Diskutera – Vilka gömda spelpärlor bara MÅSTE du tipsa om?

Skribent
Skrivet av HiRoller:

Ok, du har rätt med DayZ.
Banner Saga har man väl hört talas om åtminstone.
Men jag har aldrig hört talas om Songs of Conquest.

Nu känner jag mig kränkt!

Min recension av Songs of Conquest


signatur

"Writer and Fighter"

Medlem
Skrivet av laban005:

Singularity!!!

Brukar tjata om det i trådar som dessa men det är ju för att det förtjänas att spelas av fler, var i princip bortglömt vid release eftersom Activision inte marknadsförde det överhuvudtaget. Väldigt hyllat av de som spelat det däremot, tror aldrig jag hört nån som inte tyckte det var bra.

Håller med! Klart dolt FPS som kändes mycket fräschare än alla COD och BF som släpptes vid anamma tid.

Medlem

Dust an Elysian Tale
Ett lysande Metroidvania skapat i stort sett av en enda person; med handmålad grafik och tilltalande gameplay är detta en bortglömd juvel som sällan nämns i spelsammanhang.

Cassette Beasts
Ett relativt nytt spel i högen av Pokémon-inspirerade alster som blivit lite bortglömt bland alla releaser, vilket är lite synd då spelet är en briljant mix av Persona och monstersamlande utan den hutlösa grind som präglar Pokémonspelen. Lägg därtill att spelet har en unik capture-mekanik som innebär att du ``spelar in`` monstren i din recordsamling, för att göra det hela lite fräschare. Du kan även ställa in svårighetsgrad för dig som gillar att svettas.

Pit People
Ett lite udda turbaserat roguelikespel skapat av Behemoth, mest känd som utvecklarna bakom Castle Crashers. Med charmig grafik och finurlig gameplay springer du runt i världen och möter fiender i hexagonala turbaserade strider som ställer din strategiska skärpa på sin spets. I din trupp har du olika klasser från närstrid till långdistansskyttar som kan attackera från olika distanser, så det gäller att balansera din trupp för att överkomma fienden. Om du är listig kan du bura in dina fiender och värva dem till ditt lag vilket är en rolig spelmekanik.

Might & Magic: Clash of Heroes
Ett mysigt kort pusselspel med vanebildande gameplay och charmig grafik. Om du är ute efter ett kortare äventyr i fantasy-manér med ett roligt, pusslande gameplay med lagom utmaning - tveka inte att spela denna pärla.

Medlem

Spec Ops: The Line har blivit uppmärksammat. Men jag tror inte så många har spelat det. Ett av de mest vågade experimenten som man inte kan ana när man startar det och tror på en standardskjutare.

Stranded: Alien Dawn har jag spelat otroligt mycket och du kommer att få mycket resursstrategi och survival föe pengarna!

Police simulator: Patrol officer är hur kul som helst om du vill vara best cop och försöka göra rätt.

Medlem
Skrivet av Megagurra:

Någon som har MP tips? Jag och polaren har speltorka och måste ha nästa fix!

lirar mkt the finals själv, men den här säsongen har varit rätt tråkig, nog bättre att vänta på nästa.

några mp spel som ska släppas som är värt att ha koll på är fragpunk, combat champions och midnight guns

Medlem

Fallen Aces

Immersive sim à la Thief-serien och liknande spel, i en Film Noir-doftande atmosfär med serietidningsgrafik!
Första episoden är tillgänglig just nu och är precis vad jag behövde i detta regnrusk!

Youtubern Gmanlives har en utförlig recension ifall ni är intreserade:

Medlem

Om man är Oculus användare så tipsar jag om Lone Echo och Lone Echo 2.
Riktigt najs sci-fi äventyr i rymden där du är en robot som skall lösa uppdrag och ta dig in på ett främmande rymdskepp.
Det sker lite tidsavvikelser osv. Krävs en PC för att spela.


signatur

Jag är introvert och älskar att spendera min lediga tid hemma.

Medlem
Skrivet av laban005:

Singularity!!!

Brukar tjata om det i trådar som dessa men det är ju för att det förtjänas att spelas av fler, var i princip bortglömt vid release eftersom Activision inte marknadsförde det överhuvudtaget. Väldigt hyllat av de som spelat det däremot, tror aldrig jag hört nån som inte tyckte det var bra.

Oh ett riktigt bra spel!

Medlem
Skrivet av Margy:

Nex Machina

Housemarques sista (?) arkadskjutare gjord i samarbete med arkadspelslegenden Eugene Jarvis. Spelet sålde tyvärr så dåligt att det fick Housemarque att överge arkadspelen - "Arcade is Dead"

Det är en twin-stick-shooter destillerad ner till perfektion. Två spakar och två knappar är allt som behövs men spelet lyckas ändå ha en del djup när man skrapar lite på ytan.

https://www.youtube.com/watch?v=gsHCOIzQds0

(Housemarque-spel gör sig sällan bra i videor då komprimeringen har svårt med alla partiklar)

https://store.steampowered.com/app/404540/Nex_Machina/

https://store.playstation.com/sv-se/product/EP2604-CUSA05595_...

Har länge funderat på att köpa det. Är det bättre än Superdust HD?


signatur

Jag är introvert och älskar att spendera min lediga tid hemma.

Medlem

När jag var ung grabb spelade jag Lego rock raiders och har försökt få igång det på datorn i många år. Jag hittade remake på det för några månader sen som jag verkligen kan rekommendera!

Manic Miners!

Finns både den gamla campaignen och en i samma stuk fast uppgraderad.

https://manicminers.baraklava.com/

Medlem
Skrivet av lonian:

Har länge funderat på att köpa det. Är det bättre än Superdust HD?

Ja, även om jag älskar Super Stardust så är det mer variation och intensitet i Nex Machina samt att det finns en del hemligheter att hitta på banorna.

Medlem
Skrivet av lonian:

Har länge funderat på att köpa det. Är det bättre än Superdust HD?

Det där var ett svinbra tips. Jag körde det när det kom på en burk som knappt klarade av det men gillade det som fasen. Ska installera det igen nu när jag hat bättre dator.

Medlem

Sabres of infinity: är en interactive Novel. solklart bästa jag spelat.
I första boken spelar man en ung officer i en påhittad värld, som ska ut i ett krig. Teknologinivå är kring Napoleonkrigen i vår värld.
Finns totalt 3 böcker just nu och ska bli 5. Dina val förs över mellan böckerna. Väldigt väl skrivna och med många egna val.

Medlem

13 Sentinels: Aegis Rim har kanske inte all spelat. Rekommenderas varmt om man gillar storydrivna spel.

Medlem
Skrivet av theailer:

Empty shell
https://store.steampowered.com/app/2243110/EMPTY_SHELL/

Helt fantastiskt top down spel med känsla å atmosfär

Top-down spel i mitt hjärta. Kommer skaffa detta- tack för att du skrev om det.


signatur

Allt har en ände. Och korven den har två.

Medlem

Lite nischade klassiker i genrer som kanske inte är super mainstream idag. Försökt hoppa över sådant som andra skrivit eller som kanske är lite väl mainstream.

Adventure games:

Broken Sword 1 - 5:

Klassisk peka klicka serie som lever än då #6 ska släppas i år. "One of the all-time classic adventures, multi award winning "Broken Sword: Director's Cut" pitches sassy journalist Nico Collard, and intrepid American George Stobbart into a mysterious journey of intrigue and jeopardy. ". Den sammanfattningen passar på alla delar i serien fast med nya mysterier.

Superbilligt på rean.
https://store.steampowered.com/bundle/263/Broken_Sword_Comple...

The longest journey 1 - 3:
Ännu en klassiker i genren som finns på tokrea nu. Här blandar man in lite turordningsbaserade strider i mixen. "The Longest Journey is an amazing graphical adventure, where the player controls the protagonist, April Ryan, on her journey between parallel universes. "
https://store.steampowered.com/bundle/3297/The_Longest_Journe...

Quest for Glory 1 - 5:
Klassisk Sierra blandning mellan peka klicka äventyr och karaktärsbyggar RPG. Även det på rea. Man skapar en karaktär först och väljer mellan en handfull jobb, sedan kan man importera sin karaktär från ett spel till ett annat så det blir som en lång sammanhängande storyline. Första spelet hänger med både som mer moderna remaken för de flesta samt äldre VGA versionen för purister.
https://store.steampowered.com/app/502750/Quest_for_Glory_15/

Hero-U: Rogues redemption:
Kickstartades som en spirituell uppföljare till Quest for Glory serien. Så ett spel i samma anda.
https://store.steampowered.com/app/375440/HeroU_Rogue_to_Rede...

Syberia 1 - 3:
"Join Kate Walker as she travels to remote locations and time periods in this timeless voyage to discover her true destiny. ". Klassiskt peka klicka. Inga RPG inslag.
https://store.steampowered.com/app/46500/Syberia/

Zak McKracken and the Alien Mindbenders:
Klassiskt Peka klicka av den gamla skolan. "Space Aliens have built a stupidity machine that's slowly reducing everyone's IQ to single digits. Worse yet, the only person who can stop them is Zak McKracken, reporter for the disreputable National Inquisitor, who dreams up stories about carnivorous cantaloupes and vegetarian vampires. "
https://store.steampowered.com/app/559070/Zak_McKracken_and_t...

Dungeon RPGs:

Operation abyss: New tokyo legacy:
Klassiskt DPRG som släpptes till VITA skapat av Experience INC. Skapa ett party med karaktärer och navigera dungeons med Grid movement. "When reports of kidnappings and strange incidents begin to break out across Tokyo, Hinowa Academy's very own Xth Squad is dispatched to investigate and neutralize the imminent danger. Loyalties will be questioned and secrets will be exposed as they desperately search for the truth! "
https://store.steampowered.com/app/541450/Operation_Abyss_New...

Operation Babel: New Tokyo Legacy:
Uppföljare till klassikern Abyss. "When a mysterious object—dubbed ‘the Embryo’—appears in the sky, the CPA and the Xth Squad are mobilized to face the new threat. Customize your characters with the innovative 'Sub-Blood' system, form your perfect team, and venture into deadly labyrinths to challenge the invaders! "
https://store.steampowered.com/app/548810/Operation_Babel_New...

Stranger of sword city / Saviors of sapphire wings:
Bundle med två DRPG klassiker, även de skapade av Experience INC. "In Saviors of Sapphire Wings, a fallen hero is reincarnated 100 years after being defeated by the Overlord of Darkness. Bond with allies, explore dungeons, and vanquish monsters in this RPG gem! " I Stranger of Sword City så är storyn istället den att man hamnar i en annan värld efter ett flygplan man sitter på försvinner med alla passagerare. Annars är det samma stuk DRPG där man skapar partys av karaktärer som var ombord på flygplanet för att försöka hitta tillbaka till sin egen värld.
https://store.steampowered.com/app/1363840/Saviors_of_Sapphir...

Labyrinth of refrain: Coven of Dusk:
Mycket bra DRPG klassiker av NIS. Väldigt nytänkande spelmekanik osv. "Beneath a small town lies an endless maze known as the Labyrinth of Refrain. Dusk Witch Dronya arrives, and with her puppet soldiers, endeavors to find something buried deep within. Embark on an adventure as you discover the secrets underground. "
https://store.steampowered.com/app/566540/Labyrinth_of_Refrai...

Labyrinth of Galleria: The moon society:
Nästa spel som NIS Släppt i samma stuk som refrain men är helt fristående. Vunnit många awards i genren och fått höga betyg av kritiker när det släpptes. rekommenderas. "On the outskirts of town lies a mansion said to house the entrance to a maze overflowing with treasure. Do you wish to discover the magical mysteries hidden inside? "
https://store.steampowered.com/app/1998340/Labyrinth_of_Galle...

Undernauts: Laybrinth of Yomi:
En av Experience incs mer moderna spelsläpp. Mindre hardcore än de tidigare för att få in nya spelare i genren. "Escape from “Yomi” – a dungeon filled with riches – and danger. Make use of your powerful skills and magic items to create exits and reach the surface alive. "
https://store.steampowered.com/app/1570510/Undernauts_Labyrin...

Mon-Yu: Defeat Monsters And Gain Strong Weapons And Armor. You May Be Defeated, But Don’t Give Up. Become Stronger. I Believe There Will Be A Day When The Heroes Defeat The Devil King:
Ja titeln är på riktigt Ett av Experience incs senare spelsläpp. Designat att vara klassisk fantasy DRPG utan inslag från nutid som många av de tidigare. Mer en hyllning till genren. "Defeat the Devil Kings! You have been guided to the land of fairies where the Dragon King’s Tower housed the hidden treasures that had brought peace to the land. But one day, the Seven Devil Kings stole all of the treasures, and used their powers to turn the tower into a terrible dungeon! "
https://store.steampowered.com/app/2238430/MonYu_Defeat_Monst...

Wizardry 6 - 8:
Klassisk DPRG serie från väst. 6 -8 är samma storyarc där man kan föra över karaktärer mellan spelen. Men #8 skapades utan grid movement. Superb serie.
https://store.steampowered.com/sub/31551/

Mary skelter 1 - 3:
DRPG som släpptes till VITA. "The "Jail" suddenly appeared a number of years ago, sinking the city deep into the ground. There, this impenetrable living prison 666 metres beneath the surface, held power over eerie creatures called "Marchens." Within the prison was a boy named Jack - living a life of suffering... " Klassiker även denna.
https://store.steampowered.com/app/837610/Mary_Skelter_Nightm...
https://store.steampowered.com/app/1496250/Mary_Skelter_2/
https://store.steampowered.com/app/2357400/Mary_Skelter_Final...

Etrian Odyssey 1-3:
Första tre delarna i en DRPG serie som släpptes till DS samt 3DS. Unika med denna är att man ritar sin egen karta när man utforskar. Hur mycket man vill rita, eller om man alls vill det, ställer man in i spelet. Tyvärr inte prissatt speciellt bra på PC så bara värt att köpa på reor.
https://store.steampowered.com/bundle/29538/Etrian_Odyssey_Or...

Demon Gaze EXTRA:
remaster av Experience INCs Demon Gaze. Mycket bra DRPG där man vid sidan av att skapa ett party av karaktärer på klassiskt vis även fängslar demoner som man sedan kan frammana i strider som extra AI styrda karaktärer.
https://store.steampowered.com/app/1732340/___DEMON_GAZE_EXTR...

4x + strategi:

Fragile Allegiance:
Klassiska PC remaken av det klassiska AMIGA spelet K240. Man börjar som befälhavare över en gruv koloni på en asteroid i ett asteroidbälte. Men andra aliens vill också ha resurserna så de bygger sina egna kolonier på asteroider. Sedan ska man agera kolonibyggare på sina asteroider man tar över samt bygga flottor av rymdskepp, försvar samt missil silos så man kan slåss mot de andra aliens som finns. Man kan även sätta motorer på asteroiderna och styra dem. Mycket rolig strategi/kolonibyggare.
https://store.steampowered.com/app/383100/Fragile_Allegiance/

Polaris Sector:
Klassisk turnbased 4X spel där man har mycket stor frihet i hur man designar skepp vilket inverkar stort på striderna. Research systemet är även mycket bra då det är uppdelat i olika branches av grundforskning som senare leder till praktiska framsteg.
https://store.steampowered.com/app/418250/Polaris_Sector/

IXION:
Koloni administrations strategi i grunden men med mycket bra storytelling då spelet utspelar sig på en flyttbar rymdstation. Bör upplevas av alla. Stämningsfull musik. "IXION is an unrelenting, city-building odyssey across the stars. As Administrator of the Tiqqun, DOLOS’ prototype space station, you are tasked with balancing preservation and exploration as you manage infrastructure, resources and crew. Can you keep the flame of humanity alight in the cold dark? "
https://store.steampowered.com/app/1113120/IXION/

Distant worlds 1: Universe:
Klassisk 4X med ett enormt djup men även ambitiös automation så man väljer hur mycket av detta man vill kontrollera själv.
https://store.steampowered.com/app/261470/Distant_Worlds_Univ...

Distant Worlds 2:

Ny tappning av Distant Worlds där man har tagit samma modell med djup och automation och lyft det till nästa generation med ny grafikmotor, ny story osv. Hade en skakig start men är idag ett komplett spel.
https://store.steampowered.com/app/1531540/Distant_Worlds_2/

BATTLETECH:
Mycket bra storytelling och turn based strategi i Battletech universat.
https://store.steampowered.com/app/637090/BATTLETECH/

Endless space 2:
Andra spelet i Endless Space serien. 4X med mindre komplexa strider men stor bredd på innehållet så som raser, teknologi osv.
https://store.steampowered.com/app/392110/ENDLESS_Space_2/

Fallen Enchantress: legendary heroes:
Fallen enchantress kan liknas vid Age of Wonder, master of magic och liknande strategispel. Man bygger städer likt civilization och har Hjältar som levlas via RPG system som leder armeer. Strider är turnbased.
https://store.steampowered.com/app/228260/Fallen_Enchantress_...

FTL: Faster than light:
Roguelike rymdstrategi. Försök överleva genom sektorerna jagad av rebell flottan för att nå federationens flotta med viktig information om rebellernas flaggskepp. Olika skepp låses upp vid fler genomspelningar.
https://store.steampowered.com/app/212680/FTL_Faster_Than_Lig...

Nexus: The jupiter incident:
Rymd actionstrategi med bra storytelling. Realtime with pause rymdstrider, typ Homeworld fast med capital ships i fokus. En tvåa misslyckades att kickstartas. Mycket bra spel som säkerligen flugit under mångas radar.
https://store.steampowered.com/app/6420/Nexus__The_Jupiter_In...

Phoneix Point:

Turn based strategy likt XCOM. Rädda världen från aliens. Kickstartades och blev faktiskt bra.
https://store.steampowered.com/app/839770/Phoenix_Point/

Warlords Battlecry 3:
Klassisk actionstrategi. Strategisk karta där striderna sedan spelas likt warcraft. Hjältarna levlar osv. Kan jämföras med Spellforce om spellforce hade en strategisk karta.
https://store.steampowered.com/app/433280/Warlords_Battlecry_...

RPG:

Anachronox:
Klassiskt RPG från väst som inspirerats av japanska RPGs från den tiden. Typ Final fantasy 7, Mycket humor. Futuristisk miljö. Turn based strider. Rekommenderas starkt.
https://store.steampowered.com/app/242940/Anachronox/

Star Wolves 1 - 3:
Ganska annorlunda RPG då man spelar ett mercenary company med ett bas skepp som man flyger omkring i realtid mellan sektorer som man sedan kan launcha fighters från som flygs av sina RPG karaktärer. RPG element som levlande karaktärer, skills osv. Fixa nya skepp samt modifiera dem med system och vapen som kan droppas som loot, hittas eller köpas. Mycket bra. Men har haft en skakig resa med buggar så blev aldrig en hit brett. Nuvarande versioner är dock bra.
https://store.steampowered.com/app/46270/Star_Wolves/
https://store.steampowered.com/app/46280/Star_Wolves_2/
https://store.steampowered.com/app/46260/Star_Wolves_3_Civil_...

Edge of eternity:
Västproducerat RPG som kickstartades som ett JRPG från väst. Blev lyckat i min mening men säkert flugit under mångas radar. Scifi meets fantasy tema.
https://store.steampowered.com/app/269190/Edge_Of_Eternity/

Septerra Core:

Klassiskt RPG med unikt världsbygge. "At the very heart of Septerra lies the Core, a huge Biocomputer. Seven continents at different elevations, each with its own unique people and culture, orbit around the Core.
According to an ancient prophecy, Septerra's continents will one day converge and join in orbit together on one level - this is the Legacy of Marduk, the Creator's son. The Chosen, fanatical believers in the supremacy of their own wisdom and technology, impatiently try to force the issue - causing a global catastrophe which threatens the lives of all Septerreans."
https://store.steampowered.com/app/253940/Septerra_Core/

Tyrrany:
Obsidian producerat CRPG som skapades under kontrakt från Paradox. Går på temat vad hände om the evil overlord vunnit? Väldigt mörk värld.
"Play an RPG with meaningful, world-altering choices, unique and memorable companions, and a new perspective on morality. Tyranny casts you as the arbiter of law in a world devastated by war and conquered by a despot. Will you work inside the system or try to dismantle it… and will it be for the glory of Kyros, for the good of the world, or for your own ambition? "
https://store.steampowered.com/app/362960/Tyranny/

Valkyria Chronicles + Valkyria Chronicles 4:
Valkyria chronicles är ett unikt Strategi RPG som utspelar sig under en alternativhistorisk första/andra världskrigs version av en värld som är inspirerad av dagens Europa. En värld där Flygplan aldrig uppfunnits. Spelas via sitt eget semi turnbased system. Mycket bra storyline. Ettan och fyran finns på Steam. Tvåan och Trean släpptes till handhållna plattformar och portades aldrig till väst (vid sidan av fan translations)
https://store.steampowered.com/bundle/13664/Valkyria_Chronicl...

Zansarrah: The hidden portal:

RPG med pokemon mekanik. Väldigt unikt. Det handlar om en tjej som dras via en portal till en annan värld med fairys där hon måste samla på sig fairys via pokemon liknande strider som man styr i realtid. Titelmusiken var ikonisk när spelet släpptes så många känner igen låten men inte spelet.
https://store.steampowered.com/app/384570/Zanzarah_The_Hidden...


Darkstone:

ARPG av den gamla skolan. Typ Diablo 2. fungerar på samma sätt spelmekaniskt. Även här så är titellåten något folk kommer ihåg men de kommer inte ihåg att det kommer från Darkstone.
https://store.steampowered.com/app/320320/Darkstone/

Front mission 1 - 2:
Tactics RPG i remake tappning. Man styr Wanzers (walking panzers) som är mechs i mindre storlek i taktiska strider med bra storylines samt RPG mekanik. Trean håller på gå igenom remake även den nu men är ännu ej klar. Finns fem delar i serien.
https://store.steampowered.com/bundle/40592/Tactical_Warfare_...

Medlem
Skrivet av Aletheides:

Lite nischade klassiker i genrer som kanske inte är super mainstream idag. Försökt hoppa över sådant som andra skrivit eller som kanske är lite väl mainstream.

Adventure games:

Broken Sword 1 - 5:

Klassisk peka klicka serie som lever än då #6 ska släppas i år. "One of the all-time classic adventures, multi award winning "Broken Sword: Director's Cut" pitches sassy journalist Nico Collard, and intrepid American George Stobbart into a mysterious journey of intrigue and jeopardy. ". Den sammanfattningen passar på alla delar i serien fast med nya mysterier.

Superbilligt på rean.
https://store.steampowered.com/bundle/263/Broken_Sword_Comple...

The longest journey 1 - 3:
Ännu en klassiker i genren som finns på tokrea nu. Här blandar man in lite turordningsbaserade strider i mixen. "The Longest Journey is an amazing graphical adventure, where the player controls the protagonist, April Ryan, on her journey between parallel universes. "
https://store.steampowered.com/bundle/3297/The_Longest_Journe...

Quest for Glory 1 - 5:
Klassisk Sierra blandning mellan peka klicka äventyr och karaktärsbyggar RPG. Även det på rea. Man skapar en karaktär först och väljer mellan en handfull jobb, sedan kan man importera sin karaktär från ett spel till ett annat så det blir som en lång sammanhängande storyline. Första spelet hänger med både som mer moderna remaken för de flesta samt äldre VGA versionen för purister.
https://store.steampowered.com/app/502750/Quest_for_Glory_15/

Hero-U: Rogues redemption:
Kickstartades som en spirituell uppföljare till Quest for Glory serien. Så ett spel i samma anda.
https://store.steampowered.com/app/375440/HeroU_Rogue_to_Rede...

Syberia 1 - 3:
"Join Kate Walker as she travels to remote locations and time periods in this timeless voyage to discover her true destiny. ". Klassiskt peka klicka. Inga RPG inslag.
https://store.steampowered.com/app/46500/Syberia/

Zak McKracken and the Alien Mindbenders:
Klassiskt Peka klicka av den gamla skolan. "Space Aliens have built a stupidity machine that's slowly reducing everyone's IQ to single digits. Worse yet, the only person who can stop them is Zak McKracken, reporter for the disreputable National Inquisitor, who dreams up stories about carnivorous cantaloupes and vegetarian vampires. "
https://store.steampowered.com/app/559070/Zak_McKracken_and_t...

Dungeon RPGs:

Operation abyss: New tokyo legacy:
Klassiskt DPRG som släpptes till VITA skapat av Experience INC. Skapa ett party med karaktärer och navigera dungeons med Grid movement. "When reports of kidnappings and strange incidents begin to break out across Tokyo, Hinowa Academy's very own Xth Squad is dispatched to investigate and neutralize the imminent danger. Loyalties will be questioned and secrets will be exposed as they desperately search for the truth! "
https://store.steampowered.com/app/541450/Operation_Abyss_New...

Operation Babel: New Tokyo Legacy:
Uppföljare till klassikern Abyss. "When a mysterious object—dubbed ‘the Embryo’—appears in the sky, the CPA and the Xth Squad are mobilized to face the new threat. Customize your characters with the innovative 'Sub-Blood' system, form your perfect team, and venture into deadly labyrinths to challenge the invaders! "
https://store.steampowered.com/app/548810/Operation_Babel_New...

Stranger of sword city / Saviors of sapphire wings:
Bundle med två DRPG klassiker, även de skapade av Experience INC. "In Saviors of Sapphire Wings, a fallen hero is reincarnated 100 years after being defeated by the Overlord of Darkness. Bond with allies, explore dungeons, and vanquish monsters in this RPG gem! " I Stranger of Sword City så är storyn istället den att man hamnar i en annan värld efter ett flygplan man sitter på försvinner med alla passagerare. Annars är det samma stuk DRPG där man skapar partys av karaktärer som var ombord på flygplanet för att försöka hitta tillbaka till sin egen värld.
https://store.steampowered.com/app/1363840/Saviors_of_Sapphir...

Labyrinth of refrain: Coven of Dusk:
Mycket bra DRPG klassiker av NIS. Väldigt nytänkande spelmekanik osv. "Beneath a small town lies an endless maze known as the Labyrinth of Refrain. Dusk Witch Dronya arrives, and with her puppet soldiers, endeavors to find something buried deep within. Embark on an adventure as you discover the secrets underground. "
https://store.steampowered.com/app/566540/Labyrinth_of_Refrai...

Labyrinth of Galleria: The moon society:
Nästa spel som NIS Släppt i samma stuk som refrain men är helt fristående. Vunnit många awards i genren och fått höga betyg av kritiker när det släpptes. rekommenderas. "On the outskirts of town lies a mansion said to house the entrance to a maze overflowing with treasure. Do you wish to discover the magical mysteries hidden inside? "
https://store.steampowered.com/app/1998340/Labyrinth_of_Galle...

Undernauts: Laybrinth of Yomi:
En av Experience incs mer moderna spelsläpp. Mindre hardcore än de tidigare för att få in nya spelare i genren. "Escape from “Yomi” – a dungeon filled with riches – and danger. Make use of your powerful skills and magic items to create exits and reach the surface alive. "
https://store.steampowered.com/app/1570510/Undernauts_Labyrin...

Mon-Yu: Defeat Monsters And Gain Strong Weapons And Armor. You May Be Defeated, But Don’t Give Up. Become Stronger. I Believe There Will Be A Day When The Heroes Defeat The Devil King:
Ja titeln är på riktigt Ett av Experience incs senare spelsläpp. Designat att vara klassisk fantasy DRPG utan inslag från nutid som många av de tidigare. Mer en hyllning till genren. "Defeat the Devil Kings! You have been guided to the land of fairies where the Dragon King’s Tower housed the hidden treasures that had brought peace to the land. But one day, the Seven Devil Kings stole all of the treasures, and used their powers to turn the tower into a terrible dungeon! "
https://store.steampowered.com/app/2238430/MonYu_Defeat_Monst...

Wizardry 6 - 8:
Klassisk DPRG serie från väst. 6 -8 är samma storyarc där man kan föra över karaktärer mellan spelen. Men #8 skapades utan grid movement. Superb serie.
https://store.steampowered.com/sub/31551/

Mary skelter 1 - 3:
DRPG som släpptes till VITA. "The "Jail" suddenly appeared a number of years ago, sinking the city deep into the ground. There, this impenetrable living prison 666 metres beneath the surface, held power over eerie creatures called "Marchens." Within the prison was a boy named Jack - living a life of suffering... " Klassiker även denna.
https://store.steampowered.com/app/837610/Mary_Skelter_Nightm...
https://store.steampowered.com/app/1496250/Mary_Skelter_2/
https://store.steampowered.com/app/2357400/Mary_Skelter_Final...

Etrian Odyssey 1-3:
Första tre delarna i en DRPG serie som släpptes till DS samt 3DS. Unika med denna är att man ritar sin egen karta när man utforskar. Hur mycket man vill rita, eller om man alls vill det, ställer man in i spelet. Tyvärr inte prissatt speciellt bra på PC så bara värt att köpa på reor.
https://store.steampowered.com/bundle/29538/Etrian_Odyssey_Or...

Demon Gaze EXTRA:
remaster av Experience INCs Demon Gaze. Mycket bra DRPG där man vid sidan av att skapa ett party av karaktärer på klassiskt vis även fängslar demoner som man sedan kan frammana i strider som extra AI styrda karaktärer.
https://store.steampowered.com/app/1732340/___DEMON_GAZE_EXTR...

4x + strategi:

Fragile Allegiance:
Klassiska PC remaken av det klassiska AMIGA spelet K240. Man börjar som befälhavare över en gruv koloni på en asteroid i ett asteroidbälte. Men andra aliens vill också ha resurserna så de bygger sina egna kolonier på asteroider. Sedan ska man agera kolonibyggare på sina asteroider man tar över samt bygga flottor av rymdskepp, försvar samt missil silos så man kan slåss mot de andra aliens som finns. Man kan även sätta motorer på asteroiderna och styra dem. Mycket rolig strategi/kolonibyggare.
https://store.steampowered.com/app/383100/Fragile_Allegiance/

Polaris Sector:
Klassisk turnbased 4X spel där man har mycket stor frihet i hur man designar skepp vilket inverkar stort på striderna. Research systemet är även mycket bra då det är uppdelat i olika branches av grundforskning som senare leder till praktiska framsteg.
https://store.steampowered.com/app/418250/Polaris_Sector/

IXION:
Koloni administrations strategi i grunden men med mycket bra storytelling då spelet utspelar sig på en flyttbar rymdstation. Bör upplevas av alla. Stämningsfull musik. "IXION is an unrelenting, city-building odyssey across the stars. As Administrator of the Tiqqun, DOLOS’ prototype space station, you are tasked with balancing preservation and exploration as you manage infrastructure, resources and crew. Can you keep the flame of humanity alight in the cold dark? "
https://store.steampowered.com/app/1113120/IXION/

Distant worlds 1: Universe:
Klassisk 4X med ett enormt djup men även ambitiös automation så man väljer hur mycket av detta man vill kontrollera själv.
https://store.steampowered.com/app/261470/Distant_Worlds_Univ...

Distant Worlds 2:

Ny tappning av Distant Worlds där man har tagit samma modell med djup och automation och lyft det till nästa generation med ny grafikmotor, ny story osv. Hade en skakig start men är idag ett komplett spel.
https://store.steampowered.com/app/1531540/Distant_Worlds_2/

BATTLETECH:
Mycket bra storytelling och turn based strategi i Battletech universat.
https://store.steampowered.com/app/637090/BATTLETECH/

Endless space 2:
Andra spelet i Endless Space serien. 4X med mindre komplexa strider men stor bredd på innehållet så som raser, teknologi osv.
https://store.steampowered.com/app/392110/ENDLESS_Space_2/

Fallen Enchantress: legendary heroes:
Fallen enchantress kan liknas vid Age of Wonder, master of magic och liknande strategispel. Man bygger städer likt civilization och har Hjältar som levlas via RPG system som leder armeer. Strider är turnbased.
https://store.steampowered.com/app/228260/Fallen_Enchantress_...

FTL: Faster than light:
Roguelike rymdstrategi. Försök överleva genom sektorerna jagad av rebell flottan för att nå federationens flotta med viktig information om rebellernas flaggskepp. Olika skepp låses upp vid fler genomspelningar.
https://store.steampowered.com/app/212680/FTL_Faster_Than_Lig...

Nexus: The jupiter incident:
Rymd actionstrategi med bra storytelling. Realtime with pause rymdstrider, typ Homeworld fast med capital ships i fokus. En tvåa misslyckades att kickstartas. Mycket bra spel som säkerligen flugit under mångas radar.
https://store.steampowered.com/app/6420/Nexus__The_Jupiter_In...

Phoneix Point:

Turn based strategy likt XCOM. Rädda världen från aliens. Kickstartades och blev faktiskt bra.
https://store.steampowered.com/app/839770/Phoenix_Point/

Warlords Battlecry 3:
Klassisk actionstrategi. Strategisk karta där striderna sedan spelas likt warcraft. Hjältarna levlar osv. Kan jämföras med Spellforce om spellforce hade en strategisk karta.
https://store.steampowered.com/app/433280/Warlords_Battlecry_...

RPG:

Anachronox:
Klassiskt RPG från väst som inspirerats av japanska RPGs från den tiden. Typ Final fantasy 7, Mycket humor. Futuristisk miljö. Turn based strider. Rekommenderas starkt.
https://store.steampowered.com/app/242940/Anachronox/

Star Wolves 1 - 3:
Ganska annorlunda RPG då man spelar ett mercenary company med ett bas skepp som man flyger omkring i realtid mellan sektorer som man sedan kan launcha fighters från som flygs av sina RPG karaktärer. RPG element som levlande karaktärer, skills osv. Fixa nya skepp samt modifiera dem med system och vapen som kan droppas som loot, hittas eller köpas. Mycket bra. Men har haft en skakig resa med buggar så blev aldrig en hit brett. Nuvarande versioner är dock bra.
https://store.steampowered.com/app/46270/Star_Wolves/
https://store.steampowered.com/app/46280/Star_Wolves_2/
https://store.steampowered.com/app/46260/Star_Wolves_3_Civil_...

Edge of eternity:
Västproducerat RPG som kickstartades som ett JRPG från väst. Blev lyckat i min mening men säkert flugit under mångas radar. Scifi meets fantasy tema.
https://store.steampowered.com/app/269190/Edge_Of_Eternity/

Septerra Core:

Klassiskt RPG med unikt världsbygge. "At the very heart of Septerra lies the Core, a huge Biocomputer. Seven continents at different elevations, each with its own unique people and culture, orbit around the Core.
According to an ancient prophecy, Septerra's continents will one day converge and join in orbit together on one level - this is the Legacy of Marduk, the Creator's son. The Chosen, fanatical believers in the supremacy of their own wisdom and technology, impatiently try to force the issue - causing a global catastrophe which threatens the lives of all Septerreans."
https://store.steampowered.com/app/253940/Septerra_Core/

Tyrrany:
Obsidian producerat CRPG som skapades under kontrakt från Paradox. Går på temat vad hände om the evil overlord vunnit? Väldigt mörk värld.
"Play an RPG with meaningful, world-altering choices, unique and memorable companions, and a new perspective on morality. Tyranny casts you as the arbiter of law in a world devastated by war and conquered by a despot. Will you work inside the system or try to dismantle it… and will it be for the glory of Kyros, for the good of the world, or for your own ambition? "
https://store.steampowered.com/app/362960/Tyranny/

Valkyria Chronicles + Valkyria Chronicles 4:
Valkyria chronicles är ett unikt Strategi RPG som utspelar sig under en alternativhistorisk första/andra världskrigs version av en värld som är inspirerad av dagens Europa. En värld där Flygplan aldrig uppfunnits. Spelas via sitt eget semi turnbased system. Mycket bra storyline. Ettan och fyran finns på Steam. Tvåan och Trean släpptes till handhållna plattformar och portades aldrig till väst (vid sidan av fan translations)
https://store.steampowered.com/bundle/13664/Valkyria_Chronicl...

Zansarrah: The hidden portal:

RPG med pokemon mekanik. Väldigt unikt. Det handlar om en tjej som dras via en portal till en annan värld med fairys där hon måste samla på sig fairys via pokemon liknande strider som man styr i realtid. Titelmusiken var ikonisk när spelet släpptes så många känner igen låten men inte spelet.
https://store.steampowered.com/app/384570/Zanzarah_The_Hidden...


Darkstone:

ARPG av den gamla skolan. Typ Diablo 2. fungerar på samma sätt spelmekaniskt. Även här så är titellåten något folk kommer ihåg men de kommer inte ihåg att det kommer från Darkstone.
https://store.steampowered.com/app/320320/Darkstone/

Front mission 1 - 2:
Tactics RPG i remake tappning. Man styr Wanzers (walking panzers) som är mechs i mindre storlek i taktiska strider med bra storylines samt RPG mekanik. Trean håller på gå igenom remake även den nu men är ännu ej klar. Finns fem delar i serien.
https://store.steampowered.com/bundle/40592/Tactical_Warfare_...

Calm down! 😆

Slår själv ett slag för Mcpixel.

Medlem
Skrivet av laban005:

Singularity!!!

Brukar tjata om det i trådar som dessa men det är ju för att det förtjänas att spelas av fler, var i princip bortglömt vid release eftersom Activision inte marknadsförde det överhuvudtaget. Väldigt hyllat av de som spelat det däremot, tror aldrig jag hört nån som inte tyckte det var bra.

Singularity är det enda spel som jag har gett 1/10. Jättesmart att släppa ett spel med påtaglig story utan några undertexter, så att man inte har någon aning om vad någon säger! Deras X-Men Origins: Wolverine saknade också undertexter, men i det spelet spelade ju storyn ingen roll, och mellansekvenserna kunde lika gärna ha varit utan repliker, för när Wolverine muckade gräl på någon bar, eller nåt, så fattade man ändå vad som hände. Men i början av Singularity var det det någon soldat som skulle berätta en massa saker för dig, men man hade ingen aning om vad han sade, och då var det ju lika bra att stänga av. Singularity är dock det sista storspel som jag har spelat som saknat undertexter, så någon nytta gjorde ju spelet...

Medlem

Samtliga Ori spel ❤️

Grandia 1!

Kommit nu i HD-remaster! Finns på flera konsoler idag men då det kom ut var det i skuggan av FF7.. Fick inte lika mkt rampljus men nåt av det bästa rpg-spelet jag någonsin spelat!

Har saker som blandar allt från Suikoden och FF.

Även Dave the Diver!

Medlem

Nine Parchments måste vara det mest underskattade spelet jag har spelat. Fantastiskt kul co-op-action-rollspel för fyra spelare på samma skärm, som inte en enda recensent gillade och som knappt någon verkar ha spelat.

Alla recensioner som jag läst verkar dock totalt ha missuppfattat spelet, så det är möjligen så att spelmakarna som har misslyckats med att förklara vad spelet går ut på och marknadsföra det på rätt sätt. Men vi tycket bara det var kul att spelet själv lät oss lista ut hur det ska spelas.

Poängen med spelet är nämligen att det inte finns några jättetydliga, färdigskapade spelmässiga roller (inga alv, riddare, magiker, etc) att välja mellan i början av spelet, (då alla fyra spelar som magiker med lite olika förmågor). Utan alla får välja sin magiker och sedan måste man skapa sina egna spelmässiga roller – allt eftersom man låser upp nya förmågor genom spelets gång – så att säga från grunden. Så man måste tänkte till lite, och se till att man skapar fyra egna spelmässiga roller, när man väljer sina förmågor, så att ens roller passar ihop med varandra. (Här bara gissar jag, men kanske är det så att många spelare bara satsade på att låsa upp så mycket damage som möjligt, och glömde att någon i laget måste låsa upp lite healing också, och plötsligt en bit in i spelet var det inte så kul länge?) Men tänker man bara till lite blir spelet fantastiskt kul, och det har en härlig utmaning, för lätt är det verkligen inte.

Samt ett stort plus för teleportering/dash-förmågan som gör att alla trillar ut för stupen helt tiden när de behövs i striden som mest...

Medlem

Har precis klarat första kapitlet av "Thirsty Suitors" från Annapurna (Gone Home, Stray). För tidigt att säga om det håller hela vägen men lite kul är det. Och väldigt udda. Finns på GP.
Ett annat indiespel som också finns på GP och som är riktigt beroendeframkallande är "Loop Hero".

2 tips om du vill spela något annorlunda en kväll.

Medlem

Jag vill tipsa om de totalt underbara Puzzle Agent 1 och 2. Relativt simpelt pusselspel men ack så roligt. Både dialog och allt därkring är fantastiskt . Har några år på nacken men de är ju bara positivt då de oftast är billigare då tror Telltale har gjort spelet !

Medlem
Skrivet av Albumpojken:

Singularity är det enda spel som jag har gett 1/10. Jättesmart att släppa ett spel med påtaglig story utan några undertexter, så att man inte har någon aning om vad någon säger! Deras X-Men Origins: Wolverine saknade också undertexter, men i det spelet spelade ju storyn ingen roll, och mellansekvenserna kunde lika gärna ha varit utan repliker, för när Wolverine muckade gräl på någon bar, eller nåt, så fattade man ändå vad som hände. Men i början av Singularity var det det någon soldat som skulle berätta en massa saker för dig, men man hade ingen aning om vad han sade, och då var det ju lika bra att stänga av. Singularity är dock det sista storspel som jag har spelat som saknat undertexter, så någon nytta gjorde ju spelet...

Hård kritiker som sätter ett sånt betyg för det. Men smaken är som baken, självklart kommer det finnas folk som inte gillar det också. För mig är det en så gott som bortglömd pärla.

Medlem
Skrivet av Inso89:

The Forgotten City, ett mästerverk som ingen jag känner spelat eller hört talas om. 65% off just nu på steam också

Såg att det finns att hämta hem "gratis" om man har amazon prime-medlemskap.

Redaktör
Ponny
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Taget! Är det nåt man gillar är det mysteriespel.

Blir glad!


signatur

En Bamseponny av folket

Medlem
Skrivet av Albumpojken:

Singularity är det enda spel som jag har gett 1/10. Jättesmart att släppa ett spel med påtaglig story utan några undertexter, så att man inte har någon aning om vad någon säger! Deras X-Men Origins: Wolverine saknade också undertexter, men i det spelet spelade ju storyn ingen roll, och mellansekvenserna kunde lika gärna ha varit utan repliker, för när Wolverine muckade gräl på någon bar, eller nåt, så fattade man ändå vad som hände. Men i början av Singularity var det det någon soldat som skulle berätta en massa saker för dig, men man hade ingen aning om vad han sade, och då var det ju lika bra att stänga av. Singularity är dock det sista storspel som jag har spelat som saknat undertexter, så någon nytta gjorde ju spelet...

Haha, hårt betyg!
Håller dock med om att avsaknaden av undertexter i spel är grymt störigt. Jag minns dock singularitys storhet som lite speciella vapen och härlig atmosfär.

Medlem

Plan B: Terraform
https://store.steampowered.com/app/1894430/Plan_B_Terraform/
Coolt lite terraforming av mars spel som blir mer invecklat med tiden. Men ändå inte som Factorio.
Isen smälter så stiger vatten nivån så städer blir under vatten om man inte har fördämt.

ΔV: Rings of Saturn
https://store.steampowered.com/app/846030/V_Rings_of_Saturn/
Också ett lite spel som handlar om att man är en gruvarbetare i Saturnus ringar.
Lite mer åt simulation hållet än arcade.
Hur djupt vågar man fara?

Medlem

För alla som inte hunnit spela det. Blackmesa, omgjort Half-life 1 i HL2 motorn + upphottad grafik.

Sen Dark Souls Archthrones vilket är Darksouls 3 men omgjort till ett nytt spel.


signatur

Jag är introvert och älskar att spendera min lediga tid hemma.

Medlem

Jag gillar sådana här små tipstrådar - en eller ett par bortglömda spel som lyfts fram i varje inlägg. Därför blir det lite småkul när någon bara MÅSTE tipsa om sisådär fyrtiosju gömda spelpärlor. Det är mer än hälften av alla spel i mitt Steambibliotek, liksom.

Medlem

Space haven som jag rekommenderde innan har kommit med en stor uppdatering för två veckor sedan. Började spela det igen efter något år och har märkt att dom har lagt till mycket nytt i spelet.

Patch notes för patch 19.
https://steamcommunity.com/games/979110/announcements/detail/...


signatur

Asus TUF RTX 4090 OC
G.skill 32 gb 4000mhz cl15
ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
Ryzen 5950x
Starcitizen referral: STAR-2GR4-BK2X

123
Skriv svar