Inlägg av PoiRan

Inlägg som PoiRan har skrivit i forumet

Har redan glömt vad jag missade på. Måste varit pubg eller fortnite eller vad det nu heter.

Ändå galet många spel...liksom en del spel har ju sålts i flera gånger fler exemplar än det såldes Amiga-datorer totalt på 8-9 år. *udda jämförelse kanske*

Hm. Jag har en tanke på att barnen ska spela "originalet" om det nu går, att det inte är 60fps är ju knepigt. Det är ju inte som att man tror att det ska vara det mest krävande spelet, men det kanske har bättre och mer avancerad grafik än man kan tro.

Bra recension, trodde faktiskt att det nog var gjort till Amigan först. Spelade det inte så mycket, men det hade den där mystiska känslan som en del spel hade förr, när man bootade upp dem utan att veta bakgrundsstoryn (kanske ingen manual ... ) och fick utforska efter hand.

Med "kebabkött" menas väll ihoppressade slamsor, på "finare" restauranger skärs de väl ner från en snurrande köttklump.
Vad är det Turkiet menar att de har ensamrätt på? "Döner kebab" som namn? Ja, varsågod. Det är inte som att kebab är en turkisk uppfinning, det fanns väl i Persien innan.

Svenska "skav"-alternativen från ren eller älg är visserligen mycket godare och nyttigare, men också rejält mycket dyrare. På en restaurang där största delen av maträttens pris inte utgörs av råvaror kan det dock vara förhållandevis billigt med renskav. Borde inte kosta mer än kanske 30-40kr i köttråvara till en pizza, om man använder renskav.

Frågorna "vilka tillverkare tänker du på..." svarade jag på med inställningen "Vilka tillverkare funderar du på när du planerar att köpa..." , vet inte om jag gjorde "rätt" där.

Tycker nog ändå att uthållighet och kändisfaktor ska spela roll här, så att Bowser är i finalen är ju inte direkt oförtjänt. Men att det inte finns en datorspelens självklare Darth Vader är lite förvånande egentligen.

Min form av achievments är att samla på alla häftiga vapen och potions och spara "tills de behövs"; samtidigt ser jag det som ett misslyckande att behöva dem så det har hänt mer än en gång att jag inte använt de där roliga vapnen eller potionsena (sic) ens mot slutbossen, och så har jag varit lite sur efteråt. Men i moderna spel strösslas det ju med vapen och roliga saker så nu börjar jag använda dem oftare. Har mindre tålamod också, orkar inte nöta spel.

Moderna achievments i form av badges i spelbutiker har jag nog nästan inga. Vet inte. Kollar inte sådant, totalt ointressant (för mig).

Jobbdagar : Tre små koppar äckligt jobb-kaffe, 1 större och bättre kopp hemma till frukost, och sedan 1-2 kaffe efter jag kommit hem.
Hemmadagar : Beror på. Just nu är jag hemma med sjuka barn och inne på första koppen kaffe. Men den är nästan en halvliter, så...

Har inget för att vara pigg på arbetet, annat än att tiden går fortare då, så försöker minska kaffedrickandet under arbetstid för att inte tro att jag är piggare än jag är (har problem med att lägga mig i tid men somnar å andra sidan på fem röda)

Skrivet av Korvfingrar:

Har spelat Minecraft i 10 år och är idag 40 år gammal och det blir bara bättre och bättre. Det är ett av de mysigaste spel som finns. Inget annat spel har gett mig så mycket mys och glädje under så många år. 🥰

SJälv begriper jag mig inte på det, men barnen spelar det hur mycket som helst, deras Nintendo Switch typ bågnar under trycket av de enorma världarna med tusentals sköldpaddor och kilometerhöga 1 block breda torn osv de hittar på. Har köpt Minecraft till både mobil och PC, men det är på Switchen de spelar. Mest creative egentligen.

Barnen har ju lagt klart mest tid på Minecraft, därefter It takes two, det är väl de 2 svenska spel som rullar mest här. Att Microsoft (?) väl nu äger Minecraft tar jag ingen hänsyn till i denna tråd. För egen del var det nog Pinball Dreams som gått mest, av svenskutvecklade spel. Eller Pinball Illusions. Eller Pinball Fantasies. Samma spel. Men Pinball Illusions spelade jag en del på Amiga CD32 med en av mina kusiner som inte längre finns bland oss så det håller jag i eget minne högt av det skälet också.

Jag tycker nog att artisten som tävlar för Sverige bör bo i Sverige; mina personliga favoriter var annars Jaqline - Effortless, Maria Sur - When I’m Gone och Medina - Que sera i ungefär den ordningen.

Martin och Martinus hade varit bättre instrumentalt, och de borde kontaktat Spaceballs för att få slänga in lite 9 Fingers-inspirerade klipp för lite mer äkta retrokänsla.

Svårt att säga. De flesta har ju blandat lite. Men utvecklare jag själv minns som ganska säkra kort är Infocom, Microprose, Sierra, Cinemaware, Lucasarts, men dessa har ju sina storhetstider 30-40 år bak i tiden.

Det här ska jag kolla upp, kan bli ett bra spel åt barnen. Snusmumriken är väl f.ö mer antifascist och antiauktoritär snarare än vänster, liberal, anarkist eller gammelkonservativ (inte samma sak som reaktionär eller högervriden).
Jag tror alltså inte man ska läsa in mer politiska budskap här än i alla andra spel, Snusmumriken bara är lite annorlunda i mängden.

Skrivet av Molotov:

Ok tack.
Börjar förstå nu varför jag slutade bry mig "att hänga med" 😅

Absolut. Som liten parvel köpte jag alla serietidningar jag kom över, hängde i begagnataffärerna och köpte kassar med tidningar, såg de (få) "superhjältefilmerna" som kom. Men nu, med filmflationen, multiverse, spiderverse, versiverse, olika timelines, nej, jag är för gammal. Har taxat ut. 100% mega ointressant tyvärr. Vilket är synd, för vissa spel och filmer är väl fortfarande bra.

Skrivet av jawik:

För att dra en lös parallell så är ju Kit Walker den "riktiga" Fantomen för att serien handlar om honom. Men han var ju istället inte den första Fantomen då det är en titel som ärvs.

Håller i viss mån med, men Fantomen är lite grand ett specialfall då en tungt bärande del av serien är just att det är ett "arve-rike". Fantomen är f.ö en av mina favoritserier, även om den kanske fungerade bättre i en gammal värld än i en ny och globaliserad.

Huu, min i7 2600K + RX580 motsvarar alltså ungefär minispec i 720p. Jaja, det är ju ett nytt spel och mina grejor är gamla. Kul ändå att en (visserligen överklockad) i7 2600k går att använda till något.

Skrivet av alias:

Är inte det här ett spel för barn egentligen, precis som pokemon? Kanske jag har fel men skulle känna mig obekväm med att spela det.

Mina barn tycker det är jättebra, men själv ställer jag mig aningen oförstående. Känner 0 intresse av att spela spelet. Vad går det ens ut på? Men, jag tolkar detta som att jag nog börjar bli (eller redan är) gammal och inte har rätt fantasi längre.

Jag hittar inte "anmäl reklam" eller liknande (på youtube), jag får så mycket skit som uppenbart är bedrägerier eller ockerpriser som uppenbart ska lura folk.

Tack för varningen, det är precis den här typen av nyheter jag vill läsa så att mina barn aldrig trillar in i det här träsket.

Skrivet av Fr0gg0.:

Zelda är inte ens i närheten av Baldurs Gate 3, men jag är inte förvånad..

Ja...alltså, det håller jag ju med om (jag väljer att spela BG3 framför Zelda), men min 12-åriga son har spelat igenom Zelda (de flesta spelen) på längden och tvären, och Zelda Tears of the Kingdom är verkligen ett helt fantastiskt spel. Personligen tycker jag det är för mycket fokus på allt byggande av mojänger, men jag förstår att andra är fascinerade av det, jag hade hellre sett fler dungeons osv.

Vill inte säga att Zelda är barnspel, även som vuxen ser jag att det är bra, men det kanske främst gäller om man är "uppvuxen" med Zeldaspelen. Min fru är exempelvis hardcore Zelda-fan sedan Ocarina of Time 1998, och kan köpa en konsoll endast för att spela Zelda egentligen.

Angående Zelda Breath of the Wild så var det ju vansinnigt imponerande när det kom 2017, och dessutom gick att spela nästan lika bra på Wii U. Inte konstigt, då det väl utvecklades för Wii U först, men BOTW är ett magiskt bra Wii U-spel. Och ett fantastiskt Switch-spel. Tears of the Kingdom har dock gjort att BOTW (som jag egentligen kanske tycker bättre om) känns lite "fattigt" på något sätt. Men det är ganska vanligt att det blir så med uppföljare.

Jahopp...blir mest att man spelar med barnen, eller ser på när de spelar, numera. Men, då jag är gammal nog att ha spelat forna tiders rollspel på datorer var jag tvungen att lägga vantarna på Baldurs Gate 3. Min dator är lite för sopig egentligen. Men det går rimligt ok att spela, jag är van med gamla datorer så...har till och från spelat lite grand för att komma in i spelet, körde random gubbe och allt på default. Har inte fastnat ännu, men det verkar lovande. Så, nu när buggar etc sägs vara rätt få ska jag starta om från början, mer seriöst, och välja lite noggrannare hur jag ska spela. Får se om jag kommer ens halvvägs under 2024...