Snabbkollen – Köper du färre spel på grund av ekonomin?
Jag har trappat ner med spel under dom sista fem åren. Då jag är i 40-års åldern så är jag är nog i en övergångsperiod när det gäller spel också.
Det sista spelet jag köpte var World of Warcraft Dragonflight i början av året som jag lirade i ett halvår innan jag lessnade.
I Oktober skaffade jag Ubisoft+ (enbart en månad) för jag ville spela AC Mirage. Dessvärre var det inget superintressant så jag har inte ens spelat klart hälften av det.
Som arbetslös så har prisökningen påverkat mig väldigt negativt.
Tänker inte gå in på allt men det är skillnad att vara arbetslös nu jämfört med innan. Nu har jag exempelvis inte råd med lika många spel längre, så jag får försöka nöja mig med de spel jag har och är det något nytt spel som jag vill köpa så får jag vänta tills jag känner att jag har råd.
När det kommer till nya spelkonsoler så har jag kunnat ta på avbetalning innan men nu är räntan för hög så jag har inte råd med det längre. Därför kommer det inte kännas så kul när nästa Nintendo konsol kommer efter Switch för det lär bli den första konsolen som jag inte har råd att köpa pga hur ekonomin ser ut idag.
Webhallen hade ett erbjudande där nya medlemmar kunde köpa konsol på avbetalning 12 månader utan ränta. Det var så jag löste min ps5. Erbjudandet kanske finns kvar
Webhallen hade ett erbjudande där nya medlemmar kunde köpa konsol på avbetalning 12 månader utan ränta. Det var så jag löste min ps5. Erbjudandet kanske finns kvar
Det beror helt enkelt på hur ekonomin här hemma ser ut nästa år (om Switch 2 släpps då).
Jag hoppas inte på för mycket men det lät som ett bra erbjudande annars att slippa räntan.
Speciellt Switch spel, nästan vartenda kostar minst 599 och jag talar om spel som är så gamla som när Switch kom för över 6 år sedan.
Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X
ASRock Z690 Taichi | i5-12600k | Corsair 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 | RTX 2080
Inte direkt. Handlar kanske lite mindre skräp på Tradera än vad jag brukar men annars är nog tv-spel det enda nöje man har råd med nu. Och fiske. Resor och restaurangbesök har det däremot dragits ner på en hel del. Men det kanske bara är nyttigt, vi har nog varit lite bortskämda de senaste 10-15 åren.
Jag köper helt klart färre spel, men det har också att göra med att jag "tvingar" mig själv att gå igenom min backlogg...har för många spel som jag inte ens har installerat.
Det enda spel jag (högst troligt) kommer köpa blir nästa år när STALKER 2 släpps. Annars blir det att fortsätta med backloggen av spel. Har nog att göra till 2030
Nej, snarare på grund av GamePass.
|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220
The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.
Jag svarade ja (det var min direkta känsla) men efter jag funderat på det hela så skedde nog minskningen av köp redan innan den ekonomiska nergången. Så för min del så har det inte skett pga rent ekonomiska incitament utan mer begränsat antal spel som intresserat mig samt att jag lagt ner mindre tid på konsolen överlag. Att även PS fått sin tjänst med "fria" spel gör även sitt samt att man har en rätt gedigen backlogg med titlar "som man ska spela sen".
Jag förstår inte frågan, säger man ja till att man köper spel trots den ekonomiska oron?
Ja - Då har den ekonomiska situationen gjort så att du köper färre spel.
Nej - Du har inte påverkats av den ekonomiska situationen och fortsätter att köpa i samma takt.
Så tolkade jag frågan allafall.
Nej. Följer plan med de köp jag planerat. Min hobby budget har ännu inte påverkats av lågkonjunkturen. Men man vet aldrig vad som händer framgent så det kan ju förändras. Det första som då kommer stryka på foten är impuls köp på reor mest troligt. Men de har jag inte dragit ned på ännu.
Har alltid varit försiktig med min ekonomi. Handlar mycket om hur jag är uppväxt och vad för ekonomiska situationen mina föräldrar har haft och präntat mig med.
Ett spel till fullt pris köper jag därför väldigt sällan, och det var redan innan den nuvarande prishöjningen. Skulle nog få "buyer's remorse" 9 av 10 gånger om jag bara blint gav fullt pris.
Med det sagt så köper jag oftast spel vid reor, har väldigt sällan behovet av att ha ett spel omgående. Har en gedigen backlog just nu som kan hålla mig sysselsatt de närmast åren.
Nej, men drar ner på annat. Så som att duscha för länge eller för varmt. Köper max ett spel per månad i fullpris, oavsett konjunktur. Inte det som kostar mest direkt...
Herregud, har inte köpt en spel till fullpris sen Mass effect 2. När jag blev vuxen började jag tycka att prissättningen på spel är sinnesjuk. Väntar hellre några år och spelar när det kostar 50-200kr. Witcher 3 för 80kr var väl investerade slantar.
Det är ju en paradox att när man blir äldre så är bristen på tid mycket större än bristen på pengar ( i alla fall de summor spel kostar). Samtidigt så är värdet i att spela ett fullprisspel på release mycket lägre eftersom jag inte känner en massa personer som spelar samma spel samtidigt och känner något behov av att uppleva spelet samtidigt. Varför ska jag köpa Månadens Storspel för 900 kronor när jag har massor av lika bra eller bättre spel jag inte hunnit spela för 100 kronor som kom för 3 år sedan?
Herregud, har inte köpt en spel till fullpris sen Mass effect 2. När jag blev vuxen började jag tycka att prissättningen på spel är sinnesjuk. Väntar hellre några år och spelar när det kostar 50-200kr. Witcher 3 för 80kr var väl investerade slantar.
Den är inte alltid den bästa. Fast när man får fullprisspel idag runt 500-600 kr och det är vad spelen kostade på 90-talet så är det inte fullt så sinnessjukt, tycker jag.
Har så mycket backlog så det är väldigt få spel jag jag känner att jag måste köpa vid släpp. (Framåt är det nog bara Arma 4 och GTA 6 som är på den listan) så högre priser påverkar inte mitt spelande.
Just backlogg verkar vara ett återkommande tema i denna tråden, vilket jag tolkat som ett "problem" för dem lite äldre men gruppen studenter eller ungdomar som inte kommit ut i yrkeslivet lyser med sin frånvaro här.