Inlägg av Akterseglaren

Inlägg som Akterseglaren har skrivit i forumet

Skrivet av Tomas Helenius:

Det är "insatt gamer som har råd"-perspektivet. Sett ur andra perspektiv, t.ex. "Spelar nån gång ibland", "Vill lära barnen om spel" eller "Fattig p.g.a. sjuk/arbetslös/tjänar dåligt/dyrt att leva/student..." så är Series S en kanonkonsol. 3 000 spänn för en maskin som kör de senaste spelen, sen en hundring i månaden för Game Pass. Väldigt mycket gaming för pengarna.

Håller med, trist att det kanske försämrar för Series X och Xbox som helhet. Men en bra konsol för alla som vill komma in billigare och inte bryr sig om spelen körs sämre.

Nu förstår jag varför så många avskyr Kojima. Hoppas inte Xbox pungat ut för mycket på detta

Skrivet av Fezk:

I vanlig ordning, får vi inte se - Bloodborne 2, Half-Life 3, Portal 3, Warcraft 4, Elden Ring 2, blir jag besviken.

Jobbigt med ständig besvikelse antar jag

Skrivet av gorbatjov:

Märkligt att samma spel kan skilja så pass mycket ändå. Har inte kraschat en enda gång för mig.

Finns alltid avvikelser, men för den breda majoriteten är det stabilt vilket är härligt att läsa. Var glad att det inte är ett Starfield debakel där det kraschar och buggar för var och varannan. Men trasiga spel är en del av Bethesda charmen sägs det ju

Själv skulle jag vara glad om jag kunde köpa GOTY-kvalitet för 900 kronor. Värre är det ju för oss med Xbox, inte ett enda GOTY-spel i år. Får istället vara nöjda med en kalasbuggig Fallout 4-klon, ännu ett rallyspel (som i år var det sämsta i serien), tecknade rytms-spel och alla jävla Minecraft barnspel. Fan, vi fick betala samma summa fast för årets sämsta spel istället, Redfall 😂

Som tur är kan vi i alla fall hyra våra spel tack vare Gamepass 🙂

Skrivet av Majoren:

Ett stativ i plast för 300 kronor är svindyrt, ja. Oavsett om det är frivilligt eller ej.

Välkommen till 2023 får man väl säga då. Du måste fullständigt bryta ihop när du ser priserna Nintendo tar för sina tillbehör, stackare.

Skrivet av Majoren:

Över 1200 kronor för en BD-läsare till spelkonsol är också svindyrt.

Den billigaste fristående 4K UHD-läsaren från Sony kostar mer än dubbelt så mycket. Du har helt enkelt noll koll vad saker och ting kostar.

Skrivet av Majoren:

Att lura på folk att köpa överprisade tillbehör under anspelningarna att de köper en bättre/nyare konsolmodell, som i realiteten inte är förbättrad, är bedrägeri.

Bara det att modellerna är förbättrade i och med utökad lagringskapacitet. Men ingenstans marknadsförs dom som bättre för det. Men läsförståelse och ordkunskap är helt klart inte din grej.

Skrivet av Majoren:

Klart det är bedrägeri att marknadsföra strippandet av grundläggande funktioner som en positiv utveckling.

Det enda som är klart är att du inte förstått dig på vare sig artikel eller orden bedrägeri och grundläggande funktion. Ett stativ är inte en grundläggande funktion, det är ett simpelt tillbehör. Men om du nu finner stativ så grundläggande kan du glädjas åt att ett horisontellt stativ ingår i båda modeller.

Utöver det är lagringskapaciteten utökad (825GB > 1TB) och volym/vikt minskad. Vill du ha en konsol där skivläsare ingår köper du så klart standardmodellen. Annars kan du köpa den digitala som är 100 euro billigare, där du sedan har valfriheten att köpa till en utbytbar skivläsare. För detta betalar du en premie på 20 euro.

Men okej, om du nu tycker att 200-300 kronor för några valfria tillbehör är svindyrt idag, ja, då lider jag med dig.

Skrivet av 9-11:

Nej, det var inte så han menade, vilket han klargjorde i ett senare inlägg.

My bad, trodde som sagt att han bara åsyftade att GT7 är det bättre spelet sett till totala betyg enligt Meta-/OpenCritic.

Skrivet av 9-11:

Hur då? Samma recensent gav GT7 en trea, så det är nog det som åsyftas.

Kul med en femma! Blir att spela så klart!

Han menar nog att GT7 är det bättre spelet sett till totala betyg. Flera pinnar högre på både OpenCritic och Metacritic. Så GT7 kvarstår som kungen av sim racing för nu. Men kanske nästa gång kan Forza utmana om tronen.

Skrivet av Vintersorg:

Men alltså.. Hela artikeln handlar ju i princip om att de lyckats slänga in ett prestandaläge också. Vilket oftast brukar innebära 60 fps (i runda slängar) på PS5 och Series S/X.

Men blir väl lätt så när man bara läser rubriken och sen kommenterar 🥴 (nu antar jag rejält här, men känns som ett rimligt antagande!).

Vad sägs om att leva som du lär, performance mode är enbart till PS5 och Series X, sitter du på bottleneck S får du 30 fps. Och dom vill inte ens gå ut med fps till performance mode vilket låter lovande så här mindre än en månad till release.

Som vanligt hämmar Series Sug spelutvecklingen och leder till sämre spel på konsolsidan likt Kinect gjorde på sin tid. Phil och Mattrick, vilket radarpar.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Oj. Visste inte att han var så kontroversiell...? För mig har han alltid varit en business-snubbe, som jag ryckt på axlarna åt. Känns inte så "gaming" men jag har inte känt så mycket alls för honom. Comme ci, comme ça.

Många tycks ogillar Ryan just för sitt fokus på business snarare än gaming. Men glömmer att snubben har lett Playstation under några av dom mest framgångsrikaste åren. Men bara fåraktig brunbrallor tror att han fått sparken för "blunders" eller få spel. Speciellt med tanke på hur dom fortsatt att fullständigt krossa närmsta konkurrenten, gång på gång.

Skrivet av Fearnox:

Verkar rätt otydligt, frågan är var Gamereactor fått sin siffra ifrån.

Gamereactor är och förblir helt odugliga speljournalister, om man nu ens kan kalla dom det. Deras källkritik och grammatik håller paritet med en skolkande högstadieelev. Värst är väl Jonas eller vad han heter, att läsa hans texter är som att åka bil med någon som övningskör. Pinsamt låg nivå, på allt.

Du kan lita på att Bloomberg har bra bättre koll än Gamereactor.

Skrivet av Morricone:

Starfield är ändå ett stort skämt! Väldigt buggigt och dålig kvalité generellt. Ingen känsla för detaljer.

Redfall all over again

Inget är sämre än skitkarusellen Redfall

Skrivet av PFC Hudson:

Fast när massor av individer ger spel 0/10 är det trollreviews och inte bara en kräsen gamer. Samma har hänt andra spel och det handlar sällan om att gamers bara är kräsna.

Visst, men det går åt båda hållen och brukar på det hela jämna ut sig. På Steam som bara tumme upp/ner ligger spelet på 78 och Google audience rating ligger på 3.3/5. Så på det hela är allmänheten överens, det är ett bra spel men inte mer än så.

Skrivet av Najkan:

Reviewbombandet på metacritics har börjat 😂

Aka gamers är mer kräsna. Inget konstigt eller nytt att användarbetyg är lägre än recensenter. Elden Ring har 96 Meta men 77 användarbetyg, dvs. nästan 20 lägre. Starfield har 85 Meta men 64 användarbetyg, 21 lägre. Halo Infinite 87 Meta men 66 användarbetyg, 21 lägre.

Starfields betyg baseras på 60 recensioner och användarbetyg på över 5000. Gamers är mer kräsna, med all rätt.

Spelet kostar fortfarande 70 euro. Hade dom varit någorlunda reko hade dom åtminstone halverat priset samt gett alla rätt till refund oavsett speltid. Spelet är under all kritik och borde aldrig släppts i dess skick. Vill dom fixa spelet, bra, gör det men visa att ni menar vad ni säger och ta inte fullpris för skräpet.

Skrivet av noreason:

Slänger in denna

https://www.youtube.com/watch?v=0pQNzmas4PQ

Man kan ju knappast tro det är 8 år emellan spelen...

Det där kan väl ändå inte vara på riktigt, eller? Är det verkligen så jäkla mycket sämre texturer, fysik och grafiskdesign i Starfield? Sjukt.

Man vet att spelet är fantastiskt när alla som lovordar det hänger på forum som detta och ständigt tilltalar det istället för att spela spelet

Ska bli kul att testa om än jobbigt att behöva spela i sugiga 30 fps

Lite synd för Starfield som av allt att dömma kommer hamna i skuggan av detta mästerverk.