Inlägg av Atorak

Inlägg som Atorak har skrivit i forumet

Skrivet av Johan Lorentzon:

Även läs min intervju, fattade inte först att det var rätt unikt att få en intervju med henne. Men fick höra på omvägar att de inte gjort så många intervjuer under åren. Jag skickade dock bara ett mail till Ken och verkade ha lyckas fånga upp dem precis där när de kommit tillbaka till spelindustrin. Nu verkar de gjort mer saker och intervjuer. Finns ett roligt avsnitt med Game Grumps där Roberta är med och spelar gamla äventyrsspel med dem.

Finns ju en del företag iaf för oss som är lite äldre och spelade på C64 & Amiga. Fanns ju då en del drakar man undrar lite vad som hände tex Ocean som också var stora. Många tror jag försvann under lite märkliga former Commodore för bara nämna någon. Tror i dagens industri hade flera fått skaka galler. Just angående Sierra har jag för mej Ken var väl lite av front figur medans hans fru var kanske lite blyg , gillade inte rampljuset utan gjorde underverk i bakgrunden.

För den som vill mellanlanda finns redan ( the rise and fall of sierra online ent ) riktigt bra.

Skrivet av ZF:

Men kan man ens överslagsräkna så och förväntas få någon slags sannolikt rimlig summa?

Först och främst så betalar ju inte alla regioner samma. Men en sak de ändå garanterat har gemensamt är forumdiskussioner om hur man op diverse sätt kommer undan med att betala $1 istället. Eller åtminstone bunkra upp för betydligt färre $ långt långt framöver.

På dessa "life hacks" så faller ju dessutom oftast även ytterligare tredjepartskostnader bort från intäkterna.

Kanske inte men är så prognosen lades upp av x-antal medier av redovisade intäkter. Sen kan det säkert diffa folk gör ju vad dom kan för komma undan och historiskt sett vill ju folk ha saker men inte betala för det. Vet inte hur det är med Sony men MS har historiskt sett tappat pengar på folk bytt region för handla på asiatiska msrknaden för sen byta tillbaka osv.

Skrivet av Margy:

Hur det än går sitter han i en mer pressad situation än någonsin.

Nu har vi aldrig riktigt sett siffror på hur det går för Xbox men förut var man en så liten del av MS att man kunde smyga "under radarn" även med minussiffror. Efter att nu spenderat enorma mängder pengar på Activision och andra uppköp så har man ögonen på sig och måste leverera resultat.

Samtidigt har man tappat både i konsol- och spelförsäljning och Game Pass växer inte som man tänkt sig.

Det lutar nog mot att man går "third party" och och i stort sett blir ett större Activision. Om detta lyckas relativt fort kan nog Phil sitta kvar.

Hur som dom tjänar enorma pengar, gamepass är ju extremt stabilt. Garanterat upp & ner men 34 miljoner subs med 9.95$ i månaden är cirka 339 miljoner dollar i månaden. Sen har du alla spel och merch från tex Minecraft osv osv. Dom tjänar bra med gold😉

Han sitter säkert skulle jag tro.

Phil vad jag förstår kommer väldigt bra överens med styrelse mm.

Plus jag är ganska säker på dom sagt innan att planen är långsiktig och inte göra ny consol och sälja 50mil sen ny consol o sälja 100mil, 150 mil osv.

Spelade som en tok första säsongerna men tröttnade på alla jäkla fuskare.

Spelet i sig riktigt bra BR spel, tyvärr fuskas det fortfarande enormt mycket till den grad att man inte vill spel. Såg turnering senaste där dom blev hackade live till o med och fick lämna current game. Bara det säger en del om spelets problem i dagsläget.

Tycker dagens maskiner har prestandan redan så vet inte vad dom borde focus på. Mer inne på mer crossplay i spel

Skrivet av gusnan:

Jag ser det definitivt inte som en nackdel att dom är "grymma på isometriska spel". Skulle väldigt gärna se ett isometriskt Fallout (igen).

Älskar isometriska spel både orginal wasteland och fallout första var det. Frågan är om MS vill det dock allt ska vara så 3d och supersnyggt i dagsläget.

Du kanske inte känner till det, men Brian Fargo som är en av dom som _skapade_ serien jobbar på InXile. Jag tror det möjligen kan vara "hans grej". (edit)Tror det är ännu fler som var med att skapa serien som jobbar där.(/edit)

Oh boy, jo känner till Brian Fargo sedan 1988 typ. Absolut legend inom spel. Co-founder till Interplay som levererade mästar titel efter titel Eye of the beholder serien mm och ägde Inxile.

Snedsteg: Visste du att Brian var den som tog bland annat Mike Morhaime ( Legenden i senare Blizzard ) under sina vingar.

Tråkiga är har för mig jag läste att Mr fargo skulle retire efter wasteland 3 och enda som fick han att move forward var om Bardstale 4 blev hit och han fick köpa tillbaka Interplay.

Skrivet av gusnan:

Som sagt tidigare i tråden, InXile skulle fungera. (Det är ju en MS-studio nu mer).

Gillar Brian Fargo och Inxile och som du säger ligger dom i MS. Problemet med just dom är lite att
Dom är grymma på isometriska spel. Wasteland 1 ,2 ,3 osv.

Senare gjorde dom ju bards tale 4 som ändå fick rätt bra betyg. Vet inte om det är deras grej riktigt med fallout dock hade gärna sett dom göra ett utkast på baldurs gate 4.

Hade gärna sett kanske okänd studio, både sett till Obsidian och Bethesda är inte vad dom en gång var mycket folk har gått vidare.

Flesta spel som blivit hits på senare år kommer från mindre studios inom dom flesta gener.

Släpp hästarna lösa tycker jag, problemet är kanske att MS vill hålla det inom sina spel divisioner.

Lätt Mmorpg - Finns inget så givande som en sen kväll med nyfunna vänner och en jävla massa fireballs.

Sen har nog alla år av bra mmorpgs förstört en lite, jag har svårt att spela offline/single player games då det känns ensamt och uninteractive. Discord råder bot på lite av ensamheten men är inte samma sak ändå.

Man är alltid svag för riddar spel, finner tids eran intressant även historiskt. En solig eller regning dag på 80-talet startade man Defender of the crown sen så...

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Jag har tänkt och tänkt, men finns inte en enda studio som ens i närheten kan fylla de här omöjligt stora skorna!? Obsidian kanske vore ett alternativ, men risken finns att det här slutar illa (äter gärna upp orden).

Ärligt talat väntar jag gärna i 25 år till om det fyran blir lika bra som trean.

InXile entertainment Brian Fargo om någon.

Blir riktigt besviken på Hasbro förbannade mjölkbönder....Troligtvis ska väl BG serien nu mjölkas till varje pris. Min fulla övertygelse att Larian var enda studion som kunde leverera en värdig uppföljare värt namnet Baldurs Gate 3.

Så nu kikas det på del 4 och känner mest dryg över Hasbro här Larian tackar nej med all rätt eloge till dom för göra det. Känner man att det ligger inte i vårt focus med D&D nu utan vill göra något annat visar deras storhet lite även om det är guld märke och garanterat bra cash så tackar dom nej. Stort av Sven.

Så kvar finns bara en studio som jag tror kanske skulle klara av detta Brian Fargo Inxile ent problemet lite dom ägs av Microsoft idag men still Samma kaliber som Larian? Tveksamt men vem annars?

Skrivet av Generalen:

De kostar 36 kr i månaden för Online plus expansion. Ännu billigare om du tecknar ett family abonnemang med 5 polare, då kostar det typ 11kr i månaden. Riktigt nice!

Uhm så var det nog köpte online 3mån 180kr då trodde jag man kunde spela dom retro men fick bara nes har jag för mej. Sen för spela nått annat var jag tvungen köpa expansion för par 100 för resten så 2 saker. Då jag är xbox sen xbox stöptes i bakelit där gamepass låg på 79 typ och du kunde spela allt nunera ultimate 129kr/mån eller så var jag extremt förvirrad att entra nintendo världen.

Basicly trodde jag köpa online=spela på inte att jag var tvungen att köpa mer för spela andra saker.

Riktigt bökigt, var sugen på lite classic gaming men nä. Man måste ha 2 olika subscriptions för kunna spela. Hade nintendo online typ 79kr/mån tror jag det var då kunde jag spela nes spel men ingen av dom andra snes,sega mm för behövde en annan sub då

Tycker frågan är difuse då sett till generellt fusk så fuskas det ENORMT idag mot 10-20år sedan. Sen är det skillnad på fusket idag och förr.

Fusk för 20 år sedan gick mycket ut på break the game tex dupa, loot. Dagens industri är fusket mer inriktat på 3rd party. Bots, aimbots, scripting mm. Just dom 3 sist nämda förstör oehört mycket för dagens gamers jämfört med fusket som pågick förr i tiden.

Spelade inte 1'an men bestämde mig för köpa 2'an. Tycker spelet är riktigt bra pawns/npcs är fräckt. Grafiskt läckert.

Hade gärna sett samma AI companions i fler spel tex dungeon siege mm.

Bra köp 4/5 pawns!

Helt galet igentligen vad åren går. Ibland funderar man hur många år combined man lagt på vänta på spel. Måste vara 200år minst 😂

Förmodligen helt korrekt, dom levererade ett stekhett BG3.

Baksidan är nog tur Larian fick BG3 för ingen annan studio hade klarat av i dagsläget att göra en värdig uppföljare till Baldurs gate serien.

Tror även BG communityn känner Larians vision av BG3 var värt namnet BG3 och tur inte Amazon games eĺler annan studio fick det.