Valve har inga planer på årliga nyversioner av Steam Deck, den bärbara spel-pc:n som fyller tre år i februari. Lawrence Yang och Yazan Aldehayyat, designers för Steam Deck, klargör tydligt för australiska reviews.org att man inte tänker vara med i någon årlig cykel av nysläpp, eftersom det inte finns någon anledning. Yang:

Det är viktigt för oss, och vi har försökt vara väldigt tydliga med att vi inte är med i den årliga cykeln. Vi kommer inte släppa något varje år. Det finns ingen anledning att göra det. Och uppriktigt sagt, från vårt perspektiv är det inte helt schysst mot kunderna att släppa saker så ofta att de bara är lite bättre. Så vi vill verkligen vänta tills det blir ett generationsskifte i beräkningskraft utan att offra batteritid innan vi släpper den riktiga nästa generations Steam Deck. Men det är något vi gillar och som vi jobbar med.

Att Steam Deck 2 är på gång står alltså klart, men utan besked om när den kan tänkas vara redo för släpp. Första Deck släpptes för snart tre år sedan, och ersattes förra året av nya versioner med OLED-skärm, men eftersom prestandan var likartad ses de som samma generation. Vårt test av Steam Deck läser du här.

Efter Steam Deck har flera andra företag släppt egna versioner (fast med Windows i botten), däribland Asus ROG Ally och Lenovo Legion Go.