Inlägg av Algustafa

Inlägg som Algustafa har skrivit i forumet

Skrivet av Alexraptor:

Frågan är skulle en bärbar xbox bli en stor klump som steamdeck, ROG Ally och resten?

Mitt största problem med de moderna bärbara systemen är att de är otympliga att bära med sig och duger egentligen bara till att mysa med i ett hotellrum eller något liknande.

3DS och PSP/PSVita var ju riktigt smidiga bärbara konsoller i fickformat som man lätt kunde ta med sig överallt utan några större bekymmer.

Switch Lite är det närmaste man kommer - dramatisk skillnad i hur lätt den är att ta med jämfört med OG Switch men sen saknar den ju tyvärr hd Rumble och annat vilket svider lite. Men spelar man bärbart i farten är den helt klart det bästa valet.

Av allt dumt i den här soppan så tycker jag det slopade offline-läget är sämst. Ge spelet en sportslig chans att finnas kvar när ni tröttnat på att hålla liv i servern ffs.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Vad heter det? Jag spelade dock strategispelet som var bra....men tror inte det var Nacon.

Terminator: Resistance. Har ej kört igenom det än men äger det på GOG.

8 av 10. Jag protesterar dock mot att utelämna High on Life men inkludera den humoristiskt sterila skitserien Bor(ing)derlands.

Okej spel men ganska kantstött - dock över i ett nafs vilket jag som vill spela så många spel som möjligt uppskattar.

Den värsta syndaren jag kommer på är nog Wolfenstein-remaken och hela historien med Da'at Yichud som i princip bekräftar en antisemitisk konspirationsteori (vilket knappast var utvecklarens avsikt).

Kör Ascent på Xbox, Dredge på Switch Lite, Super Mario Wonder på vanliga Switchen och Pedestrian på PS5. Vilket spel och konsol det blir beror på om fru och dottern är i rummet eller ej.

Priset är för mig ett mindre problem än hur spelet säljs in. Deluxe-uppgraderingar, DLC, säsongpass och fan och hans moster - jag köper för övrigt i princip aldrig spel till full pris om det inte är Nintendos släpp eller när storspel släpps på GOG.

Skrivet av Karmak:

Var mer menat som skämt från min sida. Har ingen aning vad man menar med AAAA

I den mån etiketten är meningsfull så kanske GTA 6 kan räknas som AAAA.

Ptja... System Shock-remaken? Shadow Warrior 3? Cyberpunk 2077? Trepang2? Robocop? Bright Memory: Infinite? Necromunda? Dead Island 2?

Skrivet av Kaztrofy:

Ett gäng DEI-infesterade uppföljare står sig inte riktigt mot det oändligt mycket bättre utbudet PlayStation 1-4 hade.

DEI-infekterade uppföljare till PS5? Typ... Ratchet & Clank? God of War? Spiderman 2?

Skrivet av Papphammar:

Ccctv, FSBox, Vladiwii eller Stalinstation kanske?

Hoppas strömknappen blir en rysk vodka och red ring of death blir molotov cocktail istället. Vem vill inte göra det supportsamtalet till ryska underrättelsekundtjänsten liksom.

En Wii-kopia med Wii-chucks i form av hammare och skära.

Skrivet av Thomas:

En kRysslåda tror jag kommer att lyckas bra.

🙂

Jag tror annars på en Suka Nintendo eller en X-Blyat.

Skrivet av Siegfried:

PS5 har väll enormt många bra exklusiva spel?

Hur många spel krävs det för att bli en "enorm" siffra enligt dig? 3? 5? 7?

Gearbox är i mitt personliga tycke skräp så jag är bara glad att det inte är svenskägt.

Skrivet av Ruffles:

Kämpigt vet jag inte. Däremot spår de att försäljningen av PS5 bromsar in efter riktigt starka 2022-23. Deras exklusiva spel säljer ju fortfarande bra, det är en fungerande affärsmodell. Och PlayStation har väl aldrig varit så stort och viktigt för Sony som bolag som nu.

Jag är lite för trött och håglös till följd av förkylning för att göra en mer ordentlig efterforskning men det som jag tror hade sagts var någon form av oro för framtiden av samma skäl som alla andra: Sonys egna spel blir dyrare och dyrare att utveckla vilket gör plattformsexklusiviteten svårare att upprätthålla.

Skrivet av Ruffles:

Intressant fundering. Det är väl lite både och - visst bländas många fortfarande av grym grafik. När GTA VI släpps kommer många gapa åt det rent tekniska. Samtidigt kan simpla indieäventyr skörda enorma framgångar. Men jag tror att du är något på såren, att grafik inte är ett säljargument på samma sätt som tidigare. Xbox har väl målat in sig lite i ett hörn här eftersom de ända sedan den första konsolen haft som självbild att vara "mest kraftfull!" och att detta också ska synas på spelen. Men jag vet inte om de egentligen har levt upp till den självbilden de senaste tre generationerna, egentligen...

Hoppet mellan konsolgenerationerna är numera lika spännande som att skaffa ny mobiltelefon - man installerar och logga in på sitt konto och sedan överförs all relevant information från tidigare maskin och sen är allt sig likt men mest lite fräsigare grafik. Visst kan man bländas av enskilda spel men jag tror det finns gott om utrymme för lite mindre praktfulla spel men vad vet jag - jag är blott en snörvlig småbarnsfarsa från Sverige som varken utvecklar eller släpper spel...

Skrivet av Ruffles:

Jag kan tycka att krisrubrikerna är lite missvisande ändå. Både Sony och Nintendo går bra. Det är primärt Xbox som har problem. Sedan är det självklart att man alltid måste se över sin affärsmodell och stämma av om den kommer fungera även i morgon. Spelbranschen är, precis som alla branscher, föränderlig. Spontant känns det som att AI kommer kunna påverka spelutvecklingen på ett banbrytande sätt, vilket oundvikligen lär leda till uppsägningar (men därmed också spara pengar).

Jag vill minnas att jag läst att även Sony har det kämpigt även om de inte gör förlust än.

Det jag själv förbryllas av när det kommer till just problemet med dyra AAA-spel är dels hur de kan bli så monstruöst dyra när spelen i serier som FIFA, Ass Creed, Forza Horizon, Far Cry och Call of Duty känns så otroligt snarlika varandra. Det är lite nya bilar/bössor, nya miljöer och så men spelmekaniken är ju bevarad med lite tweaks här och där.
Dels så undrar jag lite om den här hetsen med att alltid överträffa med visuell flärd och sensation verkligen drivs av konsumenterna. Om Xbox släppte ett nytt Gears of War med lite mindre häftig grafik - vad sker då? Vägrar folk köpa spelet för att det är fult? Skulle recensionerna bli pissljumma därför att det inte ser tillräckligt next gen ut? Min personliga upplevelse är att intresset för snygg grafik är ganska litet bland folk numera utifrån vad jag ser, hör och läser så... vad sägs om lite uglyflation för att spara pengar?

Avslutningsvis påminner jag om detta citat:
"Growth for the sake of growth is the ideology of the cancer cell"

Jag äger No Man's Sky på GOG och har tänkt köra igenom det när alla uppdateringar väl kommit men det verkar ju meningslöst att vänta för det fortsätter trilla in år efter år
Hur är strider i spelet enligt er som spelat det?

Skrivet av Rhymst:

Jag har redan Series X och även Series S så detta är inte aktuellt men uppskattar att dom ger oss alternativ

Får man vara nyfiken och fråga varför du har båda två?

On topic: jag äger redan Series X och precis som många andra så vill jag inte gå miste om skivläsaren då jag äger en drös Xbox-spel på skiva.

Skrivet av Thane:

Min är också knäpptyst så det kan säkert vara något problem med din.

Skrivet av lasselason:

För mig är det inte så, den är knäpptyst förutom just några sekunder efter att jag sätter i en skiva, då låter det i kanske 10-15 sekunder, annars är den som sagt tyst.

Skrivet av X-TroNiC:

Nu vet jag inte hur du fick PS5an att låta som ett tröskverk, min lät då ingenting i stort sett när jag ägde den och då hade jag den delvis bredvid mig på skrivbordet.

Det rafflande slutet på den här dramatiken kommer nu: jag har mina konsoler i ett skåp i en tv-möbel - ett upplägg som fungerat väl med Xbox (både One och Series X) men som PS5 inte var lika glad över, flyttade den för att få bättre ventilation och ja - det blev märkbart tystare
Stort tack för input till er alla tre! Jag vidhåller fortfarande att krysslådan är bättre rent hårdvarumässigt.