Inlägg av Papphammar

Inlägg som Papphammar har skrivit i forumet

Skrivet av svartlock:

Om man enbart håller sig till gräsbetat nötkött och viltkött, då går det åt 0kg foder.
Mycket mer hållbart än så blir det inte.

Nötkreatur släpper dock ut en enormt kraftig växthusgas, metan…
Så grönt är det verkligen inte bara för de käkar utomhus.

A single cow produces between 154 to 264 pounds of methane gas per year. Not counting for the emissions of any other livestock, 1.5 billion cattle, raised specifically for meat production worldwide, emit at least 231 billion pounds of methane into the atmosphere each year.
Researchers have found that 37% of methane emissions from human activity are the direct result of our livestock and agricultural practices.

In fact, as a greenhouse gas, methane is 28-times more powerful
than CO2 on a 100-year timescale and 80-times more powerful over 20 years.
https://www.epa.gov/snep/agriculture-and-aquaculture-food-tho...

Menar bara, ät vad du mår bra av och vad du tycker är gott. Att försöka göra rätt går inte för de hittar bara på nya sätt att göra så du får dåligt samvete.
Därför ingen bryr sig längre.

Vill bara uppmana till försiktighet, en skurk i trailern stod med ryggen mot snuten och hade handklovar på sig, när polisen springer mot nästa skurk skriker sagda bakbundna skurk ”ok, let’s tango”.
Gör inte det i samma situation för det kan bli problematiskt.

Käkar oftast död lax och kommer fortsätta käka lax, två gånger i veckan ca, gött o nyttigt deluxe. Gör lax just nu…

Hoppas att sunay orkar gå ner till gamingdivisionen och se vad de håller på med någon gång. Sortera bort massa sopor och göra rent hus, effektivisera och göra bra produkter.
Phil verkar inte ha bra koll eller visioner.
Att göra om dashboarden hundra gånger är liksom inte effektivt. Ingen använder väl den? Man startar sitt spel, eller kör så kort väg man kan till affären eller sitt spelbibliotek, t.ex.

Kanske de lär sig ngt till nästa konsol, både såni o ms:

1. Säkra komponenterna. Apple gjorde ett genidrag att säkra komponenter de inte tillverkar själva för nya modeller, och ta hem produktion när det lönar sig.
2. Ge f-n i att ge en hjärnskadad modell samtidigt som en ”pro”
3. Ha ett par riktigt vassa releasetitlar och en plan 12 månader framåt med vassa spel, vad är poängen annars med att ha egna studios?

Jag köpte series x och gillar den, finns inga särskilda releasespel vad jag vet, inga spel jag går och trånar efter heller.
Förbokade ps5 men avbeställde vid release, fanns inga releasespel där heller o inget som jag vill ha nu heller som motiverar det priset de höjt till. Series x gjorde att jag kunde fortsätta köra mina spel jag hade med lite förbättringar i tex bild och mkt i laddningstider - huvudanledning till varför säkert fler än jag uppgraderadeutan att reflektera.
Undrar verkligen över framtiden, branschen verkar f-n vilsen, är verkligen ”bomberjackan” Spencer rätt person? Måste ju finnas fler på ms som har erfarenhet, t-shirts och gillar o spela spel?

Skrivet av GustavA:

Har läst lite gnäll om anledningen till att Pressbyrån slutar med cigarretter. Att det ändå inte är lönsamt och nu vill de göra en sorts pr-kupp av det. Fråga er själva om det spelar någon roll. Jag anser att ibland är det faktisk bara slutresultatet som räknas.

Gnäll får väl du tolka det som om du vill så klart. Men faktum är att de behövde leverera en för många negativ nyhet, då passar man väl på att vinkla artiklarna till att ”vi tänker på er hälsa” införsta hand snarare än ”vi tänker på vår vinst, det gör inget att några blir förbannade”.
Det roliga är att media bara äter upp kör ut pr-versionen, sån känslan är för mig iaf och det får jag tycka.

Alltså, såhär va.

1. Det är privata företag - de får sälja vad de vill utan att behöva förklara varför, annat än för sina ägare
2. De har inga skyldigheter att förse befolkningen med ett visst utbud
3. Detta är precis såhär kapitalism ska fungera, som självreglerande. Andra länder har försökt lagstifta om detta och beslut har rivits upp. Det är inte enkelt att gå den vägen
4. Finns det en marknad för detta, räkna med att alla små sk tobakshandlare/kiosker, kommer poppa upp överallt som isf fyller efterfrågan
5. Stora varuhus i usa har redan börjat gå den här vägen, men handlar ju främst om en dyr och krånglig hantering pga skalan samt att cigg inte är dragkraften till varuhusen som mjölk är för mataffären längre. Sen klär man in detta i att man bryr sig om folk som en liten eftertanke…vad fick de flesta med sig från artikeln? Jo, att de bryr sig om människor. Vad hyggliga dom är
6. Ingen som reagerat på hur mkt hyllmeter snus och tex heat but not burn- produkter tar upp? På vilken produkts bekostnad? Cigg.
7. Philip Morris International med marknadsvärde ~155 miljarder dollar har tom som sin vision, ”for a smoke free future”, go figure (https://www.pmi.com/our-transformation/delivering-a-smoke-fre...)

Mår rätt bra sen jag lät game pass ultimate löpa ut och istället köpa och köra singleplayerspel. Lite som att se en film på en streamingtjänst fast man helst velat se ngt annat, eftersom man betalar för det redan…
En prishöjning hade ju gjort det bättre…

Vad gjorde Youtube för film och tv då?
Fattar inte liknelsen alls.
Funkar säkert för de som vill generera spel utan själ. Typ EA.

Var nog klokt. De mjölkade sönder tåni håkserien, skulle nog inte sälja till annat än några fanatiker som lever i dåtiden och ”lägger i backloggen”.

Köpte tomb raidersamlingen förra månaden för 80kr eller nåt…för microsoft rewardspoäng. Så gratis då.
Verkar vara bra spel, kör de kronologiskt så bara kört en tredjedel av det första.
Inte köpt game pass på månader, verkar få bättre värde köpa spel på rea just nu.

Skrivet av Tomas Helenius:

Det måste komma spel som är minst lika bra, gärna bättre, än PS5-spelen till Xbox, annars finns liksom ingen anledning att välja den.

Ps5 funkar inte i min tvbänk, anledning att xboxen fungerar bättre för mig…är verkligen helt ärlig. Nu kanske de gjort en mindre variant men när den kom var den grotesk och är man väl inkörd i xbox så varför ska man byta? Vet inga spel jag missar på playstation.
Tycker dock spelbranschen behöver fixa spelen, som tagits upp i andra trådar, för att göra de roligt att spela igen.

GTA+ visste inte ens att det fanns, vad det är till för eller vad det kostat, så....ok med mig att de höjer priset.

Skrivet av Ender:

Det största felet som jag ser det med dagens ökade spelpriser är att utgivarna vill ha en fågel i handen, de tio i skogen, deras ägg, släktingar och flyktiga vänner på facebook. Ifall det nu enbart handlade om att de behöver få in mer pengar för att kunna skapa stora grymma spel (vilket i sig tydligen är näst intill omöjlig) så hade jag kunnat köpa resonemanget, men det näjer sig ju inte utvecklarna med.
Spelen ska dessutom anpassas för att vara en ekonomisk mjölkko på ett eller annat sätt, kosta vad det kosta vill för spelarna och deras upplevelse. Store, battle pass, MTX, skinnmarknad, online-krav, early access, early release access, QoL, betala för spelmekanik...det är ju för fan ingen ände på det.

Så JA, spelen har blivit för dyra för sit eget bästa. Ge mig ett spel som Witcher 3 (eller Baldurs Gate 3, som jag förstått), där någon verkligen skapat något fantastiskt...DET kan jag hosta upp kulor för, men skippa all övrig girighet. Ska jag betala uppemot 700-1000 spänn för ett spel så vill jag ha ett riktigt spel, inte en sorglig ursäkt för att sälja in-game cosmetics till överpris.

summerade det perfekt. Case closed.

Skrivet av Kane:

Tappat hypen helt för COD vilket är synd eftersom de är de som släpper nytt. Idag är det konsollspel fullt ut och då är det inte roligt längre. Det tog tre spel att helt flytta cod från datorspel till tv-spel.

Grattis antar jag till konsollspelarna som har nåt kul. Själv når inte spelet längre upp till mitt golv för pc-spel, än mindre taket.

Öh på xbox matchas man mot pc-spelare med en miljard aim sensitivity och lägger sig ner på marken på en nanosekund. Det går tydligen att ljuga att man har handkontroll och när en med handkontroll matchas mot en mus+tbord, då e de kört.
Tycker de förstört de deluxe för spelarna på xbox. Vi blir som bottar med blind man- mode enabled och rör oss som en sån långsam stridsvagnsturret mot deras ninjarörelser i jämförelse.
Ett tag kunde man stänga av cross-play, men då får du ingen matchmaking…

Trist om ryktet om sp stämmer. Inte köpt mw3 pga det plus att det såg ut som en dålig copy/paste från mw2.
Blir kanske inget mw i år heller.
Skralt med kul pangare med sp-del…köpte Metrospelen på rea så får väl köra dem fast de är gamla.

Alla vet att arbetsmarknaden skriker efter ungdomar som kan spela dataspel.

Ccctv, FSBox, Vladiwii eller Stalinstation kanske?

Hoppas strömknappen blir en rysk vodka och red ring of death blir molotov cocktail istället. Vem vill inte göra det supportsamtalet till ryska underrättelsekundtjänsten liksom.

Tycker om min series x sen dag ett, men spelen är rätt dåliga på spelglädje numera tycker jag och mkt dolda tillägg, ingame purchases, fokus på vattenstrålar och inte att spelet ska vara roligt (rdr2 är faktiskt jäkligt tråkigt tex, gta 5 den sämsta sp-upplevelsen av alla gta) och bantade spel, senaste forza mototsport är det tunnaste forza (på innehåll) av alla 8 de gjort! Horizon 5 är horizon 4 men ny karta, alltså folk ser väl detta, eller?

Jag är kanske klar med konsoller efter detta för det är inte kul att det tar hundra år för ett spel att komma som de glömt av att göra roligt eller innehållsrikt på saker som gör spelet kul att spela (inte klänningar, tutor, skins på hästar), när man varit med om hur det var förr där tex ett nytt forza eller gears of war var ett steg vidare i evolutionsstegen.

Gäller även plattformsöverskridande spel, call of duty bra exempel.
Det är som att man försöker göra en Ryanair av spelmarknaden, allt är ett tillägg och du kommer ha en bantad upplevelse, med skillnaden att resan är målet i spel och du betalar fortfarande som om du åkte Lufthansa…vill inte ha en sån upplevelse i spel och kanske fler börjar känna detsamma…hoppas det.
Med så många studios microsoft äger borde de ha makten att förändra det, om de vill.

Just nu är det väl nintendo som lyckas bäst där, men har usel hårdvara…

Borde ju haft en liten högtalare under det svarta ”gallret” och spelat xboxljudet varje gång den rostat klart, som de annars gödslar på alla videos någonsin även om de inte är xbox exklusiva spel.