Förra veckan började det att dyka upp rykten om att Epic hade blivit hackade och blivit av med bland annat källkod såväl som kunders e-postadresser, namn, kreditkortsuppgifter med mera. Det hela baserades på en skärmdump av ett meddelande från gruppen Mogilevich, som hävdade att de satt på 189 GB data från intrånget.

Epic själva sa att de undersökt saken, men inte hittat några som helst tecken på att något intrång faktiskt ägt rum. Och det verkar faktiskt som att det hela var ett påhitt, och det är inga mindre än "förövarna" själva som erkänt. Enligt Cyberdaily ska gruppen ha publicerat en länk som uppgavs leda till de läckta uppgifterna, men istället ledde till ett uttalande.

Där berättade de att målet aldrig varit att utpressa Epic, utan att sälja sitt falska gisslanprogram (ransomware) till mindre nogaräknade individer, vilket de säger sig ha lyckats med. Anledningen till att de avslöjar allt är för att visa hur bedrägeriet fungerar, eftersom de anser sig vara "kriminella genier".

Går det att lita på vad de säger? Väldigt tveksamt, men om kunduppgifter faktiskt hade stulits får vi hoppas att Epic hade gjort ett uttalande vid det här laget.