Metas VR blöder pengar – minus 128 miljarder kr hittills i år

Medlem
Skrivet av Pettor:

Jag har så stor respekt för Carmack och när han förklarade hur ineffektiva Meta är, hur svårt det är att komma till beslut som tar skeppet framåt, hur det är tystnadskultur osv så kändes det som han bekräftade andra personers värld av Meta. Om de inte ens kan hålla kvar eller gå på erfarenheter från Carmack så vetifan alltså.

Kolla videon ovan med Laura som jobbade på Oculus och beskriver övergången till Meta. Det är flera bra poänger. Kanske framförallt att de tog ett företag där personalen siktar på mål A, bestämmer sig för att helt sikta på B och nu förväntar sig att alla ska vara med på skeppet och brinna för det.

Public shaming, ja-sägar kultur och ärligt talat en ledare som inte direkt inspirerar. Det är kul att de slänger pengar på en grej som VR, men det känns verkligen inte självklart att de kommer lyckas. Sen att de fått extrema talanger att sluta pga deras kultur bådar inte så gott.

Quest 3 och framåt känns grymt viktiga. Nu måste ju börja bygga upp en ökande grupp människor som är intresserade av deras headset. Det är en lång resa helt klart 🙂

Jag har sett filmen. Låter inte som ett höjdar ställe att jobba på eller jobbat på.
Metaverse snacket var en flopp och för tidigt.
Men Meta verkar ha lugnat ner sig lite ang Metaverse snacket.
Är inte så insatt faktiskt jag gillar bara VR helt enkelt, bryr mig inte vilket företagsnamn som står på hjälmen men just nu är det Quest 3 som erbjuder det jag efterfrågar helt enkelt
Quest har överlägset största stödet hos utvecklare, både professionella, indie och moddare.

Jag har 2st headsets just nu, PSVR2 och Quest 3.
Jag kommer köpa Valves nästa också mest troligt


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Medlem
Skrivet av Tomas Helenius:

Vi både uppdaterade och följde upp på PSVR2-siffrorna. Ja, vi missar en del nyheter, men det är en avvägning utifrån läsarintresse som sagt.

https://www.fz.se/nyhet/292913-rapport-sony-har-dramatiskt-sa...
https://www.fz.se/nyhet/294014-officiell-siffra-psvr2-saldes-...

Ok ja det var SweC jag tänkte på som sen senare också fortsatte göra nyheter från samma felaktiga källa utan att alls ifrågasätta om det verkligen stämde.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Redaktör
Skrivet av Molotov:

Ok ja det var SweC jag tänkte på som sen senare också fortsatte göra nyheter från samma felaktiga källa utan att alls ifrågasätta om det verkligen stämde.

Ah. För att vara tydlig: FZ och Swec är två helt olika siter. Vi sitter i samma rum, snackar jobb med varandra och så, men redaktionellt jobbar vi helt oberoende av varandra.


signatur
Medlem

Relevant i sammanhanget: mer än hälften av förlusterna tillskrivs AR-glasögon och ett AR-armband, produkter som inte existerar på marknaden än. Samt att de själva räknar med ännu större förluster nästa år, trots lanseringen av Quest 3.

Frågan är alltså mest om AR-glasögonen bär frukt.

12
Skriv svar