Dramat kring Helldivers 2 och Sonys krav på att länka ett PSN-konto för att kunna spela har nog inte undgått någon. Efter stora protester, återbetalningar från Steam och det faktum att spelet togs bort från 177 länder och regioner ändrade sig Sony till slut, men ett annat resultat av det hela är att en av spelets community managers har fått sparken.

Han kallar sig för Spitz, och på spelets Discord (via Gamesradar) ska han ha skrivit att han inte längre arbetar för Arrowhead. Vidare sa han att det generellt inte är en bra idé att som community manager uppmana folk att be om återbetalningar och lämna negativa recensioner, men att han visste att han tog en risk och att det var hans jobb att representera communityn.

Detta är en hänvisning till det faktum att han uppmanade spelare att göra just detta, eftersom det skulle ge Arrowhead mer tyngd i förhandlingarna med Sony.

Men även om det finns en del sympati för honom, finns det även många som inte sörjer hans sorti och beskriver honom som någon som frekvent startade tjafs med spelare och stängde av folk utan rimlig anledning. Detta är dessutom bara en sida av historien och det hela är än så länge obekräftat.