Disney Speedstorm är företagets svar på Mario Kart och släpptes i september efter en tid i early access. Spelet är gratis, men det finns en del mikrotransaktioner, inklusive en premiumversion av spelets "battle pass" (utöver en gratisversion), där man kan låsa upp diverse föremål för att få nya karaktärer eller uppgradera de man redan har.

Utöver att köpa tillgång till detta battle pass för riktiga pengar har man även kunnat köpa det med spelets egen valuta, som man kan tjäna genom att klara diverse utmaningar. I och med kommande säsong 7 kommer man dock endast att kunna köpa premium-battle passet med riktiga pengar, vilket fått spelarna att se rött.

Varje säsong blir dessutom uppdelad i två delar på en månad vardera, vilket innebär att man måste betala runt 200 kronor för att få tillgång till hela en säsongs battle pass. På den positiva sidan kommer det dock att ta hälften så lång tid att låsa upp saker.

Spelarna är upprörda över ändringarna, eftersom de har samlat på sig av spelets valuta just i syfte att kunna köpa tillgång till premium-battle passet. Många säger att detta var droppen och att de planerar att lämna spelet, så vi får se om Disney och Gameloft tar till sig av kritiken och pudlar.