Inlägg av Sarato

Inlägg som Sarato har skrivit i forumet

Instämmer. De måste börja ta ut svängarna mer och inte lägga alla ägg i samma korg. Varför inte göra 10 intressanta spel för 50 miljoner per spel istället för ett 500-miljonersmonster som måste tvingas ha mikrotransaktioner eller sälja i 50 miljoner exemplar för att gå runt?

Skrivet av WhiteFeiyue:

Nej jag väljer inte att vara negativ för sakens skull.
Olika kulturella medium har sina storhetstider och sina dalar och till slut kanske sin död.
Allt är inte lika bra exakt hela tiden.

Och självklart finns det fortfarande bra och unika spel och tittar man på indiespel och liknande så finns det absolut spelutvecklare som drivs av ren passion.

Det jag pratar om är spelmediet generellt och i huvudsak AAA-spel.
Enligt mig har dessa urvattnats av all form av "edge" och det släpps inte längre något intressant.

Kollar man på de bästa Battlefield-liknande spelen är det inte Battlefield längre utan spel från mindre studios som Hell Let Loose och Squad eller till och med Battlebit Remastered.
Utvecklare med otroligt mycket mindre resurser levererar mycket bättre spel. Då är något enligt mig ganska ruttet hos AAA-utvecklarna.

Hos filmmediet är det än mer tydligt hur illa saker är, förmodligen för att marknaden för indiefilmer är ganska minimal och osynlig.
Ridley Scott, mästerregissören bakom Alien, Blade Runner och Gladiator gör nu Gladiator 2 som ser ut som 100% mög.

Främst skulle jag påstå att senkapitalismen visar upp sin mörka sida genom cyniska remakes, remasters och sedan att pressa ut sina kunder på varenda öre genom deras "mikrotransaktioner" och live service-spel.

Så håller med dig om att AAA-studior har fastnat i ett ekorrhjul där allting måste vara större och mer bombastiskt varje gång.
De skulle lätt kunna göra 10 olika mindre projekt med nya idéer istället för ett mastodontspel som med största sannolikhet kommer floppa p.g.a. alldeles för höga förväntningar på hur många miljoner ex de kan sälja.

Jag har nästan helt övergivit AAA-spelandet och skulle definitivt säga att indie-spel har sin storhetstid just nu.

Bra recension. Jag gillar spelet men är verkligen inte frälst som vissa verkar ha blivit av det.

Skrivet av WhiteFeiyue:

Spel, filmer och serier har blivit kassa de senaste 10 åren.

Då tittar och spelar du fel saker. Se bara på Like a Dragon-spelen som exempel alternativt kolla in indie-spelen där det flödar av både kreativitet och kvalitet.
Du väljer bara att vara negativ för sakens skull.

Skrivet av Desperado_Dweller:

Men det jag tar upp om som Yuji Horii nämnde om är från i år,och rätt nyligen pratade om detta fenomen på Tokyo Game Show.

Jag vet. Däremot är den förändringen från flera år sedan så jag förstår inte hur han kan ha missat att den designades om för längesedan. Han kanske börjar bli senil.

Kan förstå det. Ubisofts speldesign gällande open world är så otroligt mycket mellanmjölk att jag tröttnade på det efter Far Cry 4.

Skrivet av perihelion74:

Mycket gnäll över Ubisoft och det är möjligt att deras företag är ruttet men jag brukar ha rätt kul med deras spel.

Och låt ingen ta ifrån dig den glädjen. Gillar du det så skiter du i vad andra tycker och fokuserar på det som får dig att må bra.

Skrivet av Desperado_Dweller:

Ok det låter logiskt, men när jag hör röster från den japanska spel industrin uppmärksamma att det är den västerländska marknaden som påverkar blir det dock ologiskt.
Tex Yuji Horii, kreatören bakom Dragon Quest, har uttryckt missnöje gällande Dragon Quest remastern där man inte längre kan välja mellan man och kvinna och samtidigt har man om designat Akira Toriyamas verk.

Gällande den "nya designen" på den karaktären så ändrades hon redan i tidigare spel i serien där hon är med. Anledning till att folk reagerar först nu gissar jag på har att göra med att folk vill hitta saker att bli upprörda över för att allt måste vara en konspiration.

Från intervjun:

"Horii: If there’s too much exposure, the age rating goes up…

Interviewer: We never even thought about that in the past…"

Källa:
https://nintendoeverything.com/dragon-quest-creator-on-hd-2d-...

Hennes design var dessutom ändrad redan på spel på 3DS så det här känns verkligen som en storm i ett vattenglas:
https://imgur.com/emIpZJ3

Skrivet av Mr_Qi:

Hur påverkar väst Kina med sin indoktrineringsmedia? Tjock, könlös och blåhårig i spel finns det ju gott om, vad är agendan bakom det?

Trams.

Har du några exempel på där detta händer förutom typ 3 alternativ och där du inte skapar din karaktär själv?

Saknas bara "NFT Powered" för att få mitt intresse under noll.

Skrivet av Desperado_Dweller:

Ologiskt att kalla spelet en remaster om det är censurerad. Har man glömt bort åldersgräns här i väst, med tanke på att Dead Rising är riktad mot en vuxen publik.
Jag minns när legenden Bruce Willis pratade om hyckleriet om åldersgränsen till den fjärde Die Hard filmen. Att den hade 12 årsgräns men var fullpackad med grova våldsamma action scener, men hade svordomar förekommit i filmen då hade åldersgränsen skenat upp till 18 år. Och varför jag drar den jämförelsen är just att Dead Rising har extremt våld,men man väljer att bli upprörd över det som anses vara "sexistiskt" och fördomsfullt. Därför blir den moraliska pekpinnen bara nonsens i ett spel där du kan hacka,slafsa zombies och vittna en clown som snubblar över motorsågar.
Nä, då föredrar jag att återvända till originalet pp xboxen

Som jag förstått det så har det till stor del att göra med att den japanska åldersgränsmärkningen CERO har blivit striktare gällande sexuellt material i spel så för att förhindra att spelet ska bli CERO Z (högsta åldersgränsen som gör att det är från 18 och som gör att de flesta butiker inte vill ta in det då det mest är porrspel som landar i den sektorn) så ska de ha justerat särskilt det sexuella materialet.

Så folk är duktiga på att skylla på USA men i det här fallet så är det också självförvållat.

Jag som älskar Xcom måste verkligen ge det här spelet en chans.

Skrivet av kebbe:

Ganska menlöst att en konsol drar nytta av all ny kraft när man ändå ligger två generationer bakom konkurrenterna rent tekniskt. Se bara på Switch; Fullt av exklusiva Nintendo-spel som använder ”kraften” till sin fulla potential, problemet är bara att det rent tekniskt motsvarar en Gamecube från 2001.

Fast där har du direkt fel.
Grafikkortet är dubbelt så snabbt på en Switch och konsolen har 500 gånger större mängd RAM-minne som är 10 gånger snabbare.
Så skulle verkligen inte säga att "det motsvarar en Gamecube".
Skulle snarare säga att det presterar runt en PS3 eller Xbox 360 grafikmässigt.

En Gamecube hade aldrig kunnat köra Skyrim eller Doom Eternal.

Skrivet av Emblaz:

Det enda som behövde remastras var AI hos dem man ska rädda.

Den ska vara bättre men verkar fortfarande vara rätt så trasig.

Skrivet av Earthscum:

De har ändrat dialog med många psykopat bossar.

Många?
Vad jag vet är det Vietnam-veteranen som inte längre kallar dig för "Vietcong" (vilket är ett nedlåtande slang för en Vietnames) vilket jag tycker är synd då det ändå förmedlade vilken slags krigsveteran han egentligen är.

Många av justeringarna känns poänglösa. Erotika-fotograferingen känns däremot väldigt gubbsjuk numera så jag lider inte så mycket över att det tagits bort. Det är såklart en del av den bisarra humor som Dead Rising hade så jag är samtidigt kluven över det.

Jag är sugen på remastern men då jag redan spelat originalet och den förra remastern så känns det lite magstarkt att betala för det ännu en gång så jag avvaktar istället tills det kommer på REA.

En remaster på tvåan hade jag inte tackat nej till då jag nog ändå tycker att det är det mest intressanta i serien.

Skrivet av jeppe109:

Var det inte samma system som användes vid fotande av manliga karaktärer då?
Jag minns inte. Var så längesedan jag spelade originalet ^^

Faktiskt inte. Hade det också varit en funktion så hade jag nog varit surare över att det togs bort.

#CoverQuest #615

🟩⬛⬛⬛⬛ 🎉 1/5

https://coverquest.jbonet.xyz

Jag kan min spelhistoria.

Håller med. Förstår inte hur utgivare kan tro att fler live service-spel kommer vara intressant när vi redan drunknar i dem.
Ge oss riktigt bra single player-spel iställer.
Men det klart. Det drar ju inte in miljarder och då blir aktieägarna sura.

Panorama Cotton till Sega Mega Drive med regionskonverterare för 1300kr.

Alldeles för dyrt för en mid-gen refresh. Gissar på att den kommer floppa med tanke på sitt pris.