Inlägg av Shadee

Inlägg som Shadee har skrivit i forumet

Pre-show igång nu. Sägs vara en del bra spel, inkl helt nya enligt han som presenterar.

Första var Dave the Diver uppdatering med bl.a. crossover till Balantro.

Edit: han överhypear ju såklart. Förinspelat från något sovrum, och jag blev väl lite övertaggad med Dave The Diver som första spel.

Skrivet av Fearnox:

Man blir nästan nyfiken, hur dålig kan den vara!?

Ja, så tror jag många tänker så när den släpps kan den nog gå upp på en sån där topplista över streamade filmer. En duktig "spinndoktor" kan ju då vända till att filmen var en streamingsuccè, som tyvärr inte nådde upp till intäktsförväntningarna på biografen.

Släpper de den om några månader är det ingen som bryr sig, det är nu när "alla" ändå snackar om den som det gäller att smida!

Skrivet av Sebastian Lind:

Ahhhh! Så det är "floaters" som de kallas! Jag har alltid tyckt att de där floaters-grejerna påminner om maskar som ringlar runt. 🤢

Som jag uppfattar är det på svenska "glaskroppsavlossning" som ger upphov till "grumlingar" (som beskrivs som grå maskar). Har det själv ibland, så kollade upp vad fanken det kunde vara.

https://doktor.se/fakta-rad/ogonsjukdomar/glaskroppsavlossnin...

Tyckte inte det stämde in på mig dock, har kortare tillfälliga episoder - inget permanent. Då hittade jag något som kallas för "ögonmigrän" som stämde bättre, så det är det jag drabbas av ibland tror jag. Länge sedan det hände nu dock, peppar peppar ta i trä o.s.v.

https://migranhjalpen.se/ogonmigran

Skrivet av Force:

Var det inte någon som jobbade på ett nytt James Bond spel? Tror det kanske var IO, men inte helt säker.
Det skulle i vilket fall vara riktigt kul, längesedan man fick ett schysst spel med spiontema!

Ofan. Har jag helt missat. Hoppas det stämmer!

Wolverine?

Inte nytt spel iofs, men tänk om vi kunde få lite gameplay och trailer eller något.

Nytt Ratchet kan man ju hoppas på också, eller en återupplivning av Sly Racoon eller Jak and Daxter.

Spel med James Bond eller ett Mission Impossible spel? Sista MI-filmen blev ju framflyttad ett år, kan ju alltid hoppas att det är för att de ska hinna släppa ett spel för att öka hypen. 🤞

Sen vettefan alltså. Funderar på vad för nytt man kan tänkas vilja ha, men det är ju bara uppföljare inom etablerade IPn. Vore kul med något helt nytt. Gärna nytänkande plattformare, typ som Celeste var när det släpptes

Ser intressant ut måste jag säga.

Skrivet av Siegfried:

Därför spelmarknaden känns tråkig, ju mer PC anpassat allt är ju tråkigare blir allt.

Jag vill inte ha en maskin som kan spela spel, jag vill ha en spelmaskin.

Hear hear!

Längtar tillbaka till tiden när man ploppade i kassett/skiva, startade konsollen och sen var man igång! Jag vet på rak arm ingen som använder sin konsoll som "mediamaskin" för streaming o.s.v. utan det är spelande bara.

Alltså. Hade tänkt i princip skippa den här helt, men ju fler sågningar jag läser desto mer intresserad blir jag att se vad alla pratar om.

Kanske blir ett biobesök till helgen ändå, om den fortfarande går på bio dvs.

Skrivet av Molotov:

Det finns klubbor för Quest 2.
Skillnaden mellan quest 2 och 3 är hur kontrolle är vinklad.
Med quest 2 kontrollen hänger själva kontrollen uppåner i klubbskaftet.

Jo, trodde också det var så men så mycket olika info så jag frågade Yezro direkt och enligt dem passar deras modell för Quest 2 också.

Yezros golfklubba. Som finns på Amazon också.

Tror jag ska köpa en, men har inte övertalat mig själv än så länge. 🤔

Skrivet av The_Holo:

Man var rätt jävla bra på att göra kassa filmer från bra spel förr med.
Streetfighter, Supermario, Mortal Kombat (2), precis alla UweBoll's spelfilmer...

Ähhh, nu är du för hård tycker jag. Street Fighter och Mortal Kombat (den gamla) är inte dåliga. Jag gillar dem.

Man ska även tänka på att studion endast får tillbaka en del av det som filmen spelar in. Alla mellanhänder där ska ha sin del av kakan också, biograferna o.s.v.

Har för mig jag hört att för att en film ska gå plus ekonomiskt i slutändan måste det inspelade vara dubbelt jämfört med produktions- och marknadsföringskostnader. Huruvida det är sant eller ej har jag ingen aning om.

Yes nu var OS avslutat. För svensk del blev det:

4 guld
4 Silver
3 Brons

Helt ok ändå tycker jag.

Nästa Sommar-OS år 2028 är i Los Angeles och under avslutningsceremonin lämnades flaggan över till borgmästaren för nya värdstaden inne på Stade de France.

Flaggan lämnades sen vidare till Tom Cruise som kom ner från taket på Stade de France och dundrade iväg på motorcykel till tonerna av bl.a. Red Hot chilipeppers som sedan, efter ett montage av flaggans resa, tog över live från Santa Monica med Snoop Dogg m.fl.

Klippet med flagföverlämningen ses nedan.

Edit: den nerkortade versionen jag hittade blev copy rightad skulle jag tro. Nu är det den officiella längre versionen (men utan något från spelningen i Santa Monica) som är länkad ovan.

Skrivet av Nemo:

Jag undrade också över det så jag frågade Claude AI (råkar ha subscription där). Jag fick ganska långt svar så jag lägger det i spoiler-block:

Claude AI: Åhman och Hellvig har verkligen introducerat några unika element i sitt spel som skiljer sig från många andra lag. Här är några specifika aspekter som är särskilt utmärkande:

  1. "Fake block" taktik: De använder ofta en taktik där blockaren låtsas gå upp för ett block men i sista sekunden drar sig tillbaka för att assistera i försvaret. Detta är ovanligt effektivt utfört och förvirrar ofta motståndarna.

  2. Extremt låga passningar: Deras set-ups är ofta mycket lägre än vad som är standard i beach volleyball. Detta ger anfallaren mindre tid i luften men också motståndarna mindre tid att reagera.

  3. Okonventionella anfallsvinklar: Särskilt Åhman är känd för att attackera från mycket ovanliga vinklar, ibland nästan parallellt med nätet, vilket är svårt att försvara sig mot.

  4. Snabba sidbyten: De byter sidor på planen mycket snabbare än de flesta lag, ofta innan motståndarna hunnit inta sina positioner.

  5. Aggressiv serve-mottagning: De tar emot servear mycket närmare nätet än vad som är vanligt, vilket ger dem möjlighet att snabbare gå till anfall.

  6. "Deep dish" försvar: Hellvig använder ofta en teknik där han gräver under bollen med båda händerna sammanförda, något som är ovanligt på elitnivå men mycket effektivt för vissa typer av anfall.

  7. Konstant rörelse: De är i ständig rörelse mellan bollarna, vilket gör det svårt för motståndarna att läsa deras avsikter.

  8. Psykologiska knep: De använder ofta små, subtila gester eller rörelser för att distrahera motståndarna, något som är mer utpräglat i deras spel än hos många andra par.

  9. Variation i servehastighet: De varierar hastigheten på sina servear mer extremt än de flesta, från mycket hårda till överraskande långsamma flytservear.

  10. Pokey-teknik: Även om enhandsslag (pokey) används av andra spelare, har Åhman och Hellvig utvecklat denna teknik till en konstnivå och använder den oftare och mer kreativt än de flesta.

Dessa element, särskilt när de kombineras, skapar en spelstil som är svår att förbereda sig för och som har bidragit till deras framgångar. Deras approach har tvingat många motståndarlag att omvärdera sina egna strategier och taktiker när de möter det svenska paret.

För att få en helt aktuell och verifierad analys av Åhman och Hellvigs spelstil skulle jag rekommendera att:

  1. Kontrollera med officiella källor från Svenska Volleybollförbundet eller internationella volleybollorganisationer.

  2. Se på några av deras senaste matcher för att få en direkt uppfattning.

  3. Läsa intervjuer med deras tränare eller motståndare för insikter om deras taktik.

Toppen! Tack för svaret. Förstod inte allt jag läste, men ger en bättre bild nu i alla fall.

Nån som vet vad de snackar om att de har revolutionerat sporten?

Sådärja! Såg ju inte ens svårt ut. En enorm klasskillnad.

Skrivet av Nemo:

Första set grejat.

Jonatan Hellvigs blockspel är fenomenalt!

Ja, han var rena väggen där. Sånt psykiskt övertag också när han blockat 2-3 st.

Alltså, måste bara lägga in den här bilden. Jag slötittade på basketen, och blev tvungen att spola tillbaka för att ta en bild på den här timeouten.

Det är alltså Frankrikes storstjärna Viktor Wembanyama (2,24m lång) och hans coach.

Nu kör vi! Dags att ta guldet nu! Första gången för min del som jag ser en match från början till slut.

Danmark blev för svåra, så inget brons till handbollsdamerna det här OSet. Det betyder att i det OSet har danskjävlarna spöat oss i handbollen en gång på herrsidan och två gånger på damsidan.

Nu blir det OS-paus till 22.30 ikväll för min del då det är finaldags i beachvolley.

Bra pris på spelet nu också under Quakecon. 9,99$.