Shinobi Warfare är ett spel på Steam som är gratis att börja lira, men som har majoriteten av sitt innehåll låst bakom betalväggar. Inget fel med det, men utvecklaren Technotal verkar ha utnyttjat spelarnas vilja att låsa upp mer innehåll för att få bättre betyg än spelet kanske förtjänar.

För en vecka sedan lade en Reddit-användare upp några skärmdumpar som dels visar några positiva och väldigt fåordiga Steam-omdömen, dels vad som sägs vara spelets officiella Discord, där en admin erbjuder spelare 1000 "juveler" i spelet om de ger ett positivt Steam-omdöme och skickar en skärmdump av det.

Utöver att vara omoraliskt strider det även mot Steams villkor, som säger att utvecklare och utgivare inte får påverka omdömen med hjälp av belöningar och dylikt. Steam verkar till slut ha reagerat på tilltaget genom att använda samma metod som för så kallade recensionbombningar – omdömena har alltså inte raderats, men visas inte så länge man inte aktivt väljer att inkludera dem. För gemene man ser spelet alltså ut att ha noll recensioner i dagsläget.

Spelet har även fått kritik för att låna lite väl friskt från diverse animé- och mangaserier, som Naruto och One Piece.

Grundaren av utvecklingsstudion har släppt följande försvarsvideo, men han ger inte några konkreta exempel på vad som inte stämmer i anklagelserna, utan menar bara att det är en grupp fuskande före detta spelare som vill sabotera.