2007

Den första expansionen, #The Burning Crusade, anländer! Den mörka portalen öppnas än en gång och låter oss utforska Outland. Bland nyheterna hittar vi raserna blood elves och draenei, flygande mounts och att klasserna paladin och shaman inte längre är exklusiva för alliance respektive horde.

The Burning Crusade var först ut av WoW-expansionerna.

En norsk tolvåring blir attackerad av en älg och kommer undan tack vare WoW-kunskaperna. Likt hunter-förmågan “feign death” spelar han död tills älgen tröttnar. Vem sa att det var slöseri med tid att spela mmo-spel?

Cancersjuka pojken Ezra Chatterton hälsar på hos Blizzard och förevigas i spelet via npc:en Ahab Wheathoof som letar efter sin hund i Mulgores grönska. Ezra både designar uppdraget och agerar röstkådespelare åt karaktären som än idag går att besöka.

2008

Isle of Quel’Danas blir det första utomhusområdet som hittar in i spelet via en patch. Dagliga uppdrag, instanser och raids hägrar i det nya materialet.

Second Scourge Invasion-evenemanget går av stapeln och de odöda anfaller båda fraktionernas huvudstäder. Har du otur blir du smittat och förvandlad till zombie. Händelserna leder fram till...

Zombieplågan härjade redan 2008.

... att #Wrath of the Lich King-expansionen lanseras! Kontinenten Northrend ligger för våra fötter. Death knight är en helt ny klass och Naxxramas-raiden görs om för 10 och 20 personer.

2009

Delar av The Marvel Family-guilden blir bannade efter att ha använt gm-föremålet Martin Fury för att döda svåra bossar med ett enda knapptryck. Kommer hädanefter bli känt som Martin Fury-incidenten.

Spelarna hjälper till att bygga vad som ska bli Argent Tournament – en plats där vi tävlar med mounts, utför dagliga uppdrag och tar oss an en raid och instans.

Nu går det att betala en slant för att byta fraktion! Men att hoppa smärtfritt mellan horde och alliance faller inte i god jord hos de mest inbitna fansen..