör en reclaimer?

Men nu får du ta och ge dig, end game har inte med saken att göra. Du har inte en aning vad du snackar om. Det enda som betyder något är hur det ser ut idag, så sluta snacka om 1.0 för det finns ingen roadmap för det ens.

F8C, ett av dom bästa fighter skeppen i spelet går endast att köpa för riktiga pengar = P2W.

Det är allt, inget du säger kan argumentera mot det.

Edit: Måste tillägga att det är komiskt att du pratar om endgame hela tiden (som inte har något med detta att göra) och nämner att Reclaimer är ditt endgame. Så då antar jag att du köpt en genväg till ditt endgame?

Hur är inte det P2W? Och nu bryr jag mig inte alls om detta eftersom man faktiskt kan köpa reclaimer in game, till skillnad från F8, men du säger mot dig själv.