Sea of Thieves-servrnarna är uppe efter några timmars underhåll. Det innebär att PS5-spelare nu kan ge sig ut på pirathavet och spela med eller mot pc- och Xbox-pirater.

Med default-inställningarna spelar alla tillsammans oavsett plattform, men om man vill kan man ställa in så att PS5-spelare bara spelar mot andra med PS5. Oavsett plattform så krävs ett Microsoft-konto, vilket ska länkas till Playstation-kontot. I samband med uppdateringen drar en tolfte säsong i gång. Allt om den och allt annat i release notes.

Missat Sea of Thieves? Det är ett co-op-inriktat multiplayer-spel av modell actionäventyr, där en besättning på upp till fyra spelare lirar som sjörövare: slåss, sänker skepp, plundrar skatter och äventyrar. Man levlar genom att utföra uppdrag, men levlandet är kosmetiskt – alla spelare har samma förutsättningar sett till förmågor och vapen. Det släpptes till pc och Xbox One för sex år sedan, och prisades då för grafiken och seglingsmekaniken, men fick mycket skäll för enformigt gameplay och ganska tom värld. Det har uppdaterats löpande och kostnadsfritt genom åren och är i dag betydligt bättre.

Grundversionen av Sea of Thieves kostar 489 kronor i Playstation Store. På pc och Xbox finns det på Game Pass, men där får PS-spelarna ännu inte vara med.