Av någon (Amazon-)anledning har suget efter ett Fallout 5 plötsligt blivit närmast outhärdligt. Det sägs att Microsoft vill snabba på spelets utveckling, och Todd Howard är inne på samma spår.

I podcasten Kinda Funny Games säger Howard att fokus ligger på att göra spel av yppersta kvalitet ("Tar lång tid", hälsar han), men också att man försöker hitta vägar för att öka takten: "Vi vill inte heller vänta för lång tid. Det är aldrig vår plan, men vi vill att saker görs rätt".

Fallout 5 kommer, men Howard har tidigare sagt att det blir efter Elder Scrolls 6. Det har dock hänt att andra utvecklare klivit in – inte minst i fallet New Vegas då Obsidian gjorde stor succé. Howard säger att ingenting är uteslutet. Det kan bli tal om andra utvecklare eller spin-offs.

Jag skulle säga att det är samtal som vi alltid haft.

Så. Fallout 5 av Obisidan? New Vegas 2 av Obsidan? "Fallout-något" av någon annan? Eller så håller Bethesda i femman själva, då Howard och kompani historiskt sett gjort det. Det låter i alla fall som att det finns alternativ för Bethesda, och en vilja att inte låta oss vänta till 2030-talet.