Inlägg av jeppe109

Inlägg som jeppe109 har skrivit i forumet

Skrivet av Pretorian24:

Vad trist. Jag har inte kommit till tvåan ännu men älskar första spelet.
Vad var det som inte fungerade?

Jag gillar inte storyn och det är tråkigt.
Att jag har tråkigt när jag spelar det är nog det största problemet jag har med spelet faktiskt.

Tror jag kommer sluta köpa nya spel helt och hållet till PS5 och vänta till rea istället. Dröjer ju bara några månader så kan man köpa spelen för nästan halva priset ofta.

Alan Wake 2 föll platt för mig så får inga känningar i PP.

Hear me out, guns! Lots of guns. Small guns, big guns and customizable guns!

Typ ett open world destruction derby blandat med twisted metal och burnout. Let's go!

Skrivet av Sillgam:

Men inget av det som sägs eller görs i det scenariot har någon mening eftersom du vet att det bara är skapat av en dator. Därför blir det för mig helt ointressant.

Men det är självklart så att vissa tycker om att prata med sin dator/AI och inte bryr sig om det är mänsklig interaktion eller ej. Det finns ju folk som redan gör det. Kanske en generationsfråga?

Vi är ju biologiska maskiner mer eller mindre.
Skulle inte förvåna mig om syntetiska livsformer redan har mer avancerade och meningsfulla interaktioner än vi någonsin kommer ha 😀

Skrivet av FarbrorBarbr0:

AI lär absolut flytta gränserna för berättande, men som med all ny teknik lär det inte nödvändigtvis vara framåt precis hela tiden. I det lite mer omedelbara perspektivet lär vi ju få stå ut med en del spel från studior som kör modellen vi som ersatte halva vår arbetsstyrka med Chat GPT och här är resultatet. Så måste det väl tyvärr få gå till - inga framsteg görs utan att man labbar och provar sig fram. Det kan bara vara lite svårt att bli exalterad över alla möjligheter när det kanske inte är viljan att pusha spelmediets berättarteknik eller innovativa uppdragsdesign som är drivkraften, utan att trolla bort fler kostnadsposter ur företagets redovisning.

Från konsumentsynpunkt tror jag att vi kommer få se väldigt finurliga implementeringar av generativ AI i hur quests utvecklar sig i rollspel, samtidigt som EA:s enspelarkampanj till senaste Call of Duty bara består av AI-genererad dialog och intrig. Det blir lite ge och ta. Människor som Neil Druckmann kommer säkert revolutionera datorspel med hjälp av AI till sist, men jag tror att det kommer att föregås av många, enträgna försök att ersätta mänskligt intellekt med AI rakt av för att spara pengar. Den utvecklingen ser jag mindre fram emot.

Kapitalismen har tillåtit oss alla i snitt ha extremt behagliga liv när man jämför med våra förfäder så det kanske blir positivt med AI framöver också även om en stor anledning till att driva utvecklingen framåt är ekonomisk.

Skrivet av Fezk:

Läckert! Dom kör hårt på marknadsföringen nu.

Ingen vild gissning men det där lär vara hon som pratar i storytrailern. "Will you walk with us?"

Kanske är Miquella?

Ser ut att vara liknande hårstil iallafall.

Jag var först taggad men kunde inte med att köpa det när 60fps inte stod på menyn.

Skrivet av Kaztrofy:

Det låter jag vara osagt, min poäng är att Battle.net's existensberättigande är annorlunda eftersom Steam inte ens fanns på den tiden. Epic dök upp långt efter Steam och är i många fall bara ett sämre och onödigt alternativ till Steam. De flesta spelare vill ha alla spel under samma tak och färre lanchers.

Hade väl varit bättre om det funnits någon open source launcher där man har tillgång till sina spel oavsett vart man köpt dem isåfall.

Förstår inte varför det skulle vara bättre för oss konsumenter om Valve äger hela marknaden mer eller mindre. För Valve förstår jag det men inte för oss.

Beror på om det är en fysisk samlarutgåva, som med största sannolikhet kommer att bli svår att få tag på framöver, eller inte.

Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/DWpUUc1O4ug

Läcka bekräftar att Kingdom Hearts 4 är på gång - och att serien förutom släpps på Steam inom kort också kommer till Switch 2!

Hmm, lite kluven här. Kul med nytt KH och att det möjligtvis kommer till Switch 2 men samtidigt lite oförstående för varför Square Enix skulle satsa på en fortsättning av KH när det är både dyrt och är tveksamt till att dra in pengarna de behöver.

Fast det kanske är jag som läser av läget fel och att folk älskar KH 😅

Skrivet av Freakon:

Hur planerar ni att spela expansionen?

Kör ni med en helt ny karaktär eller fortsätter ni med en befintlig?

Går från platinum på PS5 till helt nytt på PC.
Kommer ta min tid och njuta av spelet igen, inklusive dlc.

Ser fram emot att spela det på PC. Hoppas att spelet har lite färre stutters än på PS5. Bonus att kunna maxa allt med RT på pc också.

Jag ser framför mig en möjlighet att låsa vissa spel till en högre tier. Kanske genom att kräva en viss tid av prenumeration framöver för att få tillgång dag ett. Få tillgång dag ett om du har en årsprenumeration eller är villig att betala mer.

Inte för att jag tycker det låter bra men rent ekonomiskt måste MS nog göra något mer än att hoppas på fler prenumeranter.

Skrivet av Gertzy:

Nja, de var väl mer grumliga och sa typ "inga fler spel är planerade nu men kan bli i framtiden"? Kanske minns jag fel och bara tolkade det så själv, men det var i alla fall min uppfattning av den vaga sändningen. Speciellt som redan fler spel ryktades vara på gång och även till Switch (och antagligen Switch 2) men de var väl bara inte redo att utannonsera allt det där och då utan ville sprida ut det lite. Kanske skissar de själva på planerna fortfarande och är inte helt säkra själva. Då är det logiskt att de inte basunerar ut för mycket för tidigt.

Skrivet av Gertzy:

Well, det var ett "podd-avsnitt" med inriktning på bussiness, inte spelare. Sen är det väl "bara" fyra spel såhär i början och inte någonsin. Så kanske kan en Halo-samling eller Gears-samling dyka upp på PS5 och/eller Switch (2) i framtiden ändå. Men det verkar helt klart som de inte ger upp på konsolfronten i alla fall (jag trodde de skulle göra ett försök till sen gå service istället) utan det blir mer konsoler, Game Pass för dem (och PC) och inte andra konsoler. Ett anpassat Game Pass för Switch 2 verkar helt klart uteslutet nu. Så hoppas detta betyder att de satsar mer på exklusiva AAA-spel framöver. Samt indie. Då kan de ha en chans i matchen.

Rykteskarusellen gick väl på helfart ett tag för tre månader sedan om att Xbox skulle gå multiplattform och Spencer, Bond och Booty fick ta ett kortare videomöte för att förklara situationen.

Du har rätt i att dem sa att det bara var planerat fyra spel. Problemet är väl att det var så svårt att tro på.
Sånt här bestäms inte bara hux flux på en kvart (får man hoppas).
Det hade varit bättre om man inte försökt spela bägge sidor.

Skrivet av Mortaigne:

Det var ju exakt så det blev? Intresset fanns. Sea of Thieves och Grounded har sålt riktigt bra på PS.

Vad jag syftade på var att många av oss redan vid avslöjandet av fyra äldre spel sa att det med största sannolikhet skulle leda till att fler spel från Xbox hamnar på andra plattformar än Xbox och PC.

Xbox själva verkade inte vilja erkänna det och sa att det bara handlade om fyra äldre titlar och att inget bestämts angående andra titlar.

Därav min sarkasm.
Det skulle vara så skönt om företag kunde vara ärligare och mer transparenta med oss kunder. Känns alltid som att vi ska manipuleras för bästa möjliga vinst i första hand.

Själv ser jag gärna att alla spel kommer till PC.

Nej nej, det skulle ju bara vara ett fåtal äldre spel för att se om intresse fanns /s.
Inte alls så att många av oss sa BS redan då.

För egen del dröjer det inte länge innan jag får ont i händerna när jag spelar Switch i bärbart läge.
Kanske är därför jag nästan aldrig spelar bärbart.
Ergonomin för mig är helkass. Skulle behövas bättre handtag.

Skrivet av Tomas Helenius:

Det går inte att sätta tydliga gränser för allt, utan måste tolkas från fall till fall. Annars får vi anlita jurister för att skriva och tolka forumregler (som ingen kommer tolka).

Jag har nu lagt mer än en timmes arbetstid på att rensa kommentarer och diskutera kring varför. På den tiden hade jag kunna göra ett par korta spelnyheter, fixa en tävling som ska upp i helgen, skriva klart mina delar av Nordiska mästerskapen, preppa helgrejer, osv. Ett skäl att vi modererar som vi gör är att vi inte ska behöva lägga mer tid på saker som betyder att det blir mindre spelrelaterat material på siten.

Ja det låter vettigt. I en annan verklighet hade vi kanske kunnat ha mer civiliserade diskussioner som inte går överstyr.
Så även om jag hade önskat att vi kunnat ha diskussioner om allt så förstår jag varför vi inte kan det. Ni på redaktionen gör ett bra jobb.

Skrivet av bluebird:

Vill ge cred till FZ-redaktionen i allmänhet och Tomas Helenius i synnerhet för att ha varit på tårna den här gången. Har varit lite si och så med att rensa i kommentarsfält tidigare.

Jag är precis som majoriteten här för att läsa om spel (och inte politiseringen av dem), så jag är nöjd.

Frågan är väl vart man sätter gränsen.
Man kan ju prata om just spelet och säga vad man tycker om vissa aspekter.
Det mer tragiska är väl att det ska bli sånt himla liv för att folk tycker olika och "fel".

Skrivet av Majoren:

Varför inte bara köra den vanliga hybridvarianten och ta ur den ur dockan när du vill spela bärbart, ist för alternativet att köpa två konsoler som blir mycket dyrare? Känns lite bakvänt när konsolen just är designad så man inte behöver både stationär och bärbar separat..

Nah, gillar att ha fler möjligheter bara 😁
Finns ju en Switch som enbart är bärbar så borde väl kunna finnas en Switch 2 som bara är stationär.

Playstation TV var ju en grej för att spela Playstation Vita för folk som inte brydde sig om den bärbara aspekten.