Microsoft kämpar vidare med att försöka få igenom sitt köp av giganten Activision, medan Sony fortsätter att motsätta sig det. Och mitt i allt har vi givetvis även spelare med åsikter och farhågor om det eventuella uppköpet, och ett orosmoln en del tagit upp är att uppköpet ska leda till en höjning av priset för Game Pass.

Nu har även den brittiska tillsynsmyndigheten Competition and Markets Authority tagit upp denna fråga. De menar att prenumerationspriser för såna här tjänster är lätta att ändra och att Microsoft kan ha incitament att göra det efter att ha lagt till innehåll som är så pass populärt som Activisions, inklusive Call of Duty.

Nu har Microsoft svarat på detta, och säger kort och gott att priset inte kommer att höjas på grund av förvärvet. De jämför det hela med uppköpet av Zenimax, som resulterat i mer innehåll för tjänsten, men inte någon prishöjning. Vidare menar de att Activision-innehåll på Game Pass kommer att sporra Sony att förbättra sin egen prenumerationstjänst, Playstation Plus, vilket kommer gagna dess över 46 miljoner prenumeranter.