Inlägg av knork711

Inlägg som knork711 har skrivit i forumet

Vissa i den här tråden låter som Cranky Kong.

Skrivet av nisp88:
Skrivet av ZF:
Skrivet av nisp88:

Spelar man som Zelda?! Eller är det Link? Hoppas det är Zelda <3

Zelda kunde du spela som i det som var ett slags MMO-grej. det är alltså två olika spel det handlade om.

Ja men det spelet såg inte alls lika intressant ut. Kollade igen och det är nog link :/ Hade hoppats på att spela som Zelda som räddar Link istället

För alla vet att spel automatiskt blir bättre när det är tjejen som räddar killen.

Skrivet av Zappa:

Förstår inte varför alla blir så upphetsade över ett förrenderat klipp.

http://kotaku.com/nintendo-that-amazing-zelda-footage-was-in-...

Skrivet av RaymonD:

Link börjar mer och mer se ut som en ladyboy. Aja hade hoppats på en grafisk ton mer lik den första teasern.. men men

Tycker han ser snygg ut, och jag är säker på att brudarna instämmer!

Hade hoppats på att få se mer av Smash Bros, men det kanske kommer.

Zelda såg helt underbart ut! Synd att det var så kort bara.

Suverän inledning med Iwata och Reggie.

Yoshi var fint, men Nintendo behöver inte ÄNNU fler 2D-plattformare.

Bayonetta ingår tillsammans med Bayonetta 2! Grymt bra!

Det där geggaspelet ser väldigt intressant ut, men det kommer inte att sälja. Kidsen vill vara tuffa och skjuta med riktiga vapen.

Devil's Third såg pinsamt dåligt ut jämfört med Bayonetta 2. Känns som ett spel som haft stora problem under hela utvecklingen med byte av både plattform och grafikmotor. Hoppas det förbättras rejält innan det släpps! Dock skymtade jag en riktigt fin, mullig stjärt i trailern:

Om de kan förbättra spelet överlag och lägga in fler sexuella inslag kan det bli intressant.

På det stora hela tycker jag dock att Nintendo sakta men säkert är på väg bort från spelbranschen. De klarar inte av att hålla sig i teknikracet med Sony och Microsoft, och om tio år tror jag inte Nintendo gör spel längre, utan att slagit sig in i andra underhållningsbranscher med sina karaktärer.

De hade ju knappt någonting att presentera om man jämför med Sony och Microsoft som radade upp spel efter spel.

Zelda har fått större bröst!

Nothing less from Tecmo Koei!

Det där ser misstänkt likt ut 64:n... Falcos kommentar och hans ikon är identisk, och även miljön påminner starkt om första banan i SF64.

Wii U är död och jag tror inte att Ubis spel någonsin kommer släppas till konsolen. Förmodligen försöker Nintendo få ut nästa hårdvara så snabbt som möjligt, för efter den katastrofala julförsäljningen i fjol, trots stortitlar, så tror jag Nintendo själva har insett att loppet är kört. Man gör bara det bästa av situationen tills nästa konsol är redo.

Sedan tror jag också att QoL är ett första försök att lämna spelmarknaden, då den blivit alltmer polariserad och uteslutande. Jag tror det är mycket större chans att Nintendo slutar göra spel än att de gör spel till andra format.

Själv hoppas jag INNERLIGT på en trailer från det nya Project Zero-spelet som Famitsu avslöjade för en tid sedan.

Annar lär det väl bli:

Stort fokus på Super Smash Bros.
Bayonetta 2 och X i near final form
Avslutar med nya Zelda

Det är ungefär vad jag förväntar mig.

Skrivet av Stag:
Skrivet av knork711:

På tal om uppgjorda scenarier... hur vanligt tror ni det är att företagen planterar viss publik som alltid klappar åt vissa saker som presenteras?

Haha funderade på det under något av de spelen som var riktat till yngre publik. det var typ 3 pers som tycktes vara 12 som gapskrek, alla tjejer! Så underbart roligt.

Jag tänkte framför allt på det under Sonys konferens där det klappades och tjöts nästan efter varenda grej som sades och visades - och ofta lät det likadant också. Man ska inte underskatta marknadsföring, särskilt inte från ett företag som skapat falska bloggar åt PSP och retuscherat bilder på sina egna spel för att få dem att framstå som snyggare än vad de egentligen är.

Det är lite som doping i sportvärlden - det är förmodligen jättevanligt överallt, men endast ett fåtal avslöjas.

Skrivet av KoP:
Skrivet av DarkZide8:

Yarn Yoshi är det jag ser framemot mest.

Pokken Fighter verkar också skoj, Tekken fast med Pokemons.

Trodde dock de skulle visa upp fler nya och vågade grejer

Det är ju Nintendo. Dom kan konsten att mjölka sina produkter på längden och på tvären.

CoD, FIFA, spel som vill vara filmer... *gäsp*

Inte för att jag försvarar Nintendos brist på nya IPs, men alla håller ju på så här mer eller mindre. Över 50 % av alla spel som visades på Microsofts konferens var ju biffiga män med stora vapen i förstapersonsperspektiv. Sony har den bästa variationen, men även där är de flesta spelen så kallade "filmspel" som försöker vara så realistiska och dramatiska som möjligt.

Nu säger inte jag att du är så, men det förvånar mig varje gång då folk klagar på att Nintendo bara gör nya Mario och Zelda och Pokémon, och sedan sitter samma personer och bajsar på sig av upphetsning till nya FIFA och CoD.

Herregud, Olander. Kunde du inte postat en lite mer politiskt korrekt video om du bara försökte? Typ en video där en känd komiker gör narr av SD och använder komik för att få ut sina politiska budskap?

De invandrarrelaterade problemen kommer inte att försvinna bara för att vissa försöker skämta bort dem för att plocka poäng hos det normsättande etablissemanget i media.

Men vad ska man förvänta sig av just media? You're all the same.

På tal om uppgjorda scenarier... hur vanligt tror ni det är att företagen planterar viss publik som alltid klappar åt vissa saker som presenteras?

Skrivet av von_lidl:
Skrivet av knork711:
Skrivet av von_lidl:

Var glad att du har Telia, det är en av dem bättre leverantörerna

Skojar du? Telia är fan den sämsta ISPn i hela Sverige och det med bred marginal. Det enda som är bra med dem är att de har större täckning än de andra leverantörerna.

Hade exakt samma problem med MK8 som bloggaren hade, fast jag hade inte Thomson-moden utan ett från Technicolor. Dock samma skit. Telia kunde inte skicka ut ett nytt modem och det var jag som fick ta reda på hur jag skulle göra innan deras support öppnade käften.

Telia fick stänga av alla portar på modemet (bara en sådan sak att de ska ha kontroll på en fysisk vara som jag har hemma hos mig är ju illa nog, varför kan inte jag stänga av portarna själv?) förutom en port, och i den kopplade jag via sladd in min sju år gamla router - då fungerade allt klockrent.

Namnet Felia har inte dykt upp ur tomma intet.

Enligt egna erfarenheter och att ha testat andra leverantörer så tycker jag att Telia vinner stort. Sen att Telia har större täckning är en stor del för min del då jag bor och och har jobbat av och till i fjällvärlden.

Där ser man.

Jo, det är just täckningen som gör att jag tvingas använda dem - det är nämligen bara Telias bredband som når ut dig jag bor. Aldrig bra när det bara är en aktör man kan välja på, då kan de göra vad de vill och komma undan med det.

Ib4 arga feminister kommer och säger att de stackars kvinnorna på scenen inte står där av egen fri vilja utan är offer för manliga sexfantasier och det påhittade patriarkatet som gör att de inte själva riktigt vet vad de vill.

Älskar den där låten, haha! I like big butts and I cannot lie, indeed!

Det ska ju vara lite fläsk!

Det är klart de inte var spelade i realtid när de slutar i perfekta explosioner och liknande. Extremt fånigt att låta någon stå framme på scen och låtsas spela, men å andra sidan älskar ju folk att få intrycket av något trots att det egentligen inte händer - kolla bara på alla artister som spelar playback.

Skrivet av Ender:
Skrivet av knork711:

Känns som att kommunismen är på väg tillbaka i Sverige efter att ha mellanlandat i 70-talet.

Nåde dig som har "fel" åsikt, syn eller värdering!

Hehe, för liberalisterna/kapitalisterna var/är ju så förlåtande mot kommunisterna? Yeah, right

Förlåt att jag använde en etikett (kommunism), men när staten börjar gå in och reglera vilka fiktionsfantasier man får ha och sprida så känns inte samhället särskilt öppet eller fritt längre. Vad kommer härnäst? Ett förbud av sexistiska fantasier/fiktion?

Skrivet av Ender:

Knork, fram med bevis själv. Jag ser att du anammar cm0s tankesätt, men det var du som startade tråden, och vi diskuterar det du frågade/påstod. Har du något belägg för att det är ett sådant stort gap mellan media och gamers som du vill få oss att tro? Har du något belägg för att folk som spelat ett spel med sexistiskt innehåll gör det enbart för det sexistiska innehållet, eller kan det vara så att dom gör det för att det samtidigt är ett bra spel?
Vad är det som säger att alla gamers måste ha silikonbröst på sina kvinnliga spelkaraktärer bara för att du gillar det? Finns det någon statistik som visar att majoriteten av köparna inte skulle köpa MGS V ifall inte "Quiet" var med?
Jag menar, allvarligt...
http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20130906082311/metalgear/i...

Den bilden slutar vara din "privata" fantasi av en kvinna när den hamnar i spelet. Där blir den påtvingad alla som spelar.

En annan sak som du inte verkar vilja ta in är kopplingen mellan fiktion och verklighet. Jag tog ett exempel med kvinnlig rösträtt bara för att kvinnor har fått kämpa länge för att bli behandlade jämställt männen, något miljontals kvinnor världen över fortfarande gör. Hur tror du den ständiga bilden av kvinnan som ett "stycke ögongodis" hjälper det? Jag pratar då inte bara om spel.
Vi har kommit lång i jämställdhetsfrågan i Sverige, men att säga att vi har kommit tillräckligt långt, att "det räcker", är ju bara så absurt. Sen när blev det upp till dig att avgöra?

Att du sedan väljer att spela spel enbart för bröst och skinkor är en sak, men jag vågar påstå (utan vetenskaplig bevisning) att det inte står för majoriteten som du vill få det att låta som. Det kommer garanterat alltid finnas spel med "sexiga tjejer" i, det är verkligen ingenting jag förbjuda, men det behöver inte vara så mycket av det idag att det är svårt att undvika spel som målar upp den bilden av kvinnan. Ifall det är ett måste för dig gör ju att det är du som försöker påtvinga mig dina fantasier istället för tvärt om.

E3 introt till Rise of the Tomb Raider ser ju onekligen intressant ut, och visar att någon faktiskt tänkt till en smula.

Edit. Suck, dessa bildlänkar ibland...

Mitt belägg är som jag redan sagt tidigare marknaden. Om det skapas ett stort folkligt tryck mot en viss typ av produkt, eller för en viss typ av produkt, så lyssnar utvecklarna. FZ är ett väldigt litet forum, men vad ser du på Aftonbladet när de publicerar sina sexismartiklar? Folk ryter ifrån, och det är en övervägande majoritet som bara tycker de är löjliga när de stämplar sexism på allting. Du kan även gå ut på stora internationella forum som IGN och 4chan så får du se vad folk tycker där.

Men nej, tydliga bevis har jag inte, utan snarare belägg. Det är väldigt svårt att bevisa något här för någon av sidorna. För solklara bevis skulle man behöva fråga varenda gamer i världen vad han och hon tycker, och det kan man inte göra. Men det man kan göra är att gå ut på stora forum, kolla stora nyhetssajter och se hur folk snackar. Sedan är det självklart så att de flesta faktiskt inte sitter på forum eller kommenterar på nyhetssajter.

Sedan tror jag du drar lite för snäva linjer här. Inte ens jag (haha) köper ett spel BARA för det sexiga innehållet. Jag är till exempel inte ett dugg intresserad av ett rent porrspel. Men sex är en faktor, precis som story, gameplay, utmaning, bildhastighet, karaktärsdesign osv. Sex är en av många faktorer som spelar roll. Om jag ser en snygg kvinna i ett spel så skapas ett intresse att ta reda på mer om det spelet. Det är just denna "gnista" som sexet är.

Donkey Kong Country blev jag intresserad av för att det var så sjukt snyggt då det kom. Alltså, intresset skapades av grafiken, och precis då jag blev intresserad visste jag inte ens vad det var för spel, jag hade bara sett ytan och lockades av den. Nu var det förstås inte sexiga apor jag lockades av, men på samma sätt som otrolig grafik kan få en intresserad och börja gilla produkten, så kan en snygg kvinnokropp få det. Sex är, precis som story, grafik och andra faktorer, ingenting som ensamt gör att jag köper ett spel. Men det ÄR en betydande faktor i helheten.

Lustigt att du tar upp MGSV som exempel här, för det stämmer perfekt in på det jag just sagt. Quiet har ju grymt snygga pattar, och är det inte ett par stringtrosor hon har på sig också? Sexigt! Men MGS som serie är totalt ointressant för mig, och det finns inga tuttar eller skinkor i världen som kan ändra på det. Om det däremot hade varit en serie eller ett spel som jag haft ett måttligt intresse för, ja då kanske en sexig tjej hade gjort att jag gått från "halvintresserad, men inte tillräckligt för köp" till "mer intresserad, tillräckligt för köp".

Men du, ALLA blir "påtvingade" spelutvecklarnas privata fantasier vad det än gäller. Det där argumentet förstod jag inte riktigt. Spel ÄR fantasier.

Nej, jag tar inte in kopplingen mellan fiktion och verklighet eftersom den inte existerar på det sätt som du vill göra gällande. Här är det upp till dig att bevisa att det finns en stark koppling. Jag kan direkt säga att miljontals spelare njuter av att skjuta varandra i huvudet i CoD år efter år, men det är ingenting som har en koppling till verkligheten. Denna koppling tar du helt ur tomma luften tills du presenterat bevis eller åtminstone trovärdiga belägg. Hur förklarar du till exempel att folk inte har problem att uppskatta avrättningar av kompisar i spel, samtidigt som de aldrig skulle göra det i verkligheten?

För övrigt har jag inget "måste" av att spela med sexiga tjejer i spel, och det har jag redan sagt. Men om de hade skrotat Samus och fokuserat på Zero Suit Samus hade jag inte klagat. Jag kan spela spel helt utan sex appeal också som Mario Kart 8. Jag vet inte om jag uttryckt mig otydligt eller om du helt enkelt inte förstår ad jag menar?

När du säger att de "tänkt till" med introt till Tomb Raider (som jag också sett) så börjar du återigen se ned på folk som inte delar dina uppfattningar. De har "tänkt till" eftersom de inte sexualiserar henne. Det är "rätt". Jag förstår för all del om du tycker det är bra, och att du gillar det, men varför försöker du hela tiden få de som gillar sex appeal att framstå som sämre? Varför inte bara hylla det du gillar utan att trycka ned andras värderingar och ideal samtidigt?

Det är ju inte så att jag i denna tråd propagerat för att utvecklarna måste börja skapa fler sexobjekt, jag har sagt att JAG tycker om det, men att jag har full förståelse för att alla inte är som mig - och jag ser inte ned på varken dig eller andra som föredrar påkläddhet istället för omotiverad lättkläddhet.

Det är media och somliga andra som hela tiden målar ut sådana som mig som dumma kvinnohatare, sexister, omogna, "du lär dig nog snart"-attityden. Om vi kunde respektera varandra bättre så skulle den här debatten gå ännu bättre.

Skrivet av von_lidl:

Var glad att du har Telia, det är en av dem bättre leverantörerna

Skojar du? Telia är fan den sämsta ISPn i hela Sverige och det med bred marginal. Det enda som är bra med dem är att de har större täckning än de andra leverantörerna.

Hade exakt samma problem med MK8 som bloggaren hade, fast jag hade inte Thomson-moden utan ett från Technicolor. Dock samma skit. Telia kunde inte skicka ut ett nytt modem och det var jag som fick ta reda på hur jag skulle göra innan deras support öppnade käften.

Telia fick stänga av alla portar på modemet (bara en sådan sak att de ska ha kontroll på en fysisk vara som jag har hemma hos mig är ju illa nog, varför kan inte jag stänga av portarna själv?) förutom en port, och i den kopplade jag via sladd in min sju år gamla router - då fungerade allt klockrent.

Namnet Felia har inte dykt upp ur tomma intet.

Skrivet av Ender:
Skrivet av Naraccas:

Feminismen har närmast lagt beslag på uttrycket "sexism" som samma sak som "kvinnofientlighet", "kvinnorförnedrande" eller "kvinnorförtryck".

Är det verkligen så? Kan inte en sexualiserad kvinna vara ett uttryck för av dyrkan av kvinnan som kan skapa en sådan sexuell attraktivitet? Är inte just en avsexualisering av kvinnan det verktyg som konservativa makter använder för att förtrycka kvinnan? Det är knappast ett sammanträffande att kvinnor fick rättigheter och korta kjolar i samma svep.

Handlar det om att kvinnor får dålig självförtroende av att se ett ideal som dem ej kan uppnå? Gäller inte detta även män? Gäller inte detta i grunden av dåligt självförtroende och avundsjuka?

Att ha ett spel med både sexualiserade kvinnor och män borde knappast kunna vara förtryckande för ena könet om båda exponeras lika mycket. Detta är det typiska fallet. Männen må inte visa lika mycket hud, men visst är dem sexualiserade. Människor gillar att se andra människor som dem anser attraktiva - det är definitionen på attraktivitet. Detta gäller inte bara utseendet. Spelkaraktärerna är attraktiva på både det utseendemässiga och på det personliga. Man kan kanske klandra dem för en okreativ karaktärsdesign men det är också en design som tjänar sitt syfte väl i de flesta spel.

Skillnaden som jag ser det är att det inte är kvinnor som sexualiserar sig själva i spelen, utan män som gör det åt dem. Det tar liksom udden av den "kvinnliga frigörelsen" och lämnar kvar nåt grabbslafs i stället. Att sedan samma män glorifierar sig själva genom sexuell objektifiering är ju en smula intressant, men inte så konstigt

http://www.funnythings.se/shop/image.php?object_type=product&...

Detta ser man väääääldigt ofta i sådana här diskussioner. Kvinnorna är offer för mäns snuskiga fantasier. "Grabbslafs"? Du menar att män ofta fantiserar om vackra kvinnor?

Man kan lika gärna kalla Zero Suit Samus för "female power fantasy", för vilken kvinna vill inte vara stark, vacker och sexig? Jag tror att anledningen till att många män porträtterar sig själva som starka muskelknippen är för att de vet att kvinnor generellt gillar att se på sådant, precis som att män generellt gillar storbystade och fetarslade damer, och inte strykbrädor, motorvägar eller feta kossor.

Jag har nog redan sagt mitt i den här debatten nu, men det som för mig ärr mest skrämmande är egentligen:

1) Sossarna kommer göra det olagligt med sexistisk reklam
2) Man definierar sexistisk som att göra män eller kvinnor till sexobjekt

Det är 2) som är så rysligt vansinnigt i min mening. Att man definierar sexism på det sättet. Om man ensidig hyllar en persons insida så är det inga problem, men om man lika ensidigt hyllar en persons yttre så är det mot lagen. Känns som att kommunismen är på väg tillbaka i Sverige efter att ha mellanlandat i 70-talet.

Nåde dig som har "fel" åsikt, syn eller värdering!

Skrivet av Ender:
Skrivet av knork711:
Skrivet av Andyrew:

Kul att se att vissa faktiskt tar ställning här. Sexismen i spel och antifeminismen som är vanlig hos gamers får mig att skämmas över att vara en gamer ibland. Läste i ett tidigare inlägg att trådstartaren tyckte det var en fånig jämförelse att jämföra sexism i dagens samhälle/spel och kvinnors rösträtt. Hur tror du män resonerade 1919? Jag kan garantera dig att liknande resonemang, dvs att rösträtt var ett icke-problem, fördes då.
Bara för att Sverige har kommit jämförelsevis långt i jämställdhetsfrågor betyder inte det att vi lever i ett jämställt land.
Feminism och jämställdhet är inga åsikter, det är ren fakta. Kvinnor har generellt lägre löner. Kvinnodominerande yrken har lägre löner. Yrken som kvinnor "tar över" blir så småningom lågavlönade yrken. Se exempelvis på läraryrket. Psykologer har gått ungefär samma väg. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&... (kvinnliga akademiker tjänar 13% mindre än männen)

Sexism är ett stort problem, du kanske har missat hela american apparel debaclet men du kan börja där. Sexism inom gaming är också väldigt vanligt förekommande. Storbystade kvinnor som behöver räddas av starka, tysta män. Att sen säga att det finns "undantag" är väl inte heller det ett svar? Det är inte en lösning på ett problem.

Känns som många unga män här hade vunnit mycket av att läsa http://ofrivilligesexisten.blogspot.se/
Det är en grym blogg av en svensk spelutvecklare som resonerade som många gör här. Det krävdes att han fick en dotter för att inse att han hade varit omedvetet sexistisk hela sitt liv.

Kanske lite off-topic stundtals men sexism/jämställdhet går hand i hand.

Varför alla dessa jämförelser mellan påhittad fiktion och rösträtt? Är du också så att du drar tydliga paralleller mellan fiktion och verklighet? Har du någon grund för detta, och i så fall vad?

Moralpredikningar har ingenting i konst eller fiktion att göra. Idag ropas det sexism så fort en kvinna ser sexig ut:

Kom igen Knork, det där är ju att börja om på ruta ett. Har du inte lärd dig någonting än?

Problemet här är väl inte att jag är kvar på ruta ett, utan att du aldrig lämnade den. Det finns fortfarande inga konkreta belägg för att påhittade låtsaskaraktärer i spel påverkar riktiga människor i verkligheten till den grad att de behandlar riktiga kvinnor som ett par bröst och skinkor.

Ser att det skrivits väldigt mycket text nu, men allt bottnar egentligen i detta. Ni som säger att fiktion har en så stark påverkan på verkligheten - fram med bevisen.

Det känns även som att motståndarsidan, inklusive media, är mer intresserade av att kasta skit på design de inte gillar, än att lyfta fram design de gillar. När man säger att man inte bryr sig om marknaden, och därmed majoriteten, så känns det mest som ett förakt gentemot demokratin. Och det får man väl ha, demokrati är inte nödvändigtvis det perfekta statsskicket.

Känns även lite skrämmande för mig att det finns så pass mycket tänk på tankekontroll, för det är ju det ni vill. Ni vill inte att folk ska få fantisera eller tänka på saker samt uttrycka dessa om ni inte gillar det. Ni vill att alla ska tänka på samma "rätta" sätt.

Sedan ser jag också att en del inte vill förbjuda, men att de är trötta på vad de uppfattar som dålig variation. Om ni verkligen hade varit i majoritet (som ni själva verkar tro att ni är), så hade utvecklarna garanterat lyssnat. Hade det skapats rörelser och enorma Facebook-grupper med uppmaning till mer variation så hade utvecklarna lyssnat.

Men för varje feminist på FZ eller loading eller Neogaf så finns det en kille på 4chan, IGN eller Gamereactor som gillar att titta på rumpa och bröst i spel. Det finns en stark efterfrågan på detta. Bara googla på "samus" (nej, inte ens "Zero suit samus") så kan man se att hälften av alla bilder som dyker upp är just på Zero Suit Samus och inte på vanliga Samus. Kollar man det enorma konstnärsforumet DeviantArt och söker på Zero Suit Samus så ser man att de allra flesta bilderna porträtterar henne på exakt samma sätt som i nya Smash Bros - stora bröst och mullig/fet röv.

Det jag säger är detta: hade det funnits en överväldigande motståndsrörelse mot omotiverat sexiga tjejer i spel så hade den fått genomslag i spelen. Men det finns ingen överväldigande motståndsrörelse. Det finns en media som för tillfället är besatt av feminism och jämställdhet, samt en relativt liten skara människor som skriker högt. Och det är precis därför som spelutvecklarna inte lyssnar - de är medvetna att det ligger till på det här sättet. De vet att media säger en sak, men att folk tycker något annat.

Skrivet av Ender:

Vi är väl iallafall överens om att jämlikhet och respekt mellan könen är någonting bra? Det är åtminstone min ståndpunkt i den här diskussionen. Var går då åsikterna isär? Är det hur man går till väga för att uppnå det målet, eller tycker du att det kanske inte finns något mål att uppnå, att vi redan har all jämställdhet vi behöver?

Här vill jag förresten flika in en grej till. Den jämlikhet som redan finns i Sverige räcker. De aspekter som fortfarande inte är jämlika beror på att män och kvinnor gör olika val. Ska vi då ha påtvingad jämställdhet bara för sakens skull - till exempel lika många sexiga män som kvinnor i spel - eller ska vi låta folk behålla sin frihet och få fantisera fritt utan att få stämplar på sig om de har "fel" fantasier?

Jag såg också folk i tråden som tyckte att det var "billigt" (alltså något nedvärderande) att spela pga bröst och skinkor. Till er detta gäller: varför har ni en attityd där ni nedvärderar andra människor bara för att de inte spelar av samma anledningar som er? Jag tycker storyn i spel är helt irrelevant och jag skiter alltid i den, ska jag då börja nedvärdera folk som kanske BARA spelar för storyns skull? Eller ska jag acceptera - därmed inte sagt hålla med - att folk spelar av vitt skilda anledningar? Jag klarar mig utan självutnämnda åsiktseliter som bestämmer "rätt" och "fel" anledningar att konsumera fiktion.

Min personliga uppfattning är att feminister och jämställdhetshetsare ibland har väldigt svårt att acceptera oliktänkande då man är så övertygad om sin egen suveränitet. Minns när jag var medlem på loading och debatterade detta mot en av deras crew. Han fullkomligt vägrade att ens försöka förstå att människor kan ha andra ideal än feminism. I hans ögon var jag en kvinnohatande idiot eftersom jag inte är för total jämställdhet, trots att jag inte alls är en kvinnohatande idiot. Men i hans hjärna fanns det bara ett enda rätt ideal - och det var total jämställdhet. Alla andra ideal var automatiskt fel.

Skrivet av Aresz:
Skrivet av knork711:
Skrivet av Aresz:
Skrivet av knork711:

text ovan

Vi älskar inte våld utan tar till det när frustrationen når en gräns och när vi känner oss hjälplösa.
Underhållningsvåld som du pratar om är något helt annat, boxning exempelvis. Blanda inte ihop det med politiskt våld, det ena är styrt av regler, i det andra är det fritt fram beroende på ideologi.

Ja det var självklart fel när våld styrde. Tråkigt att du tror att bara de som tror på något går till konkret
handling med våld. Finns andra lösningar också. Våld föder våld. Ja det är bra att alla har rösträtt, du kanske vill bli av med din? Vem bestämmer att någon är helt oinsatt, du, eller jag? Ska du och jag inte få rösta då? Ska vi inte få ha något att säga till om? Vem gör den bedömningen? Där har du det, alla har rätt att rösta oavsett hur dåligt insatt man är, därför att det är demokratiskt. Men självklart är dett ett problem att folk inte röstar, eller att det är för många som inte bryr sig. Men då behövs mer demokrati, inte mindre.

Hur vet du att det endbart var därför S tappade? Kan vara droppen som fick bägaren att rinna över, ja det kan finnas massor med anledningar. Det är din tolkning av affären, inte absolut fakta. Givetvis hade det en påverkan, men det har även mycket annat.

Vilka grunder röstar du på? Konkret tung rejäl fakta som inte alls grundar sig i förutfattade meningar, fördomar eller något annat? Tror vi alla röstar på både känslor, fakta och beroende på vår bakgrund och tolkning av samhället, och hur vi upplever vår egen vardag. Varken du eller jag är annorlunda.

Ja demokratin håller folk nöjda, därför att vi faktiskt _kan_ påverka. Inte att vi tror att vi kan det, även
om demokratin självfallet inte är perfekt och alltid kan och ska förbättras.

När och hur nöjde sig massan med en bra bortförklaring angående NSA? Det får ju konsekvenser över hela världen. Integritet och övervakning diskuteras som aldrig förr, eller har du missat debatten? Ändringar införs, folk blir medvetna.

S under de senaste 100 åren säger du? Finns såklart siffror på det.
Nedan finner du en förteckning över de ca 40 olika regeringar som har styrt Sverige under de senaste 1900-talets början.
http://www.regeringen.se/sb/d/4393

Givetvis har en sittande regering större chans att sitta kvar när det går bra, men vad du får folkvald diktatur ifrån förstår jag inte.

"En diktatur (av latin dictatura, "en diktators ämbete; en diktators makt och myndighet") är en stat som styrs auktoritärt, styrd av en diktator eller en mindre krets människor, som inte behöver ta hänsyn till befolkningsmajoritetens önskningar i allmänna val."
Diktaturen kännetecknas av maktkoncentration, men till skillnad från absolutism, envälde och tyranni betraktas diktaturen i regel som provisorisk. Ofta uppstår diktaturen i demokratier, där man samlar makten till en liten grupp, och upphäver den personliga friheten."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diktatur

Andra kännetecken för en diktatur är ju att invånare mördas av regeringen, förföljs och hotas pga sina åsikter av den styrande makten, så har det ju verkligen inte varit. Allmänna och fria val och det där känner du också till, det är inte diktatur utan demokrati.

Så kan man förstås se det också. Jag menar dock att våld alltid varit en naturlig del av människan. Jag förespråkar inte att vi ska spöa upp våra grannar nu, men jag är inte 100 % övertygad om att ord alltid är bäst.

Om jag hade fått bestämma hade det införts röstkörkort som ställde frågor om samtliga partier och vad de står för. Folk som svarade för mycket fel och inte hade en aning om vad partierna stod för skulle helt enkelt inte få rösta förrän de läst på. Med rättigheter kommer ansvar, men idag behandlar vi demokratin som endast en rättighet utan något som helst ansvar.

Självklart kan flera faktorer ha spelat in, och där har du en poäng. Jag tycker det bara var lite misstänkt när resultatet sjönk med tio procentenheter, för att sedan stiga med tio procentenheter igen då Löfven tillträdde. Slump? Kanske. Jag tror inte det.

Med känslor menar jag folk som inte ens vet vad partierna står för, utan röstar på KD för att Göran Hägglund ser trevlig ut eller på S för att Löfven inger ett större förtroende än vad Juholt gjorde. Sedan finns det självklart känslor som kan kombineras med fakta, men det är något helt annat det. Jag kan till exempel rösta på SD för att jag inte gillar islamisering. Jag vet inte hur Sverige kommer se ut i framtiden, så här går jag på känsla, MEN jag VET att SD också är emot islamisering, så där går jag på fakta. Förstår du skillnaden?

Gemene man bryr sig inte särskilt mycket om NSA-skandalen, för i sådana fall hade den diskuterats lika flitigt som jobben, skolan eller jämställdheten.

Nu pratade jag inte om hur olika koalitionsregeringar sett ut, utan om hur stort stöd S haft de senaste 100 åren. Här kan man se det:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Resultat_i_val_till_Sveriges_rik...

S har, med få undanttag, konstant varit Sveriges största parti de senaste 100 åren.

Med folkvald diktatur menade jag mer att svenska folket själva valt fram exakt samma parti under väldigt lång tid, och att det då i praktiken blivit ett parti som haft de största influenserna under väldigt lång tid. Jag menade inte diktatur så bokstavligt som du verkar ha tolkat det som.

Ja våld är desvärre en naturlig del av människan, vi har långt kvar.

Bra sagt om ansvar, här tror jag att vi tycker lika.
Jag har inte funderat vidare på det, men absolut har vi rättigheter som vi kanske inte tar ansvar för.

Själv blir jag lite provocerad av folk, speciellt av valtider som inte ens orkat bemöda sig att ägna tio minuter
åt en debatt eller iaf försöka läsa på vad som hänt sedan förra valet. Ett slöseri och respektlöst mot
demokratin och alla som faktiskt offrat sig för att vi ska kunna rösta. Behöver inte tycka lika men iaf ta reda på vad man själv står för är viktigt.

Förstår vad du menar med att rösta för SD om du är mot islam, det är uppfattat. Även om jag
uppenbarligen inte håller med är jag med på tankegången.

Kan vara så, själv tycker jag att NSA skandalen är överallt, i media och privat, men beror kanske lite mer på vilket "internetintresse" man har och vilka jag umgås med.

Ah, där missförstod jag dig dubbelt (diktatur, S är störst). Tack för förtydligandet.

Mitt svar är lite hattigt, men hoppas du förstår vilken del som är svar på vad. Måste springa vidare men vill svara först.

Men är det så att våld är något negativt egentligen, eller är det bara människans unika, känslomässiga intelligens som gör att våld idag ses som något negativt? Alla djur i naturen är ju med mänskliga definitioner sjukt våldsamma av sig. Jag tror, TROR, att framför allt män faktiskt gillar våld innerst, innerst inne. Inte alla kanske, men jag tror det finns något djup inom oss som gärna ser våld som en lösning. Vad hade till exempel hänt om en grupp barn fått växa upp utan föräldrar på en öde ö? De hade börjat slåss med varandra, och den starkaste hade blivit ledaren som andra följde. Det är egentligen fortfarande det naturliga, men idag yttrar sig styrka i retorik och kunskap i högre grad. Kunskap är bra, men ibland kan jag faktiskt ärligt känna att vissa som bara står och snackar skit de inte ens behöver ta ansvar för skulle behöva en rejäl smäll på käften för att vakna.

Exakt! Här står vi lika. Min egen patetiska mamma till exempel röstar på SD för att hon tycker att Sverige skickar alldeles för mycket bistånd till andra länder. Hon är helt ovetandes om att SD vill fokusera hjälpen på just bistånd - det har hon ingen aning om för hon orkar inte bry sig. Men rätt att rösta ska hon minsann ha. En röst som påverkar hela samhället.

Bra, då förstår vi varandra. Man behöver inte dela samma värderingar eller "vinna" debatter, poängen är att förklara varför man tror som man gör. Helt utan etiketter.

Skrivet av Aresz:
Skrivet av knork711:

text ovan

Visst är det stor skillnad, förstår bara inte utmålandet av muslimer som våldsamma.

Min poäng är att dessa människor lika gärna kunde ha tillhört en annan religion. Att måla
ut just muslimer som våldsverkare för ett fåtal idioter känns inte rätt, religionen har enligt wiki
1,5 miljarder människor följare. Känns som att det finns en massiv mängd tolkningar och åsikter inom ramen för detta.

För sakens skull kan jag säga att alla självmordsbombare och liknande gärna får utvisas långt åt helvete, men att skuldbelägga och misstänka 1,5 miljarder människor känns inte rätt. Lite som att döma oss svenskar för vad USA håller på med, "för vi är ju ändå likadana". Hur skulle det låta om någon gav dig skit för vad dom gör?

Poängen är fortfarande, oavsett om du höftar med 100 år att du inte vet, och du kan inte säga att det med säkerhet blir som du påstår. I vår andra diskussionen ifrågasätter du demokratin och om folk som är dåligt pålästa ska får rösta? Du framstår själv inte som särskilt påläst just nu, utan du går helt efter en känsla, rädslan, eller hur?

Lugnt ingen fara, alla kan ha fel. Jag försvarar inte några heliga skrifter, personligen tycker jag att sånt är rent trams. Men folk får tro vad dom vill. Både Bibeln och Koranen har extrema budskap, det handlar mer om hur den tolkas av dom som läser den. Bibeln har ju sina avsnitt om folkmord, stenkastning, märklig kvinnosyn osv. Det är också extremt, men ett föråldrat tankesätt som inte fungerar idag, förutom för vissa bokstavstroende som inte förstår bättre. Inget unikt för Koranläsare alltså.

Jag tror mer på att om folk inte har någon frihet eller mår dåligt på något sätt så är tippen över till extremism inte långt borta, må så vara politisk eller religiös fanatism.

Varför ska jag visa kristna självmordsbombare, jag tror knappast att det finns några. Breivik var väl kristen? (nu chansar jag, men för exemplets skull) Visa mig en muslimsk massmördare med politiska motiv i Europa? Min poäng här är att vi gör det lite väl enkelt för oss om vi bara ska måla ut någons religiösa livsval som ett problem. Det löser ingenting utan eldar bara på motsättningar mellan oss människor.

Kritisera tiggeriet om du vill, felet ligger i att ett parti går till val på att ger sig på de svagaste i samhället. Istället för att komma med en lösning eller försöka skapa en drägligare tillvaro så hänger man ut dom som känns obekväma. Det är givetvis ingen sund människosyn, att bara sparka nedåt.

Arbetar du något? Massor med företag använder ordet värdegrund, det är för att skapa en känsla av sammanhållning och för att alla ska ha samma vision och mål inom gruppen.
Ikeas värdegrund vilar exempelvis på enkelhet och kostnadsmedvetenhet och har inget med din politiska ståndpunkt att göra, även om vissa säkerligen bakar in jämställdhet och mångfald där också. Om du exempelvis jobbar politiskt bör du givetvis ha samma värdegrund som partiet. Det handlar om arbetsplatsens kultur, och du är väl en vän av svenska arbetsplatsers kultur? Att utgå från att vi alla har ett lika värde som människor är väl inget du sätter dig emot?

"Utesluta oliktänkande", knappast. Skapa samhörighet, ja! Alla ska med du vet

Jag har inte sagt att muslimer är våldsamma. Börjar bli liiiiite trött på att du upprepande gånger antingen misstolkar mig väldigt mycket alternativt försöker lägga ord i munnen på mig. Det jag sade var att händelserna i Husby och självmordsbombaren i Stockholm är kulturbetingade och inte bara individbetingade. Det är inte samma sak som att säga att alla muslimer är våldsamma, vilket de självklart inte är.

Jag skuldbelägger heller inte ett helt folk (nu börjar du seriöst använda samma retorik som media gör när de ska försöka lägga ord i munnen på Åkesson för att få honom att framstå som rasist). Jag säger att jag inte vill ha mer islamisering i Sverige, för jag ser vad som händer i Egypten, Syrien och Irak - till exempel. Det är inte samma sak som att säga att jag hatar alla muslimer, att jag tror att alla muslimer är våldsverkare eller att alla tolkar koranen som de mest extrema gör.

Ingen vet hur framtiden ser ut, men det betyder inte att man inte kan tro eller anta saker. Angående dåligt påläst så förklarade jag skillnaden i den andra tråden, så läs mitt svar där.

Men om du kollar på hela världen idag, vilken religion är det som har flest motsättningar, som skapar flest "extrema" människor och som man krigar mest om? Jag vill inte skada människor som lever enligt islam, men jag vill inte ha in deras kultur i Sverige.

Breivik var EN person. Den islamistiska terrorn utgör ett betydligt större hot än så, och enligt SÄPO är det så att just den islamistiska terrorn är det största hotet idag. Visst är det bara "extrema" människor som ingår i terrornätverk, men samtidigt går det inte att blunda för att det inte finns motsvarigheter inom kristendomen eller andra religioner i samma skala. Om vi låter islam bli en större och större del av Sverige så är det bara en fråga om NÄR nästa självmordsbombare slår till, eller när de kommer börja slåss för sina rättigheter och sin kultur som på många plan går stick i stäv med den svenska.

SD presenterade vad man ville angående tiggeriet, nämligen att förbjuda det för att förhindra organiserad brottslighet som skickar hit människor för att tigga ihop pengar. Man vill sätta större tryck på Rumänien som fullkomligt skiter i att ta hand om sin befolkning i tron om att andra länder ska göra det åt dem.

Jo självklart finns det företagskultur. Men gillar man "fel" inlägg på Facebook/Twitter idag så kan man få sparken, endast för att arbetsgivaren inte vill bli förknippad med att ha en anställd som sympatiserar med SD. Inte alltid pga arbetsgivaren själv, utan pga att media svartmålat SD med syfte att få folk att tycka "de där vill ingen ha något att göra med". Ytterst få kändisar exempelvis har öppet uttalat sitt stöd för SD - de flesta vågar inte för att man är rädd att förstöra sin image.

Nej, jag håller inte alls med om att alla människor har ett lika värde. Och innan du sätter i halsen och börjar klistra etiketter på mig så betänkt följande:

Hela livet består av aktiva val. Tycker du att en person som hade alla chanser men som valde missbruk, lathet (sket i att söka jobb) och slår sina barn är lika mycket värd som en person som sköter sig, alltså en person som jobbar (eller åtminstone försöker söka), tar hand om barnen och inte missbrukar cigg/droger? Om du bara kunde rädda EN person, vem skulle du då rädda? Din egen bror eller en främling?

För mig är svaret helt självklart.

Jag värnar främst om min familj, de är värda mer än andra.

Sedan mina vänner, sedan svenskar, sedan nordbor och sedan övriga världen.

Alla människors lika värde är, förutom fin retorik som låter bra, för mig en omöjlighet eftersom människor är så otroligt olika. Det betyder inte att jag pissar på vissa människor, utan att jag helt enkelt värderar vissa högre än andra.