Nintendos nästa konsol, ofta kallad "Switch 2", får allt fastare konturer. En bild med uppgifter om konsolen från den kinesiska tillbehörstillverkaren Mobapad antyder en konsol som bäst beskrivs som en försiktig utveckling av Switch, där både spel och vissa tillbehör ser ut att funka på båda.

Uppgifterna försvann snabbt från Mobapads Facebook-sida, men Wccftech har återpublicerat dem. Det låter så här:

  • Switch-spel kommer fungera på Switch 2. Det gäller både digitalt och fysiskt köpta spel. Däremot kommer inte Switch 2-kassetterna fungerara på Switch.

  • Switch 2 får en 1080p-upplöst skärm som är lite större än den på Switch.

  • Både Pro- och Joy-con-kontrollerna från dagens Switch fungerar trådlöst på Switch 2. Men gamla Joy-Con kan inte fästas på Switch 2, som ska ha magnetfästen av något slag.

  • USB-C används igen som anslutning, och dockan har "små designförbättringar".

  • Dockan ska ha fått ett stöd i metall för att justera vinkeln.

Flera av uppgifterna är kompatibla med vad andra tillbehörstillverkare berättat för spanska Vandal nyligen, bland annat att Switch 2 tar Switch-spel, att kontrollerna fäst med magneter och konsolens ungefärliga storlek. Det måste inte betyda att uppgifterna är sanna, en sannolikheten ökar om flera källor säger liknande saker.

Ryktesfloden gör gällande att Nintendo kanske planerar att tillkännage Switch 2 (eller vad deras nästa konsol kan tänkas heta) i sommar, och att den kan släppas sent i år, i början av 2025 eller våren 2025 – tidigast.