Inlägg av Anton Q

Inlägg som Anton Q har skrivit i forumet

Skrivet av robbis:

Varför har vi ens förväntningar. Spelar man gamla spel idag så var dom ju ändå rätt kassa, varför förväntar vi oss att deras uppföljare ska vara bra? 🤷

Så din take är att spel aldrig varit bra - så varför skulle dom plötsligt börja vara bra nu?

if so, why are you even here?

Derp.

Att det kommit många relativt dåliga spel från studios som länge gjort relativt eller mycket bra spel är inte slutet på något men kanske ett tecken på något.

Men det nya fräscha kan inte komma från dom gamla bra för alltid.
Isåfall oroar det mig lite mer att det är ganska få studios som jag känner kan bli "morgondagens" studios... up-and-comers..

Tror det till vid del kan vara en bugg i kapitalism-börsismen - att typ alla studios som når en viss nivå av success blir absorberade in i något som är publically traded och centrally controlled.

Iaf.. Det som gör att jag inte oroar mig ett dugg för att spel är på väg ut är faktumet att jag vet att dom har så mycket mer att ge...
Finns inget samhällsskick eller investerar idioti osv som kan stoppa that shit.

Reglera farten på't lite, kanske.

Skrivet av Jonas Vågström:

Det mest innovativa tycker jag är möjligheten att springa på väggar i bakgrunden

Dom har tagit (typ alla?) moves från Sands of Time och 2D-ifierat dom.. Så om man spelat det så kändes vad dom gjorde rätt självklart.
Kul ändå... För det är ju ändå en annan grej att göra det i 2D.
Men blir lite den grejjen att jag mest tänker "Fan.. Sands of Time var förjävla fett alltså!", när jag spelar.. Ist för att tänka "Fan, det här spelet är fett!"

Skrivet av Atorak:

Kanske, har svårt att se det dock. Vi som spelade under 90-talet upplevde fantastiska saker både inom spel & hårdvara. Kan även vara generationerna antar att jag upplever dessa personer snart liksom man själv passerat bäst före datum.

Alla tycker alltid att det som dom körde/upplevde när dom var i tidiga tonåren var the greaatest i resten av sina liv, men jag försöker parrera att bli en "det var bättre förr!" och "ni skulle bara veta!"-göbbe.

Real shit hände på 90-talet.
Real shit keeps on happening.

Skrivet av Dreijer:

https://store.steampowered.com/app/761890/Albion_Online/ Är detta spelet du menar? Skall det vara ”bättre” än World of Warcraft? Det ser ut som Clash of the Clans. Vad gör det bättre? Vid första anblick ser det ut som ett ”mobilspel i mängden”.

Det är Eve Online + World of Warcraft more or less men jag kan nog inte sälja det så mycket bättre eller effektivare än trailern jag bifogade.

Det är inte ett spel som säljs på screenshots/looks eller en unik immersive värld...

Men mekaniskt är det bleeding edge MMO.
Varför? Kolla på trailern igen... All that shit's really how it works.

Men blir du inget peppad av det konceptet så är det kansk inte för dig bara.

Skrivet av DieZe:

trots ett antal snedsteg från Blizzard de senaste expansionerna.

Du menar typ... Alla efter "The Burning Crusade"?

bara mer av samma

Lixom.. "Vi har gjort världens bästa MMO! Hur ska vi vidareutveckla den här unika genren och dess styrkor?"
"JAG VET!"
- "Vi må fokusera på linear-ass storytelling som är unik till den individuella spelaren!"

Fel håll..

Albion Online är rätt håll.
Tyvärr är det ett borderline indiespel så velat haft det spelet fast i en riktigt maffig värld som är påtaglig.

Albion Online plug:

Skrivet av DieZe:

Absolut inte, finns fortsatt inget MMO som kan mäta sig med WoW trots ett antal snedsteg från Blizzard de senaste expansionerna. Tills det finns ett bättre alternativ så kommer WoW gå varmt hos mig och många andra

*smutt* *smutt* *smutt*

Albion Online är bättre.

Det är dock hög tid för ett jävla bra och fräsch STORT MMO igen.

Tror branchen fått lite kalla fötter efter att han bränt cpmycket pengar på att försöka göra "nästa WoW" i eftermälet av att det slog... Men det var ett bra tag sen nu... Dags för något nytt gediget försök.

Sjukt snyggt, och det är jävligt tajt.

Känns inte så fräscht i övrigt vad gäller design..

Det är en grab-bag av det som funkat bäst i andra kontemporära roguelites gameplaymässigt.

Have a Nice Death
Hades
Dead Cells

etc

sluuuu taaaa spe laaa WoW!

Man må sluta suga napp nån gång

Skrivet av Atorak:

Ser inte han behöver göra något mer industrin tror jag haft sina major peaks och går knappt toppa.

Hela industrin sett från 1990 fram till början av 00 hade enorm utveckling. 3dfx, voodoo osv osv. Vi hade fullt med pionijärer john carmack, Romero, Richard Garriot med ultima spelen, ultima online mmorpg. Brian Fargo. Eller för att inte glömma Frank Klepacki och hans ikoniska musik. Alla studios som släppt sina ikoniska titlar. Westwood studios, Blizzard, Sierra, Lucas Art......Listan rullar på......

Man vill ju inte låta för grinig men tror vi sett det största inom gaming redan. Och kanske även dom största personerna inom industrin redan passerat.

Nu hoppas man ju man har fel men med tanke på alla ikoner vi haft mellan 90-00 bara ser jag inget annat.

agree to disagree?

king-fölk har via sitt geni lagt grunderna för språket som spel pratar, men tror vi har ett antal år framför oss före det har skrivit sin "Moby Dick".

drar av en till liknelse

Dom här grabbarna har uppfunnit en ny "Camera Obscura", men tror vi har ett antal år framför oss före det filmats någon "Citizen Kane".

Det är inte svårt för nån att se att jämfört med spel som görs idag så suger Doom röv...
Så länge det är relativt lätt att se att det som kommit tidigare suger relativ röv så är toppen ej nådd.

Det gäller ej film, musik och böcker.
Det kommer nytt och det kommer bra... Men sällan något som man skulle kunna generellt säga är bättre än vad som kommit tidigare.

Kommer ett nytt greatest game ever made vart fjärde år typ.. IMO

Den klassiska boken kring detta är ju tveklöst "The Masters of Doom" (om det finns nån) nån sån i genren.

Jävligt märkligt val att göra något bara på hans side of the story... I ljuset av det.

grabben är ju ett geni vad gäller att marknadsföra sig själv

doom och quake och skit - John Carmack

- "Probably later."

Om inte Microsoft hunit köpa upp Take Two före det släppts.. Då kanske det blir day 1 på PC.

Actually surprised att dom inte köpt upp dom redan... What gives?

Skrivet av Drapan:

"Säkert och behagligt"

... Byggbranschen? Den med tredje flest arbetsskador i Sverige? Eller menade du tillverkningsindustrin, den med flest?

Vården? Har du läst nyheterna på senaste (eller någonsin)? Det finns anledning till att strejkerna/konflikterna haglar tätt. Känner du någon som är 50-60 och med ett helt arbetsliv inom vården bakom sig? Känner ett par, och det är fan inte rimligt hur körda i golvet de blir, för relativ skitlön.

Vad är det för översitteri om att det är något annat som "VI" sysslar med? Är man inte värd att bli behandlad som människa bara för att man jobbar med spel? Eller jobbar med något man är passionerad kring?

Äh.. Det är så jävla svårt att försöka prata med folk som inte är alls intresserad av att se ens perspektiv.
Det kanske var lite slarvigt skrivet - men man måste inte angripa en åsikt jag har, vilken det än är, så fort man hittat en öppning.

Jag tror att om man ger mitt argument bara lagomt mycket "the benefit of doubt" så kan man nog förstå lite vad jag menar.
Spelutveckling är ett väldigt volatilt yrke som nästan helt saknar "best pratices" osv.. Oftast för att utöver att alla vet att dom vill göra något så finns det sällan ett tydligt samförstånd kring varken vad det egentligen är, eller hur dom ska göra det.

Jag nämnde de yrken jag nämnde då dom är väldigt mycket äldre och mer utvecklade, där det ändå finns legitima anledningar att tro sig veta ungefär vad man kan vänta sig om man väljer det som yrke.

Vad man kan vänta sig om man vill vara "spelutvecklare".. Exakt vad man kommer att pyssla med och hur det kan tänkas gå till och struktureras arbetsmässigt... Dom sakerna är fortfarande rätt långt borta ifrån att ha nått någon sorts etablerad praxis.

´Sen att jag skulle tycka eller påstå att det är orimligt av en spelutvecklare att trycka/kräva att bli behandlad som människa.. Come on man
Du vet att det inte var det jag sa.
Satan vad kåt ni är på att ogiltigförklara allt jag säger

Skrivet av Ibenaben:

Ojoj, vet inte riktigt vad man ska säga. Vet inte om du har hört talas om att räntorna har gått upp senaste tiden. Tro det eller ej men det fick folk hålla i pengarna istället för att bygga hus vilket har gjort väldigt många arbetlösa i byggbranshen. Sedan har vi ju sjukvårdsstrejken med. Nedu, ska du ha ett säkert jobb så kan jag rekommendera militära i Ukraina eller oppositions politiker i Ryssland kanske.

Shit du dräpte verkligen min hållning angående konstnärligt arbete här.
Hur kan jag bibehålla den när räntorna gått upp, och hur ska jag kunna motivera att inte ställa upp som legosoldat i Ukraina på grund av detta?

Jag har ingen som helst aning.

Alltså.. Om man försöker göra något på riktigt så är det typ inte rimligt att tänka att arbetet emot det målet måste konformera till dom tider man helst skulle sett vara dom som gällde.

Men det är om man försöker göra något på riktigt.
Det är en annan sak om det sätts press på utvecklarna uppifrån och ner av anledningar som vädligt ofta mynnar ut i att dom mest bara vill tjäna stålar.

Jag kan säga av egen erfarenhet att den typen av press ofta sätts på utvecklare, även om det man jobbar för egentligen är mer eller mindre är opportunistisk dynga.

Med det sagt - hur mycket genuint drabbande konst har skapats utifrån något fack-drivet och juridiskt bindande schema?

Vill man ha ett säkert och behaglgit 9-to-5 arbete så borde man kanske fundera på att jobba inom vården, byggnads-industri eller något sånt?
Iaf i mitt huvud så är det något annat som VI sysslar med.

Eller det BORDE iaf bara det.

I'm fine, thanks.

Respektlöst jobbat av Sony.

Rimligt att dom fick sig en känga.

The fak is this?

Har Twitter buggat ur, eller har jag missat nått?

Man kanske kan #Everyone eller nått som replajjers?
inte riktigt hängt med i utvecklingen.

Det är ju väldigt lockande att tänka "äntligen, någon som lagt märke till mitt uppenbara geni!"
Men luktar ju verkligen 'too good to be true'

Skrivet av Kerrai:

Fast samtidigt, har man spelat spelet och ser videon förstår man vad det kommer handla om

Men det är ett väldigt bra och kul spel, så skall bli intressant och se vad mer de gör med skeppet.

Jag har ingen större koll på spelet så, det behöver inte vara nått fel på det.

Det är det här med hur man väljer att titulera skiten som är min angreppspunkt