Inlägg av Haningebon

Inlägg som Haningebon har skrivit i forumet

Skrivet av Molotov:

Ja man får belöning av merchant snubben av att lösa sådana små uppdrag.
Det kan vara att döda råttor också osv

Aha, det var så det var. Som i Resident Evil Village, där delade stora meschantkillen ut uppdrag att tillaga rätter, genom att döda fiskar...

Blå brickor

Har nu spelat Resident Evil 4 PSVR2 till slutet. I flera kapitel uppmanas man krossa ett antal blå brickor som är upphängda lite här och var. Undrar varför, ger det någon belöning?

Skrivet av Molotov:

Japp precis samma fenomen jag fick.
Stog helt stilla i Re4 och såg mig själv sakta sväva uppåt. Så fort jag rörde mig for jag tillbaka ner.
Får du samma effekt med rutnätet innan du börjat med Re4?
Jag misstänker att nån uppdatering innan/vid Re4 releasen"pajjat" trackingen.
Men som sagt för mig löste det genom ha väldigt mycket belysning på.
Borde testa igen det var ett tag sen jag körde psvr2 sist.

Jag ringde Playstation-supporten och det visade sig efter flera olika försök i inställningar att det var just en uppdatering, som jag inte hade installerat, som krävdes att det skulle funka. Så nu är bilden stadig igen!

Skrivet av anarfox:

Har du tv:n på och är vänd mot den? Det kan störa trackingen också. Finns en inställning på PS5:an som lägger en ram runt bilden för att hjälpa trackingen om tv:n är på.

Settings -> Accessories -> PlayStation VR2 -> Tracking Support

Nej ingen tv är på. Kollade med Resident Evil Village, Switchback VR, Tennis on court med flera och det är samma sak där att spelområdet rör sig.

Skrivet av Molotov:

Upplevde precis samma när jag körde Re4.
Jag tände upp så jag hade fullt ljus där jag spelar.
PSVR2 behöver ljus, betydligt mer än Quest om du använt det.
Det är som att Re4 så syns problemet med dåligt ljus syns tydligast. Upplevde inte heller tidigare.

Provade med full belysning men det blev ingen skillnad. Jag vet när jag haft för svag belysning har jag fått meddelande om att öka belysning. Noterarade att när man ska ställa in spelområde och håller huvudet stilla börjar det inställda rutmönstret flytta på sig långsamt framåt flera decimeter över golvet tills jag rör på huvudet. Då flyttas det med ett ryck tillbaks. I VR-mode i spelet är det svårt att uppfatta denna långsamma rörelse då man inte har referens av något stillastående, utan märker bara när det rycks tillbaks. När man gör häftiga rörelser blir det väldigt vingligt och det är lätt tappa balansen och falla omkull.

Små ryck vr-bilden.

Jag spelar PS5 VR2 och får små ryck i VR-bilden. Det blir som att marken flyttar sig en decimeter vilket gör att man nästan tappar balansen vid snabba rörelser när inte mark och omgivning är helt synkront med ens egna rörelser. När det visas 2D-filmbilder som i Resident Evil 4 som jag spelar nu är det inga ryck men så fort det återgår till VR är rycken tillbaka. När man startar spelet och ska ställa in spelområde i rummet man befinner sig i är det inga ryck i den svartvita bilden av mitt vardagsrum däremot det vita rutstängsel och rutmönstrade golvet fladdrar i småryck. Kan inte minnas att det varit så här tidigare. Någon som har en idé vad som hänt?

Realistiska miljöer.

Jag tycker PS5VR2-spelen Resident Evil 4, Horizon Call of the Mountain och Resident Evil Village är fantastiskt bra med sina realistiska miljöer och figurer. De två första har jag spelat igenom helt och är nu inne i den sistnämnda. Skulle önska att Grand Theft Auto kommer i VR-version.

Skrivet av Balunan:

Man kan också bara i butiken, antingen på konsolen eller i appen, söka på namnet eller exempelvis bara på ”resident VR” så dyker det upp som alternativ.<Uppladdad bildlänk>

Ja, där ser man. Där finns ju VR som tillägg i Resident Evil Village också. Men när jag tankade hem det spelet länge sen behövde man inte ta hem tillägget också utan det var VR-mode i spelet.

Skrivet av Molotov:

Jag fick också leta.
Är så oerfaren med playstation men när man är i Re4 remake i menyn inne i playstation där man väljer play game osv.
Bläddrar man ner kommer man till DLC. Då får man bläddra åt höger tills man hittar VR-Mode.
Det är ett separat DLC som måste laddas hem går inte att aktivera i spelet fören man gjort det.

Japp, då hittade jag det! Stort tack Molotov, nu är jag inne i VR-mode!

Skrivet av Waliant:

Har du laddat ner VR-mode? Det är en separat DLC.

Jag laddade ner Resident Evil4 Standard edition, 317,77 kr som ju är erbjudandet nu. Alla andra PS-VR2 spel jag laddat ner är man i VR-mode direkt eller kan välja mode. Enligt sidan hos PS där jag väljer lägga i kundvagnen står det också att i spelet är VR2 är valfritt, men jag ser ingen valmöjlighet väl inne i spelet. Under options i spelet kan jag heller inte använda de två handkontrollerna utan bara den vanliga, då handkontrollerna är för VR2. Den här separata DLC, var laddar jag ned den?

Skrivet av Molotov:

Det är inte att logga in på Capcom nätverket det frågar? det bör gå att skippa tror jag.
Fick iaf ingen fråga om att skriva in nå email adress osv.

Jo, så var det. Jag valde bort det och lyckades starta spelet. Men - det är ju inte VR? Jag får bara en platt filmbild att gå omkring i?

Inloggning Resident Evil4

Köpte Resident Evil 4 idag. Men jag kommer inte förbi inloggningen. Först ska man ställa in svärta, ljus och språk. Sen ska man logga in fast jag är ju redan inloggad i och med att jag satte på PS5? När jag skriver in mailadress och lösenord säger skärmen att det redan är en inloggad med den adressen. Jag går in och byter lösenord och försöker igen men får samma svar. Jag kommer alltså inte in i spelet! Resident Evil Village och andra spel jag har går ju att spela, vad är det för fel?

Skrivet av theBoosing:

Hej,

Nej det får du inte, sparfilerna ligger i molnet så dom är alltid aktuella

Jag vet inte om jag aktivt har skapat molntjänst, menar du att det finns där ändå?

Skrivet av GustavA:

Radera Gran Turismo och ladda ner det igen på det extra utrymmet. Då får du uppdateringen med nedladdningen. Eller flytta de andra spelen du har på konsollagringen. Då borde du frigöra tillräckligt.

Jo, men nackdelen med att radera och ladda hem på nytt är ju att jag får börja om från början i spelet. Men nu löser det sig då det gick att flytta spelet!

Skrivet av Bennii:

Du borde kunna flytta installerade spel mellan dina olika lagringsenheter om du går till Settings - Storage - Console Storage - Game and apps.

Tackar! Man skulle alltså gå in på Spel och appar i Konsollagring. Där kunde man välja spel och sen flytta!

Uppdatering får inte plats.

Jag har en M.2 ssd lagring installerad med 1,99 Tb ledigt utrymme. Konsollagringen har 7,15 Gb ledigt utrymme. Gran Turismo 7 som ligger på konsollagringen har fått en uppdatering som försöker installeras men kan inte för inte tillräckligt med ledigt utrymme. Den försöker installera på konsollagringen får man förmoda. Alla nya spel ska installeras på M.2 ssd-lagringen har jag angett men det gäller förstås inte uppdateringar. Hur ta bort andra spel för att ge plats, eventuellt ladda hem dom igen till M.2 ssd? Problemet är att det inte går att hoppa över Gran Turismos uppdatering för man kan inte komma in i spelet utan måste backa tillbaks ur spelet för att åtgärda minnesutrymme.

Komma vidare i Gran Turismo 7

Måste man vara inloggad för att spela Gran Turismo 7 PSVR2 om man inte vill spela mot andra utan bara köra själv? Varje gång jag startar får jag köra Music Rallyloppen. När ett lopp klarats av låses nästa upp. Men nästa gång jag sätter på PS 5 och startar Gran Turismo får jag börja om med det första Music Rallyloppet igen då de övriga är låsta. Är det meningen att man manuellt ska spara efter varje gång man spelat? Hur går det i så fall till?

Skrivet av Balunan:

"Discard. Selecting an item with will cause additional space to open on the right side of the inventory. You can discard items by dragging them into this temporary space, then selecting the discard button at the bottom using the laser pointer."

https://game.capcom.com/manual/village/en/ps5/page/14/9

Aha, jag såg aldrig den där discard-knappen. Ska prova detta, stort tack!

Skrivet av Waliant:

Du måste antingen kasta grejer eller sälja dem. Du kan köpa tillbaka vapen.

Men hur kasta dem? Grejer man kan undvara ska man flytta och lägga i fältet till höger om inventoryt står det angivet, vilket jag också gör. Men sen när jag är ute i spelet och hittar ammunition och plockar det upplyses jag om att inventoryt är fullt och det jag hade plockat bort är tillbaka och tar utrymmet i anspråk.

Resident evil village PS5 VR2 - fråga

Någon som spelar detta och vet hur man tömmer sitt inventory för att ge plats för nya vapen, ammunition mm? Har slut på ammunition och får meddelande om att plocka bort saker för att det är fullt. Men då jag plockar bort och lägger det till höger om inventoryt (vilket det anges att man ska göra) är sakerna ändå kvar i inventoryt nästa gång jag går in och tittar och jag får samma meddelande om att ta bort för att ge plats. På nåt sätt måste man tydligen spara det man gjort, men hur?